• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 18 °C
  • Aydın 14 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 17 °C
  • Çanakkale 11 °C
  • Muğla 10 °C
  • Uşak 12 °C

İzol: ’Fetö, Devletçi Aşiretleri Ortadan Kaldırmak İstedi’

İzol: ’Fetö, Devletçi Aşiretleri Ortadan Kaldırmak İstedi’
İzol aşiretinin genç sözcüsü Ramazan İzol, FETÖ'nün 2012-2013 yıllarında tüm Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki aşiretleri bitirmek için büyük...

İzol aşiretinin genç sözcüsü Ramazan İzol, FETÖ'nün 2012-2013 yıllarında tüm Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki aşiretleri bitirmek için büyük bir çaba sarf ettiğini ifade ederek, "Bölgedeki devletçi aşiretlerin her biri bir ordu niteliğindedir. O nedenle FETÖ, o yıllarda aşiretleri bitirmek için büyük bir çalışma ve gayret sarf etti" dedi.

Ülkenin uzun yıllardır terör örgütü PKK ile mücadele ettiğini anlatan Güneydoğu'nun genç kanaat önderlerinden, İzol aşiretinin genç sözcüsü Ramazan İzol, "Yaklaşık 10 senedir bu terör örgütünü bitirmek için büyük bir çaba sarf edildi. Son 1 seneden sonra Bakanımız Süleyman Soylu'nun büyük gayretiyle beraber PKK'nın etkisi tamamen kırılma noktasında. Son 2 senedir DAEŞ örgütü ortaya çıktı ve ülkemizin sınırları içinde ve dışında eylemler yapmaya başladı. Askerimiz, Özgür Suriye Ordusu ve müttefikimiz Rusya ile beraber DAEŞ'in de sesi kısıldı. Şuanda o bölge için her şey iyiye doğru gidiyor ama İngiltere ve Amerika'nın İpek Yolu Projesi yani Büyük Ortadoğu Projesi ile birlikte ne yazık ki sorunlar devam ediyor. Bu sorunun tamamen çözülmesi için bizim Musul ve Kerkük'ü tamamen kendi haritamıza dahil etmemiz gerekiyor. Bunun dışında kendi emniyet birimlerimizi ve askerlerimizi yerleştirmemiz gerekiyor. Sınır dışında askeri karakollar oluşturmamız gerekiyor. İstihbarata gelen bilgiye göre Amerika, PYD'ye yaklaşık 3 bin tır silah yardımı yaptı. DAEŞ, binlerce tır silahla birlikte tahminen Mısır'ın Sina yönüne doğru çekildi. Bizim sınırımıza bu silah yığınağının neden yapıldığı ve Amerika'nın buradaki B planının ne olduğu konuları çok endişe verecek bir olay. Bizim gerçekten çok güçlü, kudretli ve iradeli bir ülkemiz ve devlet yapımız var. Ben inanıyorum ki bu yapı var olduğu müddetçe ülkemizin sınırlarında hiçbir zaman çatlaklık meydana gelmez" dedi.

Büyük Ortadoğu Projesinde, İpek Yolu Projesi adı altında Amerika ve İngiltere'nin ilk başta birlikte yola çıktıklarını da belirten İzol, "Bu yolculuk kısa bir süre sonra son buldu. Amerika, İngiltere'nin egemenliği altında bulunan her yerde bir terör örgütü çıkartıp, o terör örgütüyle İngiltere'nin egemenliğini kırmaya çalıştı. Mesela Afganistan'da Taliban'ı çıkarttı. Taliban'a barış gücü ismi altında girdi, kendi askeri yapısını kurdu ve İngiltere'nin egemenliğini yıktı. Suriye'de Esad'a kendi halkını vur diyen de İngiltere'dir. Sebebi Büyük Ortadoğu Projesi'nin çalışma ve başlama haliydi. Ondan sonra Amerika, DAEŞ'i çıkarttı. Amerika Katar'ı bir terör örgütü üyesi olarak ilan etti ve Katar'a yardım olarak ilk deniz donanmasını yollayan İngiltere oldu. Bu Amerika ve İngiltere'nin ortaklığının bitmiş olduğunun göstergesidir. Düne kadar terör eylemleri olmayan Amerika'da terör eylemleri meydana geldi. Ondan sonra İngiltere Kraliçesi kendi sarayında muhafız askeri tarafından suikast yoluyla öldürülecekti. Bu da son anda engellendi. Pentagon ve Rothschild ailesinin ayrıldığını anlıyoruz buradan" diye konuştu.

