• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 17 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Çanakkale 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 16 °C

Kavaklıdere Belediye Başkanı Demir, 4 Yılın Hesabını Verdi

Kavaklıdere Belediye Başkanı Demir, 4 Yılın Hesabını Verdi
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Muğla'nın Büyükşehir Bolmasının ardından göreve geldiği 30 Mart 2014'den bugüne kadar Kavaklıdere'de yapılan...

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Muğla'nın Büyükşehir Bolmasının ardından göreve geldiği 30 Mart 2014'den bugüne kadar Kavaklıdere'de yapılan yatırımlar hakkında Kavaklıdere halkına hesap verdi.

Belediyeye ait Yüksel Özkan Sosyal Tesislerinde düzenlen "Halk Bilgilendirme" toplantısında konuşan Mehmet Demir, "Belediye Başkanı seçilmemin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti. Geride bıraktığımız yaklaşık 4 yılda, hangi projelerimize hayat verdiğimizi, hangi projelerimize beceremediğimizi, hedefte hangi projelerimizin olduğunu vatandaşlarımız ile paylaşmak istedik. Kısacası bizlere yetki ve görev veren siz Kavaklıdere halkına 2014'ten 2017'ye neler yaptığımızın hesabını vermek için buradayım" dedi.

"Yüzde 51 oy oranı ile seçildim"

Belediye Başkanı Demir, Büyükşehir Yasası ile birlikte Muğla'nın büyükşehir statüsü kazandığını belirterek, 3 belediyenin yanında 8 köyün tüzel kişiliklerinin kapatılarak, bu belde ve köylerin Kavaklıdere Belediyesi sınırlarına dahil olduğuna işaret etti. Demir, "Büyükşehir statüsünden sonra ilk defa belediye başkanının seçildiği 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde yüzde 51'lik oy oranı ile Muğla'da AK Parti'nin en yüksek oy oranı ile seçilen belediye başkanı olmak bizlerin omuzlarına ayrı bir yük yüklemişti" diye konuştu.

"Hiç bir ayrım yapmadan eşit hizmet ediyoruz"

Demir, Kavaklıdere Belediye Başkanlığı olarak 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Kavaklıdere ilçesinin en çok ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğe verdikleri önemi anlatarak, şunları söyledi. "İlçenin 15 farklı mahallesi arasında "şu mahalle bize oy verdi, bu mahalle bize oy vermedi" ayrımına girmeden tüm mahallerimize eşit hizmet etme gayreti içinde gece gündüz demeden mesai gözetmeden çalışmaya özen gösteriyoruz. Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin yetki ve parasal kaynaklarının neredeyse tamamının büyükşehir belediyelerine geçmesi ayrıca İller Bankası paylarında da yüzde 40 kısmının büyükşehir belediyesine gönderiyor olmamız tüm ilçe belediyelerimizin eline kolunu bağladığı bir gerçektir. Tüm ilçe belediyelerinin yetki ve parasal gelirler açısından büyük sıkıntılar çekmesine rağmen, bizler seçilen ve görevde olan yönetim olarak bahane üretme hakkımızın olmadığı bilinciyle halkımıza bahane üretmeden çareler arayarak hizmet üretme gayreti içinde gece gündüz demeden çalışmaktayız"

"Kavaklıdere'ye bağlanmak isteyen mahallerimiz var"

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, başka ilçelere bağlı bazı kırsal mahallelerin Kavaklıdere ilçesine bağlanmak istediğini belirterek, "Kavaklıdere'mizin, Muğla'nın en küçük ve en kırsal ilçesi olmasına rağmen mali disiplini oluşturarak proje odaklı çalışmalarımızın çevre yerleşim yerlerimizde gıptayla izlendiğinin farkındayız. Bugün nüfus olarak bizlerden çok daha büyük olan çevremizdeki ilçelerimizin mahallerinde yaşayan vatandaşlarımızın "Kavaklıdere'ye bağlanalım, bu hizmetleri biz de alalım" düşüncesi ile Kavaklıdere'ye bağlanma isteklerini her ortamda dile getirdiklerini sanırım herkes duymaktadır" dedi.

Projeler

Başkan Demir, önümüzdeki dönemde hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgi veren Demir, "Merkez Pazar Yeri, yüzme havuzu, Salkım Düğün Salonu, Nebiler-Kuyualan Düğün Salonu, Çayboyu Orta Mahalle Düğün Salonu, Merkez Atatürk Ortaokulu Düğün Salonu, Çamlıyurt Düğün Salonu, Menteşe Çim Saha, Ortaköy, Derebağ ve Çavdır Halı sahaları, asfalt çalışmaları, kilitli parke döşeme işleri, Atatürk Esenpark düzenlemesi, Çayboyu Mehmet Ağa Konağı restorasyon çalışması, çöp kamyonu alınması, Çamlıbel Mahalle İçi Köprüsü'nün genişletilmesi, Şehit Başsavcı Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu, Kavaklıdere Küçük Sanayi Sitesi yapılması, Menteşe, Çamlıbel ve Çayboyu gölet inşaatları, Çayboyu Mahallesi Şehir Geçişi Bulvarı yapımı, Gökçay Dere Islahı 2. Etap çalışması, Menteşe Mahallesi TOKİ konutları, Menteşe Çamlıbel karayolları genişletilme çalışması"

Toplantıda konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir'in yaptığı hizmetler ile Muğla'ya örnek olduğunu belirtti. Öztürk, "Ben Mehmet Başkanımdan önce görev yapan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyordum. Bu birlik ve beraberliğin neticesidir. Muğla'da yaşayan her vatandaşımızın MHP'lisi, CHP'lisi ve AK Partilisi fark etmez, siyasetin ana unsuru millettir. Siz millete ne kadar destek olursanız, milletin yanında ne kadar durursanız, ayrım yapmazsanız millet de size o kadar destek olur. Kavaklıdere bu desteği AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne hepimize verdi. Ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz Kavaklıdere'yi tüm Muğla'da anlatıyoruz, başkentte anlatıyoruz. Kavaklıdere'nin bu başarısı Kavaklıdere'yi Muğla'nın en güzel ilçesi yapmaya yeter diye düşünüyorum" dedi.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği toplantıda AK Parti Kavaklıdere İlçe Başkanı Volkan Alpözen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hürdevs Aktaş, Kavaklıdere Eski Belediye Başkanı Nuray Bozyer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Alper, MHP İlçe Başkanı Nazmi Can'da hazır bulundu.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Demir, 4 Yılın Hesabını Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894