• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 18 °C

Kazada Hayatını Kaybeden Genç Kızlar Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kazada Hayatını Kaybeden Genç Kızlar Gözyaşlarıyla Uğurlandı
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, 2 yayaya çarptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek tren yolundaki traverslere çarpan araçtaki liseli 2 kız öğrenci,...

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, 2 yayaya çarptıktan sonra direksiyon hakimiyetini kaybederek tren yolundaki traverslere çarpan araçtaki liseli 2 kız öğrenci, gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Manisa'da bir otomobilin karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayalara ve ardından tren istasyonu korkuluklarına çarpması sonucu meydana gelen kazada 2'si yaya 4 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralandı. Kazada hayatını kaybeden lise öğrencileri Aleyna Savaş ve Ahsen Doğan için iki ayrı camide cenaze töreni düzenlendi. Kazada hayatını kaybeden Saim ve Huriye Savaş çiftinin tek çocukları olan Aleyna Savaş, Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Kısık Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Ailesinin tek çocuğu olan ve henüz 19 yaşındaki genç kızın tabutunun başına duvak ve çiçekler yerleştirildi.

Kalp rahatsızlığı bulunan baba Saim Savaş'ın tek çocuğunun ölüm haberini almasının ardından Celal Bayar Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Kızı Aleyna Savaş'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan baba Saim Savaş, kızının tabutu başında dost ve akrabalarının desteğiyle cenaze namazını bekledi. Akrabalarının desteğiyle cenaze namazını kılan acılı baba namaz boyunca da gözyaşlarını tutamadı. Aleyna'nın annesi Huriye Savaş da gözyaşları içinde kızına veda ederken, acılı anne ve babayı akrabaları ve kızlarının arkadaşları teskin etmeye çalıştı. Cenaze namazının ardından helallik alınmasıyla birlikte Aleyna Savaş'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Kırtık Mezarlığına doğru yola çıktı. Ayakta durmakta zorluk çeken baba Saim Savaş akrabalarının yardımıyla cenaze arabasına binerek mezarlığa gitti.

Kazada hayatını kaybeden Ahsen Doğan için ise Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazını müteakip İstasyon Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde baba Aziz Doğan, kızının tabutu başında taziyeleri kabul etti. Anne Birgül Doğan'ın evde taziyeleri kabul ettiği cenazede baba Aziz Doğan'ın metanetli olduğu dikkat çekti. Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar'ın da katıldığı cenazede, namazın kılınması ve helallik alınmasının ardından Ahsen Doğan gözyaşları içerisinde mahalle mezarlığına defnedildi.

Kazanın geçmişi

Kaza, dün saat 15.30 sıralarında Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Manisa'dan Menemen istikametine seyir halinde olan Orçun N. idaresindeki 45 HV 959 plakalı araç, Muradiye Mahallesi girişindeki kavşakta karşıdan karşıya geçmeye çalışan ve ikiz oldukları öğrenilen Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri Büşra Korkmaz ile Kübra Korkmaz'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle Korkmaz kardeşler savrulurken, sürücü Orçun N. ise direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yaya geçidinden savrularak hareket eden araç daha sonra takla atarak sağ tarafta bulunan demir yoluna uçtu. Araç demir bariyerleri kırarak demir yolu inşaatında kullanılan beton travers yığınına çarptı. Çarpma etkisiyle araç hurdaya döndü. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Öte yandan, araçta sıkışan yaralılar için ise Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve AKS ekipleri de olay yerine sevk edildi. Kazada aracın çarptığı yaya kardeşler Büşra ve Kübra Korkmaz ile araçta bulunan Ahsen Doğan ve Aleyna Savaş olay yerinde hayatlarını kaybetti. Araç içerisinde sıkıştıkları yerden kurtarılan Halil S. ve sürücü Orçun N. ise 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Kazada Hayatını Kaybeden Genç Kızlar Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894