"İran stratejik ortağımızdır"

İran'ın İpek Yolu Projesinde stratejik bir öneme sahip olduğunu aktaran Ramazan İzol, "İran, Orta Doğudaki müttefikimiz ve stratejik ortağımızdır. Ben halkımıza hayranlık duyuyorum. Çünkü son zamanlarda birlik ve beraberliğimizle, tüm sıkıntılara rağmen iradeli bir şekilde varlığını ve gücünü göstermesi çok güzel. Nereden geldiğimizi, birlikte neler yaptığımızı, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı gibi mücadelelerimizi biliyoruz. Bizim 16 devlet kurmuş bir yapımız var. Biz aslında 90 senelik bir devlet değiliz, bizim yapımız binli yıllara dayanıyor. Bu köken olduğu sürece kırılma zaten olamaz. Yeni yetişen nesil Türkiye'nin gücünü çok iyi biliyor. Şuanda İslam'ın ve insanlığın kalesi Türkiye'dir. O yüzden bütün dünya Türkiye'ye dua ediyor ve bu çok güzel bir durum. İpek Yolu Projesini yerine getirmek için İran'ı asimile etmeye çalışıyorlar. Benim kendi görüşüm şudur ki; FBI ve CIA gibi birimler İran'a hücum etti. Bu iç karışıklığın alt zemini 20-30 yıllık bir çalışma ile birlikte atılmıştır. Zaten İpek Yolu Projesi çok eski bir proje ve İran her zaman bu projenin içinde sıkıntılı olan bir ülkeydi. Amerika ve Türkiye birçok kez ittifak yaptı ama İran hiç yapmadı. Bu nedenle Amerika, kendi evlatlarını İran içinde besleyip büyütmüştür ve faaliyete sokmuştur. O hainler İran'ın içinden çıktığı için şuan İran bir sıkıntı içerisinde ama İran bizim Ortadoğu'daki kardeşlerimizdir ve stratejik ortağımızdır. Şuanda İran'da gerçekleşen bu çatırdama bizim asla işimize gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın İran konusunda Ortadoğu Projesini nasıl değerlendirdiğini yorumlayan İzol, "Ortadoğu Projesi dünya politikasını yansıtıyor. Çünkü bütün dünya hep Ortadoğu'ya yönelik iş yapmıştır. Bütün dünya petrolünü, doğalgazını Ortadoğu'dan alır. Yani Ortadoğu dünyayı besleyen bir yerdir ve adeta hazinedir. Amerika, sonradan keşfedilmiş bir kıtadır ve sonradan keşfedilen bir kıta dünyaya hakim olamaz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler toplantısında Kudüs meselesinde Türkiye'nin nasıl bir yapıda olduğunu kanıtladı. Hiç kimse Cumhurbaşkanımızın politikasına kötü diyemez. Dış politikası kötü olan bir insan Trump'ın tehditlerine rağmen Birleşmiş Milletler'deki bütün üyelere Kudüs meselesini kabul ettiremezdi. Şuanda tehdit alan dünyada birinci sıradaki insan Cumhurbaşkanımızdır diyebiliriz. Bir insana bu kadar tehdit geliyorsa demek ki doğru yoldadır. Aldığı tehditlere rağmen canını tehlikeye koyarak canını milletin önüne koyarak ilerleyen bir komutan varsa, canını önüne koyarak ilerleyen bir halk da var. O nedenle biz böyle bir lider ve halkla sonuna kadar gideriz" dedi.

FETÖ hakkındaki görüşlerini de dile getiren İzol, "2012-2013 yıllarında bütün Doğu ve Güneydoğu Bölgesindeki aşiretleri bitirmek için büyük bir çaba sarf ettiler. Çünkü devletçi aşiretler hep mücadele etmiştir. Bununla birlikte bazı askerleri ve bazı polisleri eline almış, yani paralel devlet yapılanması yapmıştı. Oradaki atını rahat oynatmak için bir sıkıntısı yok ama bölgedeki devletçi aşiretlerin her biri bir ordu niteliğindedir. O nedenle FETÖ, o yıllarda aşiretleri bitirmek için büyük bir çalışma ve gayret sarf etti. O kitleyi karşısında güç olarak görmek istemedi. Ben darbe girişiminden önce FETÖ'nün terör örgütü olduğunu ifade eden bir insanım. Hatta FETÖ'nün uluslararası bir yapılanmada olduğunu ve uluslararası bir suç örgütü olduğunu belirten bir insanım. Amerika'nın oyunlarını FETÖ'ye dayattığım zamanlardı o zamanlar. Eğer bu darbe başarılı olsaydı hainlere kucak açan Yunanistan bir taraftan, DAEŞ ve PYD bir taraftan ülkeye hücum edecekti. Bu bir işgal hareketiydi. Bu hainler amaçlarına ve hedeflerine ulaşsalardı kendilerinden olmayan devletçi ve milliyetçi insanların hepsini asarlar ve öldürürlerdi. İnsanlar akıllı olsunlar, ülkesine ve vatanına sahip çıksınlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894