• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 10 °C

Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı: Emet Bor İşletmesi Ülkemizin Göz Bebeği

Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı: Emet Bor İşletmesi Ülkemizin Göz Bebeği
Emet Bor İşletme Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, tesislerin Türkiye'nin göz bebeği olduğunu...

Emet Bor İşletme Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, tesislerin Türkiye'nin göz bebeği olduğunu söyledi.

Milletvekili Şükrü Nazlı bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Emet ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi. AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Emet Orman İşletmesi, Emet Bor İşletmesi, Karayolları Şefliği, Babuk Bey aşevi, Emet hanı ve Kabaklar köyüne ziyaretler gerçekleştiren Nazlı ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada; "Gaziemetimize öncelikle kısa bir süre önce yaşadığımız orman yangını felaketi için geldik. Orman Müdürlüğümüzden gerekli bilgileri alarak, oluşan sorunların en kısa sürede bertarafı için ne gibi destek verebileceğimiz konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Akşamüzeri de yangın bölgemiz Kabaklar köyümüze ziyarette bulunduk. Öncelikle tüm Emet halkımız geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum "dedi.

"Bor İşletmesi 2 bin 300 çalışanı ile Emet ve Kütahya'mıza büyük bir katkı sağlıyor"

Emet Bor İşletmelerine yaptığı incelemede tesislerin ülkemizin göz bebeği olduğunu vurgulayan AK Parti Kütahya Milletvekili Nazlı, "Emet bölgemiz Kütahya'nın kamu yatırımları açısından en fazla yatırımı alan ilçelerinden birisidir. Tamamen Türk mühendislerimizce projelendirilen Emet Bor yatırımları ile ülkemize katma değer üretiyoruz. Eskisi gibi teknolojiyi yurt dışından almak zorunda kalmıyor, her şeyi kendimiz yapıyoruz. Üretilen madenlerimizin tamamının satışı yapılıyor ve 365 gün 24 saat üretim devam ediyor. Bor madenlerimiz dünyanın çeşitli ülkelerine ihraç ediliyor. Emet ilçemizde 1 ve 2. Borik Asit Tesisleri ve Çabat'tan sonra 100 milyon dolarlık sülfirik asit fabrikası yapımı da yılsonu itibarı ile başlıyor. Kadrolu işçilerimiz yaptıkları sözleşmelerden memnun olduklarını ifade ettiler. Taşeron işçilerimizin de kıdem tazminatları gibi sorunları vardı. Bunlarda çözüme kavuşturuldu. 2 bin 300 çalışanı ile fabrikamız Emet ve Kütahya'mıza büyük bir katkı sağlıyor. Emet'imiz tesislerle daha da büyüyecek. Sadece borik asit değil, öğütülmüş maden olarak yeni bir tesisin kurulması için Enerji Bakanlığımızla görüşmelerde bulunarak dünya pazarına sunmayı hedefliyoruz."dedi.

"Emet, son yıllarda ciddi yatırımlar aldı"

Emet'in son yıllarda ciddi yatırımlar aldığını vurgulayan Nazlı, "İlçenin yıllardır giderilemeyen yol çalışmalarının hızlandığını görmekten memnunum. Çavdarhisar-Emet yolumuzda çok hızlı bir çalışma gözlemledik. Tavşanlı-Emet yolumuzda ise yaşanan talihsizliklere rağmen çalışmalar sürüyor. Ulaşıma açılan 10 kilometrelik yolda meydana gelen kayma için gerekli çalışmalar yapıldı. Yılsonuna kadar firma burada çalışmalarını yaparak yeniden ulaşıma açılacak. Emet'e geldikçe vatandaşlarımız bize hep yol çalışmalarını soruyorlar. Bizlerde yakından takip ediyoruz. Bu amaçla Karayolları Şefliğimizi de ziyaret ederek çalışmaların son durumu hakkında bilgiler aldık"diye konuştu.

Emet'e açılması planlanan Gençlik Merkezi için başlattıkları çalışmaların takipçisi odluğunu ifade eden Şükrü Nazlı, ayrıca Emet Babuk Bey Aşevini, Emetspor ve yöneticilerini ve Emet hanını da ziyaret etti. Babuk Bey aşevi için güzel ve anlamlı bir hizmete imza atıldığını belirten Nazlı, tarihi Emet Hanı'nın ilçeye ve turizme kazandırılması adına Kültür Bakanlığınca restore edilmesi için gerekli desteği vereceğini sözlerine ekledi.(EFE)

Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı: Emet Bor İşletmesi Ülkemizin Göz Bebeği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894