• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 26 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 22 °C
  • Uşak 23 °C

İzmir’e ÇED Müjdesini Veren Delican, Kocaoğlu'na Yüklendi

İzmir’e ÇED Müjdesini Veren Delican, Kocaoğlu'na Yüklendi
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nun (İDK) İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi için ÇED raporunu...

KOCAOĞLU, SÜRECİ MANİPÜLE EDEREK KENTİ ÖTEKİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nun (İDK) İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi için ÇED raporunu nihai kabul ettiğini söyledi. Delican, "Proje valilikte 10 gün askıda kalacak. Daha sonra proje ile ilgili ÇED raporuna, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olumlu karar verecek" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, düzenlediği basın toplantısı ile yıllardır onaylanmayan İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi ile ilgili nihayet müjde bir haber verdi. Delican, "ÇED süreciyle ilgili 16 Haziran'da yapılan değerlendirme toplantısında her konuda anlaşıldı, hiçbir sorun kalmadı. Kararın önümüzdeki hafta valiliğe gelmesini bekliyoruz. Karar 10 gün askıda kalacak, halkın görüş ve önerilerine açılacak. Bu süreçte gelebilecek görüş ve öneriler doğrultusunda son şeklini alacak olan ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED olumlu kararı verilecek" diye konuştu.

"SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"

Delican, açıklamasında ÇED sürecinde çeşitli açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da eleştirdi.

Projenin siyasi manipülasyon aracı olarak kullanılmaya çalışıldığını savunan Bülent Delican, 2011 yılından bu yana gelen süreç hakkında madde madde bilgi verdi. Delican, "ÇED sürecinin uzatılmasında 18 aylık sürecin yeniden başa döndürülmesi için bir süreç yaşandı. Bu süreç tek başına yaşanmadı. İZSU ile birlikte yaşandı. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel "süreci Bülent Delican'dan takip ediyorum" demişti. Biz de açıkladık. Biz, "Büyükşehir ile İZSU üzerine düşen görevi yapsın. Biz de beraber gider raporu Ankara'dan alır getiririz" demiştik. Sözümüzü tuttuk" ifadelerini kullandı.

"SANKİ BİZ FRANSA'DA YAŞIYORUZ"

Kocaoğlu tarafından manipüle edilen sürecin sona geldiğini söyleyen Delican, sözlerini şöyle sürdürdü: "ÇED raporu verilmiyor dedi. Basın toplantısında "İzmir'e gareziniz mi var?" gibi ortak başladığı projeyi sahiplenmeye çalıştı. Sanki körfez projesini Büyükşehir yapmak istiyor, AK Parti engellemeye çalışıyor algısı oluşturulmaya çalışıldı. Sanki bir Fransa'da yaşıyormuşuz gibi söylemlere girildi. Bu kent hepimizin. Bu projeye sonuna kadar sahip çıktık. Başbakanımızın soyadı gibi yıldırım gibi müdahale etmesiyle ÇED ile ilgili süreç büyük ölçüde tamamlanmıştır. ÇED süreciyle ilgili 16 Haziran'da yapılan değerlendirme toplantısında her konuda anlaşıldı, hiçbir sorun kalmadı. Kararın önümüzdeki hafta valiliğe gelmesini bekliyoruz. Karar 10 gün askıda kalacak."

"KÖRFEZİ NASIL TEMİZLİYORSAK MAZERETLERİ DE ÖYLE TEMİZLEYECEĞİZ"

Kimsenin konuyla ilgili siyasi bir malzeme çıkarmaması gerektiğini kaydeden Delican, "Bu sürecin ne kadar gereksiz olduğunu gördük. Mesele İzmir olunca biz kesinlikle hep şunu söyledik; "Gelin beraber hareket edelim sorunları beraber çözelim. İzmir'e ne yapılacaksa yanınızda olacağız" dedik. Körfezi nasıl temizliyorsak İzmir'deki mazeretleri de öyle temizleyeceğiz. İzmir mazeretler kenti olmayacak. İzmir'deki bu kısır döngüyü değiştireceğiz. ÇED süreci kentin gündemini gereksiz yere çok oyaladı. Bu süreci manipüle ederek kenti ötekileştirmeye çalışan Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım ve bakanlarımızın kararlılığın ve desteğini gördükten sonra yaptıklarından hicap duymuştur. Biz Binali Yıldırım ile İzmir'de yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Kendisi de Binali Yıldırım'ı desteklediğini söylemişti, teşekkür ediyoruz. Sen ben kavgasını bırakalım İzmir'de beraber iş yapalım" dedi.

"KORKARIM ONU DA BİZDEN BİLECEKLER"

Delican, köy malları ve katı atık bertaraf tesisi konusunda da aynı algı operasyonunun yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Bu algı operasyonunu daha önce köy mallarında denediler. İl başkanlığı olarak manipülasyonu önledik. Çok net bir şekilde süreci anlatarak sonuca gittik. Yamanlar'da da yine bizi suçladı. Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu bizzat İzmir'e gelerek müjdeyi verdi. Şu an bir dava sonucu durmuş durumda. Korkarım onu da bizden bilecekler. Bir an önce yargı engelini de aşıp vahşi depolama yerine yeni bir katı atık bertaraf tesisi çalışmaların yapılması lazım."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894