• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 23 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 21 °C
» »

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Aliağa’da Toplandı

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Aliağa’da Toplandı
İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Kasım Ayı Yürütme Toplantısı Aliağa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

İZMİR KENT KONSEYLERİ KADIN MECLİSLERİ BİRLİĞİ ALİAĞA’DA TOPLANDI

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Kasım Ayı Yürütme Toplantısı Aliağa Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Aliağa Belediye Meclisi salonunda yapılan toplantıya Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Kent Konseyi Başkanı Cihan Pazarcı, Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisleri Birliği Dönem Sözcüsü Aysun Kuru, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisleri Birliği Dönem Sekreteri Banu Ufacık, Akademisyen Ayla Çelik ile İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisi Başkanları ve yürütme üyeleri katıldı.

Yoğun katılımın olduğu toplantı saygı duruşunda bulunulması ve milli marşın okunması ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan yaptı.

ALİAĞA KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ BAŞKANI BERRİN ARGUNHAN: “KADINLARI SOSYAL HAYATA KAZANDIRMAK İÇİN BÜYÜK UĞRAŞLAR VERİYORUZ”

Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin yıl içerisindeki faaliyetlerinden bahseden Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan, önceliklerinin kadın istihdamı olduğunu söyledi. Argunhan, “Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın destekleriyle üretici kadın çarşımızı açtık. Üretici kadın çarşısı sayesinde kadınlarımız el emeği ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. Kadınları sosyal hayata kazandırmak için büyük uğraşlar veriyoruz” dedi.

ALİAĞA KENT KONSEYİ BAŞKANI CİHAN PAZARCI: “KADINLARIN HER ZAMAN BİR ADIM ÖNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Toplantıya katılan tüm kadın meclisi başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür eden Aliağa Kent Konseyi Başkanı Cihan Pazarcı, “Bugünkü konumuz cinsiyet eşitliği. Kadınlarla erkeklerin cinsel eşitlik konusunda fırsat eşitliğini sağlamak için gösterdiğiniz yolda bizlerde emin adımlarla ilerlemeye çalışacağız. Lakin fırsat eşitliğinden yana kadınların her zaman bir adım önde olduğunu düşünüyorum. Çünkü onlara bir annelik sıfatı verilmiştir” dedi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “BİZİM BİR HEDEFİMİZ VAR”

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Kasım Ayı Yürütme Toplantısında katılımcılara hitaben konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, ülke ekonomisinin yüzde 2’sinin, Ege Bölgesi ihracatının ise yüzde 52’sinin Aliağa’dan yapıldığını belirterek şunları söyledi: “Aliağa Petrokimyası, gemi söküm tesisleri, organize sanayisi ve limanları ile ülkemizin en önemli sanayi ve liman şehirlerinden birisidir. Fakat bunlar bizim için yeterli değil. Bizim bir hedefimiz var. Hedefimiz, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere göstermiş olduğu vizyon olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. Aliağamızı sanayi ve liman şehri olma özelliğinin yanı sıra sanat, kültür, spor, eğitim ve sosyal yaşamın zengin olduğu bir şehir yapma arzumuz var. Projelerimizi de bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz”

“ÜLKEMİZDE BİR İLK OLACAK”

Aliağa’da yapılması planlanan üniversite projesinden de bahseden Başkan Serkan Acar, “Üniversite projesi ülkemizde bir ilk olacak. Türkiye, Avrupa’da 21 ülkenin imzaladığı bir protokole imza attı. İmzalanan protokole göre uluslararası üniversite standartları belirlendi. Protokol gereğince her ülke kendi içerisinde bir karar aldı ve bir üniversiteye uluslararası standartlarda kampüs yapma yetkisi verildi. Bizim ülkemizde de bu yetki Ege Üniversitesine verildi. Ege Üniversitesi de uluslararası standartlardaki bu kampüsü Aliağa’da yapmaya karar verdi. Aliağamız önümüzdeki günlerde bir üniversite şehri olarak da ön plana çıkacak” dedi.

“KADINLARIMIZIN SOSYAL HAYATTA AKTİF ROL OYNAMASINI İSTİYORUZ”

Aliağa’nın üniversitenin yanı sıra Türkiye’de pilot uygulaması olacak ilkokul sonrası sekiz yıllık bir güzel sanatlar okulu yatırımına da ev sahipliği yapacağının altını çizen Başkan Serkan Acar, “Ülkemizin sanat alanında yetişecek çocukları ve gençleri Aliağa’da eğitim görmüş olacak. Tüm bu hedefleri gerçekleştirirken en önemli unsur kadınlarımızın bu kente sahip çıkmasıdır. Kadınlarımızın her alanda olduğu gibi sosyal hayatta da aktif rol oynamasını istiyoruz” dedi.

KATILIMCILARA ŞAKRAN ZEYTİNYAĞI VE KİTAP SETİ HEDİYE EDİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin çalışmaları barkovizyonda izlendi. İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Dönem Sözcüsü Aysun Kuru ve dönem sekreteri Banu Ufacık ortak projelerin planlanması hakkında bilgiler verdi. Akademisyen Ayla Çelik ise toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın danışma merkezlerinin çalışmalarını ve önemini anlatan sunumunu yaptı. Gerçekleştirilen sunumların ardından tüm katılımcılara teşekkür eden Başkan Serkan Acar, kadınlara Şakran zeytinyağı ve “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınlarına ait kitap seti hediye etti.

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği Kasım Ayı Yürütme Toplantısı; Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı, Zeytinli Park, Üretici Kadın Çarşısı, Yeni Mahalle Kent Parkı Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi, Kadınlar Lokali ile Ağapark gezi programı ile son buldu.

İzlenme: 5976
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894