• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • Afyon 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 7 °C

Kılıç Holding’e Teklif Yağıyor

Kılıç Holding’e Teklif Yağıyor
Orhan Kılıç: “Sektörün önü açılırsa cari açık kapanır”

KILIÇ HOLDİNG’E TEKLİF YAĞIYOR

Su ürünleri sektöründe hem üretim hem de ihracat açısından lider konumda bulunan Kılıç Holding’e, yurtdışından yatırım teklifleri yağıyor. Kılıç Holding Genel Merkezi’nde İzmirli basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, “Milli sermayenin ülkemizde kalmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin su ürünleri sektörü lideri Kılıç Holding, İzmirli basın mensuplarını ağırladı. İki gün boyunca Kılıç Holding’in Muğla’da yer alan tesislerinde incelemelerde bulunan basın mensupları, Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç’la da bir araya gelerek sektörün ve şirketin durumuna dair bilgi aldı.

POTANSİYEL NORVEÇ’TEN BÜYÜK

Basın mensuplarıyla buluşmasında su ürünleri sektörünün Türkiye için büyük bir şans olduğunu belirten Orhan Kılıç, “Ülkemizde su ürünleri sektöründe yatırımlar henüz çok genç olmasına rağmen, bugün üretimde Yunanistan’ı geride bırakmış durumdayız. Dünyanın gelir düzeyi en yüksek ülkelerinden biri olan Norveç, stratejik ürünü olarak her yerde su ürünlerini tanıtıyor ve buradan inanılmaz bir gelir elde ediyor. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, Norveç’ten çok daha büyük bir potansiyele sahip. Eğer sektörün önü açılır ve su ürünlerimiz stratejik ürün olarak belirlenirse 10 yıla kalmadan Norveç’i geride bırakır, ülkemizin cari açığını da kapatırız. Bu açıdan bakıldığında sektörümüzün desteklenmesi tüm ülkenin kaderiyle bağlantılı bir meseledir” diye konuştu.Orhan Kılıç

YURTDIŞINDAN YOĞUN İLGİ VAR

Ülkemizde kültür balıkçılığının açık denizlerde, bakanlıklar tarafından belirlenen noktalarda yapıldığını hatırlatan Kılıç, “Planlamalar geçmiş zamanda yapıldığı için, bugün gelinen noktada yetersiz kalıyor. Şu an izin verilen tüm alanlar dolmuş durumda. Oysa açık denizlerimizde üretime uygun, sektöre kazandırılabilecek pek çok alan var. Doğru bir planlamayla bu alanların ekonomimize kazandırılması gerekir. Açık denizlerde bulunan tesislerdeki bir kafes yaklaşık 250 metrekare alana sahip. Bu alanda 1 yılda ortalama 2 milyon dolarlık kar elde etmek mümkün. Bu ürünün tamamını ihraç etmek de yine sizin elinizde. Dünyanın hiçbir yerinde başka hiçbir sektörde 250 metrekare alandan 2 milyon dolar kar elde edemezsiniz. Şu an Kılıç Holding olarak bize en az 15 ülkeden yatırım teklifi olmasına rağmen, biz milli sermayenin ülkemizde kalmasını istiyoruz ve ülkemizdeki yatırım olanaklarına öncelik veriyoruz. Yetkililerin de bizlere yeni yatırım alanları açacağına inanıyoruz” dedi.

AMERİKA PAZARINA YATIRIM ARTACAK

Dünyada pek çok ülkenin balık ithalatı yaptığını, bu ülkeler arasında en ciddi paya sahip ülkelerden birinin de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olduğunu sözlerine ekleyen Kılıç, “Yalnızca ABD yılda 150 milyar dolarlık balık ihraç ediyor. Fakat ne yazık ki şu an uzaklık ve lojistik maliyeti gibi sebeplerle o pazarda çok da rekabetçi bir şekilde yer alamıyoruz. Bu sebeple yalnızca bu pazara yönelik üretim yapmak adına Dominik’te bir tesis kurduk. İlerleyen yıllarda bu tesislerimizi de geliştirerek tüm Amerika Kıtası’na hitap etmeyi hedefliyoruz. Biz bu adımları da ülkemizi kalkındıracak adımlar olarak görüyoruz. Bir Türk firması olarak ülkemizi dünyanın dört bir yanında temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu./EGE BASIN GRUBU

img_1492.jpg

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894