• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 19 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Bursa 21 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Uşak 17 °C

’Hayır’cılar İkna Söylemlerinde Sınır Tanımıyor

’Hayır’cılar İkna Söylemlerinde Sınır Tanımıyor
İzmir'den Manisa'nın Kula ilçesine "hayır" kampanyasına destek için gelen bir grup, çarşı esnafını ziyaret ederek "hayır" oyu istedi.

İzmir'den Manisa'nın Kula ilçesine "hayır" kampanyasına destek için gelen bir grup, çarşı esnafını ziyaret ederek "hayır" oyu istedi. Grup üyelerinin anlattıklarına karşı kendi yaşadıkları ve gördükleriyle cevap veren Ahmet Bak isimli yaşlı adam, kendisinin cahil haliyle yapılanları gördüğünü belirterek, "Ben "hayır" dersem hata yaparım, memlekete zarar getiririm" dedi.

Kulalı semerci esnafı Ahmet Bak, "hayır" çalışması için Kula ilçesine gelen İzmir Güzelbahçe Dostluk Grubunun anlattıklarına karşı kendi yaşadıkları ve gördükleriyle cevap vererek "hayır" oyunun hata olacağını söyledi. 16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylaması ve referandum çalışmalarıyla ilgili İzmir'den Kula'ya gelen Güzelbahçe Dostluk Grubu, çarşı esnafı ziyareti sırasında yaşlı bir adama Anayasa referandumuyla ilgili beyanlarda bulunarak "hayır" oyu istedi. Doktor olduğunu beyan eden bir grup üyesinin, "18 maddelik anayasa değişikliğinde 17. maddede Cumhurbaşkanının ölmesi sonucunda yerine kendi atadığı cumhurbaşkanı yardımcısı geçer diyor. Yerine eşini, 13 yaşındaki çocuğunu atayabilir. Kendi sevdikleri bile bu kadar yetki adamı azdırır diyorlar. Bu kadar yetki dünyanın hiçbir yerinde yok" demesi üzerine semerci ustası Ahmet Bak, "Peki bu adam hep sağ mı kalacak, hepimiz öleceğiz. 15 senedir böyle bir adam gelmedi. Şimdi siz ne söylerseniz söyleyin ben kafama koydum yani. Ben "hayır" dersem hata yaparım memlekete zarar getiririm. Ben neler gördüm bu yaşıma kadar. Eczanelere gidiyordum ilaç alamıyordum. Benim hanımım ameliyat oldu senet verdim ben hastaneye. Bakın bu adam neler yaptı ya, daha ne istiyoruz biz bu adamdan. Ben şimdi hanımımı götürüyorum bir kuruş para vermeden bırakıp geliyorum. Ne kadar da maaşımdan kesilse de benim ruhum bile duymuyor" dedi.

Yaşlı adamın cevapları karşısında hem ses tonlarını yükselten hem de karalamalarına devam eden grup üyesi, ilaç bütçesinin açık verdiğini belirtince Ahmet Bak şu cevabı verdi:

"İlaç bütçesi açık olsa ilaçlarımızı vermezler doktor bey."

Grup üyesinin Türkiye'nin 780 milyar iç ve dış borcu olduğunu, bunun adam değil memleket meselesi olduğunu belirtmesi üzerine semerci ustası, "Adam bizi İMF'den kurtardı. Sizler iyi kötü tahsillisiniz ama ben cahilken bunları görüyorum yani. Görevi olmasına rağmen yıllar önce doktor benden para almadan hanımımı ameliyat etmedi Salihli Devlet Hastanesinde" diyerek cevap verdi.

Referandumu Amerikan oyunu yaptılar

Türlü yalanlarla yaşlı adamı kandıramayacaklarını anlayan grup üyesi yalanlarını katlayarak yapılacak referandumun bir Amerikan oyunu olduğunu, Cumhurbaşkanının bir suikast sonucu öldürülerek yerine bir serserinin geçirileceğini söyledi. Grup üyesi oylamada Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, "Bu adam gelmiyor. Sorun burada. Sen onu sevebilirsin. Şu an "hayır" oyu versen de bu adam yerinde duracak. Değişmeyecek, 2 sene yerinde duracak. "Hayır" diyerek "bir dur" de. "Bir dakika" de, "kafamızı toparlayalım" de. Yarın sen hastalandığında yerine bir serseri geçebilir. Bu Amerika'nın bir projesi" ifadelerini kullanması üzerine yaşlı adam, "Peki biz oylarımızla cumhurbaşkanını seçmeyecek miyiz?" demesi üzerine grup üyesi "hayır" diyerek, "Bu adamı seçmiyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894