• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 19 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Bursa 21 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Uşak 17 °C

Havalimanlarının Güvenliği Yüz Tanıma Teknolojisiyle Güçleniyor

Havalimanlarının Güvenliği Yüz Tanıma Teknolojisiyle Güçleniyor
Havalimanlarında yüz tanıma sistemlerinin yapay zeka ile birlikte kullanılması, ortaya çıkabilecek güvenlik eksikliklerini kolay ve hızlı bir şekilde kapatıyor.

HAVALİMANLARININ GÜVENLİĞİ YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİYLE GÜÇLENİYOR

HAVALİMANLARINDA YÜZ TANIMA TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI GÜVENLİĞİ ARTIRIYOR

Havalimanlarında yüz tanıma sistemlerinin yapay zeka ile birlikte kullanılması, ortaya çıkabilecek güvenlik eksikliklerini kolay ve hızlı bir şekilde kapatıyor. Bilişim güvenliği alanındaki dağıtım ve çözümleriyle pazarda lider konumda bulunan Komtera Teknoloji’nin güvenlik uzmanları, havalimanlarında kullanılacak yüz tanıma teknolojilerinin 5 temel faydasını paylaşıyor.

Havalimanlarında güvenliğin, yapay zeka destekli yüz tanıma sistemleriyle sağlanması, hem hızlı ve kolay bir şekilde kimlik denetiminin gerçekleştirilmesi hem de olası suçlara karşı caydırma oluşturulması açısından pek çok yarar sağlıyor. Bilişim güvenliği alanındaki dağıtım ve çözümleriyle pazarda lider konumda bulunan Komtera Teknoloji uzmanları, havalimanlarının güvenliği için yüz tanıma teknolojilerinin sunduğu 5 avantajı paylaşıyor.

HAVALİMANLARINDA YÜZ TANIMA TEKNOLOJİLERİNİ KULLANMANIN 5 FAYDASI

Yeni teknolojiler, geçmişteki yöntemlerin eksikliklerini kapatıyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi teknikleriyle oluşturulmuş detaylı algoritmalarla çalışan yüz tanıma teknolojileri ve kimlik eşleştirme teknikleri, geleceğin havalimanlarında güvenliği sağlamanın temelini oluşturuyor. Komtera Teknoloji güvenlik uzmanları, yüz tanıma teknolojilerinin havalimanları için önemini 5 maddeyle anlatıyor.

1. Makine öğrenimi yapay zekayla entegre edilerek oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor. Makine öğrenimi ve yapay zekanın modern yüz tanıma teknolojisine katılması, yüz tanıma teknolojilerini daha da etkili bir hale getirir. Makine öğrenimi teknolojileri ile algoritmalar kandırılması daha zor hale gelir ve karşılaşılan veriler hem hız hem yeterlilik açısından en az birkaç kat daha doğru değerlendirilir. Biyometrik sistemler yapay zekayla iç içe çalıştırılınca sonuçlar güvenlik endişelerini ortadan kaldırır.

2. İnsanlardan kaynaklanan hatalar ortadan kalkıyor. Havalimanlarında yüz tanıma teknolojilerini kullanmak, insan hatalarını ortadan kaldıracaktır. Birçok uçuşun ve yolcunun olduğu havalimanlarında bu tarz bir teknolojiyi kullanmak, güvenliği tam olarak sağlamak için şarttır. Bir sahte nüfus cüzdanını ya da pasaportu kolayca fark etmek genelde yıllar boyu deneyim gerektirir. Görevlilerin en minik detayları bile fark etmesini beklemek yerine en yüksek teknolojiye sahip cihazları kullanmak hem kontrol için zaman kazandıracak hem de hataları azaltarak havalimanının güvenlik seviyesini artıracaktır.

3. Yüz tanıma teknolojileri ileri eşleştirme tekniklerinden faydalanarak fazla müdahale ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Yüz tanıma teknolojilerinde, kimliğini ya da pasaportunu veren kişinin gerçekten de kimlik fotoğrafındaki kişi olup olmadığına dair genelde eşleştirmeye dayalı bir mantık uygulanır. Eşleştirme sistemiyle kimliklerin ya da pasaportların doğruluğunu ispatlamak, geleneksel yöntemlerin gerektirdiği fazladan çalışan müdahalesini ortadan kaldırır.

4. Yüz tanıma sistemi, altyapı yatırımı sağlandığında gelecekteki ihtiyaçları karşılamaya hazır. Güvenlikte geleceğin anahtarı olarak düşünülebilecek dijital kimliklere daha fazla yatırım sağlandıkça kimlik doğrulama işlemleri kolaylaşacak ve geleneksel kimlikler arka planda kalacaktır. Bu nedenle havalimanlarının şimdiden bu teknolojiyi kullanması, sektörü geleceğe yönelik hazırlayacak ve güvenlik ile verimi artıracaktır.

5. Yüz tanıma teknolojileri, eski yöntemlerin işlevsizliğini geçmişte bırakıyor. Günümüzün teknolojik belge okuyucuları, kimlik kontrolü alanında bundan çok daha fazlasını başarmada yetkindir. Teknolojik belge okuyucuları, kimlik ve pasaportların üzerindeki güvenlik işaretlerini de kontrol ederek uyguladıkları ileri düzey algoritmalarla tüm detayları içeren bir inceleme gerçekleştirir ve sahteciliği çok daha kolay ve hızlı şekilde açığa çıkarır. Ayrıca tek başına klasik güvenlik kameralarına da güvenilemez çünkü kameralar, kişilerin hareketlerini takip ederken maalesef genelde rastgele bir şekilde çekim yaptıklarından dolayı sistematik bir inceleme sunamaz. Bu nedenle havalimanı çalışanları da fazladan çalıştıkları halde güvenliği oluşturmada etkisiz kalırlar. Öte yandan, 7/24 çalışabilen, gerçek zamanlı takip ve gerektiği zamanda alarm veren bir yüz tanıma sistemi ise suç oranını azaltır./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894