• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 18 °C

İto Başkan Adayı Özgener, Müsiad Üyeleri İle Buluştu

İto Başkan Adayı Özgener, Müsiad Üyeleri İle Buluştu
İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi üyeleri ile bir araya geldi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi üyeleri ile bir araya geldi. Balçova'da bir otelde gerçekleşen kahvaltı programında MÜSİAD üyelerine seslenen Özgener projelerinden bahsetti.

İTO Başkan Adayı Mahmut Özgener'in, MÜSİAD İzmir Şubesi üyeleri ile bir araya geldiği toplantıda açılış konuşması yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, İTO'nun sahip olduğu potansiyel ile İzmir'de önemli bir kurum haline geldiğini söyledi. Takım ruhuyla çalışılması halinde İzmir'in çok daha iyi yerlere geleceğini belirten Ülkü, "Nisan ayında gerçekleşecek olan oda seçimlerinin, yerelde ilimiz genelde ülkemiz için hayırlara vesile olması temenni ediyorum" dedi.

Bölgeye ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak için her alanda çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Ülkü, "MÜSİAD olarak yerelde bölgemizin, genelde de ülkemizin ticari ilişkilerini geliştirmek, yeni yatırımlar ve iş ortaklıklarına zemin hazırlamak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir'deki KOBİ'leri birer ihracatçı haline getirilmesi hem bölgemizi hem de ülkemizi ekonomik anlamda oldukça geliştirecektir" diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Mahmut Özgener de konuşmasında, kentteki KOBİ'lerin de birer ihracatçıya dönüşmesi gerektiğini belirtti. Özgener, "Türkiye'nin ilk ihracat limanı olan İzmir'de KOBİ'lerimize dış ticaret eğitimleri verip, katma değerli üretim için finans sağladığımızda kentimiz pırlanta gibi parlar. Ama bu da yetmez; kentin kuzeyi ile güneyinde birer lojistik merkezi kurarak hem yatırımcı çeker hem de zaman ve maliyetten tasarruf sağlarız" dedi.

"Nitelikleri arttırılacak"

Nicelik olarak KOBİ'lerin önemli bir konumda bulunduğunu sözlerin ekleyen Özgener, teknolojik yatırımlarla bu firmaların niteliklerinin de arttırılması gerektiğini vurguladı. KOBİ'lerin bu sayede dış ticarete yönleneceğinin altını çizen Mahmut Özgener, "KOBİ'lerin karlılık, verimlilik, kredi yönetimi ve ihracatı arttırmalarına yönelik adımlarımız olacak. İhracata yönelik üretim yapan tüm KOBİ'lerimiz için "Atölye Kentler" oluşturacağız. Bir de bunlara dış ticaret eğitimleri ve finansal destekleri ekleyeceğiz" diye konuştu.

"Hem eğitim hem yurtdışı fuar"

Ege sanayicisinin ve ihracatçısının hemen yanı başındaki limanların, bölgeye yeni yatırımların çekilmesi için de büyük avantaj sağladığını açıklayan Özgener şöyle konuştu: "Katma değerli üretime geçersek, yani ileri teknoloji ile üretim yaparsak yabancı müşteri potansiyeliniz zaten kendiliğinden artar. KOBİ'lerimiz bu üretim süreçlerine geçtiğinde kendilerine vereceğimiz dış ticaret eğitimleri ile ihracata başlayıp ekonomik anlamda refaha kavuşacak. Üyelerimizin yurtdışı fuarlara katılımını teşvik ederek müşteri portföyünü de genişletmelerini sağlayacağız" dedi.

"İki merkez olmalı"

İhracat atağının yanı sıra lojistik merkezlerinin de hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Özgener, "Biri kuzeyde diğeri ise güneyde olmak üzere iki farklı lojistik merkezi ile hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilecek. Dünyanın dört bir yanından gelen malların yurtiçine dağıtımı ile kentimizde üretilerek birçok ülkeye gönderilecek ürünlerin aktarımı bu merkezlerden yapılacak. Lojistik merkezi ile yabancı yatırımcının da gözü İzmir'e çevrilecek" ifadelerini kullandı.

"İTO liderlik yapacak"

İTO seçimlerine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Özgener, "İTO siyaset üstü bir kurumdur. Tamamen uzlaşmacı bir anlayışla odayı yöneteceğiz. Birbiriyle kavgalı sivil toplum örgütlerinin olmaması için çalışacağım. Başka bir kurum iyi bir şey yaptığında arayıp hem tebrik hem de teşekkür edeceğim. Elbette rekabet edeceğiz ama bunu kavgayla yapmayacağız. Bu noktada, İTO'nun bu şehrin en büyük STK'sı olmasından dolayı diğerlerine liderlik yapması gerekiyor. Biz bu liderliği de uzlaşmacı bir anlayışla yürüteceğiz" dedi.

Çok sayıda sanayici ve işadamının katıldığı toplantı sonunda soruları cevaplayan Mahmut Özgener'e MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, hediye takdim etti.

İto Başkan Adayı Özgener, Müsiad Üyeleri İle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894