• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 6 °C
  • Aydın 9 °C
  • Afyon 0 °C
  • Balıkesir 0 °C
  • Bursa 3 °C
  • Çanakkale 4 °C
  • Muğla 7 °C
  • Uşak -3 °C

MHP’li Osmanağaoğlu Aliağa’nın Ulaşım Sorunlarını Gündeme Getirdi

MHP’li Osmanağaoğlu Aliağa’nın Ulaşım Sorunlarını Gündeme Getirdi
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçesi görüşmeleri gerçekleştirildi. Komisyon görüşmelerinde konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu

MHP’Lİ OSMANAĞAOĞLU ALİAĞA’NIN SORUNLARINI GÜNDEME GETİRDİ

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bütçesi görüşmeleri gerçekleştirildi. Komisyon görüşmelerinde konuşan MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu konuşmasında İzmir'in ve Aliağa’nın yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını gündeme geldi. Konuşmasında Kamu Yatırım Programlarında yer alan ancak ödenek aktarılmayan ve tamamlanmayan projelerden bahseden Osmanağaoğlu'nun konuşmasının bazı bölümleri şu şekilde:

"Son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasi gelişmeler ülkemizi de etkilemiş ve her ne kadar devletler arası bağımlılık artsa da bu bağımlılık yer yer silah olarak kullanılır bir hâl almıştır. Bu minvalde coğrafyamızda yaşanan askerî, siyasi ve toplumsal gelişmelerin doğrudan muhatabı olan Türkiye'nin bekasını tehdit eden organizasyonlara karşı aldığı tavır ülkemizi karanlık ittifakların hedefi hâline getirmiştir. Ekonomik dalgalanmalar bazı yatırımların aksamasına, gecikmesine sebep olsa da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile diğer bakanlıklarımız zaruri olan ihtiyaçları karşılama gayretini de sergilemiştir."

İzmir-İstanbul duble yolu güzergâhında bulunan Dikili ilçemize bağlı Bahçeli Mahallemizin ihtiyacı olan kavşak ve güzergahta ışıklandırma yapılmasıyla ilgili talepler,

2013 yılında kamu yatırımları programına alınan İzmir Limanı Yaklaşım Kanalının Taranması Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi,

Yine 2013 yılında Kamu Yatırımları Programı’na alınan İzmir Limanı Konteyner Molü İnşaatı Projesi’ne başlanılmamıştır. Söz konusu projeye bir an önce başlanılmalıdır.

2018 yılı kamu yatırımları Ödemiş- Kiraz Hızlı Tren Demiryolu Yapımı Projesi’ndeki son durum da kamuoyunun merak ettiği konular arasındadır.

2014 yılı Kamu Yatırımları Programı’na göre Halkapınar-Otogar Demiryolu Bağlantısı Projesi’nin bedeli 383 milyon 317 bin Türk lirasıdır. Ancak malum sebeplerden dolayı 2017 yılında bu projeye hiç ödenek ayrılmamış, 2018 yılında ise sadece 21 milyon 500 bin TL ödenek ayrılmıştır. Bu projenin Bakanlığınızın öncelikleri arasına alınarak bitirilmesi vatandaşlarımız iç in oldukça faydalı olacaktır.

2018 Yılı Kamu Yatırımları Programı’na göre bedeli 830 milyon 285 bin Türk lirası olarak açıklanan Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni Demiryolu Yapımı Projesi ve Çandarlı Limanı Demiryolu Bağlantısı Projesi’nin akıbeti ile ilgili soru işaretlerini ortadan kaldıracak bir açıklamanız da vatandaşlarımızı sevindirecektir.

ALİAĞA’DA LİMAN YOLLARININ DURUMU İÇLER ACISI

Aliağa'da liman, liman geri sahaları ve endüstri tesislerinin bulunduğu bölgedeki ulaşım aksında yolların durumu içler acısı durumdadır. Ülkemizin ekonomisine milyarlarca dolar katkı yapan böyle bir alana yakışmayan yolların düzenlenmesi çok yerinde olacaktır. 2013 yılında Kamu Yatırımları Programı’na alınan 10 -19 numaralı rıhtımların bakım ve onarım projesine hâlen başlanılamamıştır. Söz konusu projenin hayata geçirilmesi için gerekli kaynakla ilgili önümüzdeki süreçte alakalarınızı ayrıca beklemektedir.

Torbalı-Ödemiş-Çatal-Tire Demiryolu Projesi’nin bitirilmesi vatandaşlarımızın beklentileri arasındadır.

ALİAĞA-İZMİR BÖLÜNMÜŞ YOL BİTİRİLMEYİ BEKLEYEN PROJELER ARASINDA

Bunların yanında Urla-Çeşme Devlet Yolu Projesi, İzmir Turgutlu Ayrımı Kemalpaşa-Torbalı Yolu Projesi, Otoyol Kavşağı, Torbalı-Belevi Devlet Yolu Projesi, 47 kilometrelik bir proje olan Selçuk-Ortaklar-Aydın Karayolu Projesi, 40 kilometrelik Aliağa-İzmir Bölünmüş Yol Projesi de bitirilmeyi bekleyen projeler arasındadır.

Sayın Bakanım, çalışkanlığınızdan ve dürüstlüğünüzden hiç şüphem yoktur. Geçmişten beri sizi tanıyorum. Bütün bu problemlerin altından gönül rahatlığıyla kalkacağınıza da inancım tamdır. Ülkemizin birçok alanda, çok yönlü bir mücadele içinde olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Bakanlığınız bünyesinde gerçekleştirilmesi düşünülen birçok projenin bir an evvel bitirilmesi için çaba sarf ettiğinizi de biliyoruz. Ancak önümüzdeki süreçte en azından bitirilmesi zaruri olan ve şimdiye kadar yapılan yatırımlardan zayi olma ihtimali olan bazı projeleri öncelikler arasına almanızın yerinde olacağını düşünüyorum./Ege Basın Grubu

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(8)-002.jpg

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894