• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 10 °C

Konfeksiyon İhracatçıları Hollanda Yolcusu

Konfeksiyon İhracatçıları Hollanda Yolcusu
Konfeksiyon ihracatçıları Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti ile Hollanda, Almanya ve Belçikalı ithalatçılara ulaşacak

Konfeksiyon ihracatçıları Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti ile Hollanda, Almanya ve Belçikalı ithalatçılara ulaşacak

Konfeksiyon ihracatçıları bir taşla üç kuş vuracak

İhracatın ve istihdamın lokomotif sektörlerinin başında gelen Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektörü, 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için tanıtımda vites arttırdı. Hollanda'ya sektörel ticaret heyeti organizasyonu yapacak olan Türk konfeksiyon ihracatçıları, Hollandalı ithalatçılarla birlikte Alman ve Belçikalı ithalatçılara koleksiyonlarını sunacak.

Ağustos ayında Danimarka’ya yönelik Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen, Eylül ayında Fransa’da Premiere Vision (PV) Manufacturing Paris Fuarı'na ve İstanbul’da Premiere Vision İstanbul Fuarı’na katılarak ihracatta yeni pazarlar arayışını sürdüren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 23-25 Ekim 2018 tarihleri arasında Hollanda yolcusu.

Yıllık 12 milyar dolarlık konfeksiyon ürünleri ithal eden Hollanda’ya Türkiye’nin 2017 yılında 861 milyon dolarlık konfeksiyon ürünleri ihraç ettiği bilgisini veren Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonunda Hollandalı ithalatçılar yanında, Alman ve Belçikalı ithalatçılarla da ikili iş görüşmeleri gerçekleştireceklerini anlattı.

TÜRK EKONOMİSİ ÜRETİM VE İHRACATLA ÜZERİNDEKİ KARA BULUTLARI DAĞITABİLİR

Kendi tasarım ekipleriyle kendi koleksiyonlarını üreten 20 Türk konfeksiyon ihracatçısı firmanın Amsterdam’ın önemli denim ve moda merkezi De Hallen’de kuracakları stantlarda Hollandalı, Belçikalı ve Alman ithalatçılarla ikili iş görüşmeleri yapacağı bilgisini veren Sertbaş, “Türk ekonomisi üzerindeki kara bulutları üretime odaklanarak ve ihracatımızı arttırarak dağıtabiliriz. EHKİB olarak, 2018 yılının Ocak – Eylül döneminde ihracatımızı yüzde 10’luk artışla 1 milyar 26 milyon dolara çıkardık. Yılsonu ihracat hedefimiz olan 1.5 milyar dolara bu tür etkinliklerde yapacağımız yeni ihracat anlaşmalarıyla ulaşacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

SONRAKİ DURAK DANİMARKA OLACAK

EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Seray Seyfeli ise; Hollanda Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu için Hollanda’da bulunan ve sektördeki en büyük danışmanlık firmaları arasında yer alan bir moda platformu olan Fashion United firması ile işbirliği yaptıklarını, Fashion United firmasının organizasyonun Hollanda, Almanya ve Belçika’da tanıtılması ve müşterilere ulaşılması kapsamında halkla ilişkiler ve danışmanlık hizmeti sunduğunu ifade etti.

Türk Hazır Giyim Sektörünün Avrupa pazarında konumunu güçlendirmesi için çalıştıklarının altını çizen Seyfeli, “EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi olarak, 26-29 Kasım 2018 tarihlerinde Hazır Giyim İhracatını Geliştirme URGE Projesi kapsamında Danimarka’ya Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu organize edeceğiz. Hollanda ve Danimarka'ya yönelik sektörel ticaret heyeti organizasyonlarımızı periyodik hale getirmek istiyoruz. 2019 yılında Avrupa’da ihracatımızda önde olan ülkelere yönelik organizasyonlarımızı da arttırarak sürdüreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

2018 YILINDA HOLLANDA’YA KONFEKSİYON İHRACATI YÜZDE 21 ARTTI

Türkiye, Hollanda’nın 2017 yılındaki 12 milyar dolarlık konfeksiyon ürünleri ithalatında 861 milyon dolar ile yüzde 5.5 pay aldı. Hollanda’nın konfeksiyon ithal ettiği ülkeler listesinde dördüncü basamağın sahibi olan Türkiye, 2018 yılının Ocak – Eylül döneminde Hollanda’ya yüzde 21’lik artışla 756 milyon dolar konfeksiyon ürünleri ihraç etti.

2018 yılının 9 aylık döneminde Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin Hollanda’ya ihracatı ise yüzde 6’lık artışla 63.6 milyon dolar olarak kayıtlara geçti. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894