• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 24 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 25 °C
  • Uşak 20 °C

Küresel Savunma Sanayine Türk Damgası

Küresel Savunma Sanayine Türk Damgası
Endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe 130 ülkeye ihracat gerçekleştiren Öztiryakiler, 23 ülkenin askeri lojistik ihtiyaçlarını karşılıyor

Küresel Savunma Sanayine Türk Damgası

Endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe 130 ülkeye ihracat gerçekleştiren Öztiryakiler, 23 ülkenin askeri lojistik ihtiyaçlarını karşılıyor. Öztiryakiler Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztiryaki, “Hayallerimize sınır koymuyoruz. Bugün ABD ordusu dahil 23 ülkenin askeri lojistik ürünlerini temin ediyoruz. Diğer yandan 10 milyon dolar yatırımla endüstriyel buzdolabı fabrikamızı devreye alıyoruz.” dedi.

1.300 kişiye istihdam sağlayan, endüstriyel mutfak ekipmanları sektöründe 5 bin çeşit ürün yelpazesine sahip olan ve ürettiğinin yüzde 60’ını dünya pazarlarına ihraç eden Öztiryakiler, küresel savunma sanayindeki konumunu pekiştiriyor. Türkiye’nin ilk yerli hızlı tren projelerinin mutfak ekipmanlarını temin eden şirket, ABD ordusu dahil 23 ülkenin askeri lojistik ürünlerini üretip ihraç ediyor.  

23 Ülkenin Askeri Lojistik İhtiyaçlarını Karşılıyor

Yusuf Öztiryaki, şirketin savunma sanayinde ciddi atılımlar yaptığını ve bu alanda yaptığı yatırımların karşılığını aldığını söyledi: “Endüstriyel mutfak ürünleri özelinde uzun süredir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ana tedarikçilerinden biriyiz. 2005 yılından beri askeri yaşam üniteleri alanında üretim ve ihracat yapıyoruz. 2009’da Malezya’ya 10 adet Sahra mutfağı gönderdik. Rus ordusu için Sibirya’da taşınabilir kamp kurduk. Bu projede çamaşırhane, mutfak, duş ve tuvalet ürünleri tasarlayıp ihraç ettik. Bugün 23 ülkeye askeri lojistik destek ürünleri temin ediyoruz. Mutfak, çamaşır, bulaşık, ekmek, su arıtma, sağlık üniteleri, kumanda üniteleri ve lojistik ürünlerde dünyada rakibimiz yok demek yanlış olmaz. Söz konusu ürünler yüzde 100 oranında Türk mühendislerimizin tasarımı ve kendi yerli üretimimizdir.”

Hayallerinden Korkmayanlar Başarıya Ulaşır

Şirketin kısa ve orta vadedeki projeksiyonuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Öztiryaki, “130 ülkeye ihracat gerçekleştiren bir firmayız. Bu rakamı 150’ye çıkarma hedefimiz var. Pandemi döneminde TL bazında ciromuzu artırdık. Fark yaratan ürünler konusunda dünyadaki rakiplerimizle aramızı açan bir şirketiz. Dünyada ulaşmadığımız bölge yok. İşin özünde insanlarda güven sağlamak ve en önemlisi marka olmak var. Japon ortağımız da kendi sektöründe dünyanın en büyük üçüncü şirketi.” dedi.

200 Kişiye Ek İstihdam

Şirketin 10 milyon dolar yatırımla yıllık 30 bin adet sanayi tipi buzdolabı üretecek fabrikayı hizmete alacaklarını söyleyen Yusuf Öztiryaki, “Çorlu’daki fabrika 200 kişiye ek istihdam sağlayacak. Endüstriyel buzdolabı sektöründeki varlığımızı pekiştirmeyi ve daha fazla ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Tüm bu faaliyetlere ek olarak 2004 yılından bu yana yaklaşık 2500 dönüm büyüklüğe sahip tarım arazilerinde 40.000 adet zeytin ağacının bakımı ve Akhisar’da bulunan işletmemizde bu 

zeytinlerin en sağlıklı şekilde işlenip tüketiciler ile buluşmasını sağlıyoruz. İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan fabrika satış mağazamıza ilave yakın zamanda e-ticaret sitemizden de Tirya markamız ile satışa sunuyoruz zeytin ve zeytinyağlarımızı. Sağlıklı beslenmede doğru şekilde işlenmiş doğal zeytinyağının önemine hassasiyet göstererek üretimimizi bu prensiplerle en sağlıklı şekilde gerçekleştiriyoruz. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894