• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 18 °C
  • Afyon 15 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 16 °C
  • Uşak 15 °C

Manisa Cbü’den Fetö Açıklaması

Manisa Cbü’den Fetö Açıklaması
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, kendisine yönelik sosyal medyadan yapılan FETÖ'cü olduğu suçlamalarıyla...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, kendisine yönelik sosyal medyadan yapılan FETÖ'cü olduğu suçlamalarıyla ilgili, "Bizim hayatımız boyunca veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız olmadı. Ben geriye dönüp bakmış olduğum zaman yapmış olduğum hiçbir davranışımdan da pişman olmadım" dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimliği tarafından basın mensuplarıyla toplantı düzenlendi. Hastanede yürütülen faaliyetler hakkında bilgilendirme amacıyla düzenlenen toplantıya Manisa CBÜ Rektör Yardımcısı Bilal Gümüş, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Aysun Şencan, Kök Hücre Nakil Ünitesi Sorumlusu Hemotoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Aydoğdu, Hastane Başmüdürü Dr. Akcan Tahsin ve öğretim görevlileri katıldı.

Her ay hastaneyle ilgili bir birimin tanıtılacağı belirtilen toplantıda Kök Hücre Nakil Ünitesi Sorumlusu Hemotoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Aydoğdu tarafından hastanede gerçekleştirilen tedavilerle ilgili bilgi verildi. Aydoğdu, "Eskiden kemik iliğinden yapılıyordu bu işler. Daha sonra teknoloji ilerledikçe direk kandan toplanmaya başlandı. Önce hastalara otolokta kendilerine ilaçlar veriyoruz. Hastalığını yok ediyoruz. Daha sonra hastalığı geçtikten sonra kök hücrelerini toplayıp donduruyoruz. Bu konuda deneyimli hemşirelerimiz var. Buradaki hemşirelerimizi yetiştirdik. Bizim şu an 6+1 yatağımız var. 6 tane kök hücre nakli yatağı var bir odayı da sağlık bakanlığı gereğinde yoğun bakıma dönüştürecek şekilde istiyor. Bütün odalara yüksek nitelikli hava sağlanıyor. Saatte 12 defa ortamın havası temizleniyor. Hücreleri uzun süre düşük olduğu için enfeksiyon ve kanamadan ölme riskleri var hastaların. Tabi kemik iliği nakli için önce bakanlıktan sonra SGK'dan onay alınması gerekiyor. Onların hepsi tamamlandı. Şu anda 24 hastaya nakil yaptık" diye konuştu.

Bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Manisa CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, kendisiyle ilgili sosyal medyadan yapılan FETÖ'cü suçlamalarına cevap verdi. Manisa CBÜ'de Rektör Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi'nin yaptığı çalışmalar sonucunda ciddi ve hassas bir dönem geçirdiklerini belirten Prof. Dr. Gümüş, "Soruşturma çalışmaları içerisinde maalesef soruşturmayı yapan insanların da "Bilal Gümüş de işte şuraya gitti. O da bucudur" diyerekten günümüzün sanal medyası içerisinde bir sürü yayınlar çıktı. Kimdir bu yayınları yapan? Bu üniversite içinde kimileri tarafından alınmış olan o insanlar yaptı bunları. Bizim hayatımız boyunca veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız olmadı. Ben geriye dönüp bakmış olduğum zaman yapmış olduğum hiçbir davranışımdan da pişman olmadım. Keşke yapmasaydım demedim. Yapmış olduğum her davranışımın da her fikrimin de namusuna sahip çıkarım. Bu ülkede solcusu asıldı ama solcusu asılırken bu ülkede kalkıp da "Ben vazgeçtim. Yanlış yapmışım" demedi. Ülkücüsü asıldı adam "Ben yanlış yapmışım" demedi. Muhafazakar şeriatçısı asıldı ama "Ben yanlış yapmışım" demedi. Ama bu grup, adama ben söylüyorum "Fethullah Gülen'i ne kadar tanırsın?" diyorum. "Senin tanıdığın kadar" diyor. "Ben çok iyi tanıyorum" diyorum. "Yok öyle demedim hocam. Pardon, yanlış" diyor. Bir fikrin namusu olur. Bu insanların bu fikrin namusunu savunması gerekir. Dersiniz ki yaptıysan "yaptım" dersin. Bitti. Bizi de bir takım böyle şeylerle suçladılar. Önemli değil. Bu ülkenin emniyet teşkilatı var mı? Var. Bu ülkenin jandarma istihbarat teşkilatı var mı? Var. Bu ülkenin onun dışında sosyal medya olarak iletişim kanalları vardır. Yarın Bilal Gümüş ile ilgili bir şey varsa ortaya koysunlar. Bir şey ortaya konmuyorsa o zaman kalkıp da hariçten gazel okumaya kalkmasınlar. Ben eğer bugün FETÖ'cüysem o fikrimin namusuna sahip çıkarım. Evet ben FETÖ'cüyüm kardeşim çıkar konuşurum. Benim için yok "Afrika'ya gitti" dediler. Afrika'ya gittim ben. Türkiye'de FETÖ'cü kalmamış orada FETÖ'ye adam toplamaya gitmişim. Bunun bir mantığı var mı? Afrika'dan Kamerun'dan adam toplamaya gittim. Bunun bir mantığı var mı?" diye konuştu.

Manisa Cbü’den Fetö Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894