• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 10 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 5 °C

İzcilik Ve Doğa Sporları Merkezi’ne Renkli Açılış

İzcilik Ve Doğa Sporları Merkezi’ne Renkli Açılış
Buca Belediyesi, eşsiz doğası ile İzmir'in incisi Buca Kaynaklar bölgesine yepyeni bir merkez daha kazandırdı.

Buca Belediyesi, eşsiz doğası ile İzmir'in incisi Buca Kaynaklar bölgesine yepyeni bir merkez daha kazandırdı. Kaynaklar bölgesinde gençlerin ve doğa tutkunlarının buluşma noktası olacak 5 bin metre kare alana konumlanan Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi'nin açılışı renkli görüntüler eşliğinde yapıldı.

Buca Belediyesi benzersiz bir projeye daha imza attı. Doğa tutkunlarını Kaynaklar bölgesinin eşsiz güzellikleriyle buluşturan Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi ve Bucamar tarafından işletilecek olan Dere Kafe düzenlenen coşkulu törenle hizmete girdi. Bungalovları, çadır alanları, tırmanma duvarı, hobi bahçesi, bisiklet tamir alanı ve kafeteryası ile izci ve kampçıların yeni adresi olacak merkezin açılışını Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina izcilerle birlikte kamp ateşini yakarak yaptı. Akut Başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki'nin de katıldığı açılışta Başkan Piriştina, tırmanma duvarındaki hüneriyle de alkış aldı. Kalabalık davetli topluluğu eşliğinde yapılan açılış töreninde Kaynaklar Muhtarı Erhan Şen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'ya "İlklere imza atan başkanıma nazar değmesin" diyerek nazar boncuğu taktı. Açılışa CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, Akut Başkanı Nasuh Mahruki, CHP ilçe kadın ve gençlik kolları üyeleri, meclis üyeleri, İzmir'deki dağcılık, izcilik ve doğa kulüplerinin temsilcileri, Buca ve diğer ilçeleri muhtarları ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

15 okul başvuru yaptı

Buca köylerinde kırsalda kalkınmaya yönelik pazar yeri, kompost gübre tesisi, köy müzesi gibi projelerin yanında işin spor bölümünde de doğa sporları meraklıları ve doğayla iç içe yaşamak isteyen tüm İzmirliler için İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi'ni hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Piriştina, "Tesis daha açılmadan Buca'nın 15 okulu tarafından başvuru yapıldı. Çocuklarımız burada ilk yardım, izcilik eğitimi, doğa sporları eğitimi alacaklar. Umuyorum gelecek dönemlerde Türkiye'nin dört bir yanından hatta dünyadan misafirlerimiz gelecektir" diye konuştu.

Kamp ateşi yakıldı

Merkezin açılış kurdelesi kesilip, doğaya beyaz güvercin uçurulmasının ardından, Başkan Piriştina, Nasuh Mahruki veBuca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi'nin ilk konukları olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelsiz İzciler Topluluğu ile birlikte kamp ateşini yaktı.

Başkan, tırmanışta rakip tanımadı

Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi'ni misafirlerle birlikte gezen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Akut Başkanı Nasuh Mahruki'nin teknik koçluğunda tırmanma duvarına tırmandı. İzcilik ve doğa sporları kulüplerinin kamp alanı ihtiyacını karşılayacak olan merkezde, 10 adet bungalov, çadır alanı, tırmanma duvarı, hobi bahçesi, bisikletçilerin yorgunluk atıp bisikletlerini tamir ettirebilecekleri tamir noktaları, idari ofis, tuvalet,ağaç ev ve etkinlik alanları yer alıyor. Görkemli bir törenle açılan alanda Bucamar tarafından işletilecek olan Dere Kafe'de bölge sakinlerine ve ziyaretçilere hizmet verecek.

İzcilik Ve Doğa Sporları Merkezi’ne Renkli Açılış

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894