• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 18 °C

Göz Sağlığında Düzenli Muayene Şart

Göz Sağlığında Düzenli Muayene Şart
Özel Medinova Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ümit Kaplan, göz rahatsızlıkları ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri konular hakkında bilgi...

Özel Medinova Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ümit Kaplan, göz rahatsızlıkları ile ilgili dikkat edilmesi gerekenleri konular hakkında bilgi verdi.

Göz sağlığı ile ilgili pratik bilgiler paylaşan Dr. Ümit Kaplan, "Dünyaya geldiğimiz andan itibaren etrafımızda tüm olup bitenleri görmemizi sağlayan gözlerimiz, en önemli organlarımız arasında yer alır. Gözlerde yaşanan rahatsızlıklar kimi zaman çapaklanarak, kimi zaman göz kapaklarında şişme yaparak kendini belli etse de çocukluk yıllarında meydana gelen bazı hastalıklar ancak ebeveynlerin dikkatli davranması ile fark edilebilir. Göz ile ilgili rahatsızlıklar bebeklik yıllarından itibaren görülebileceği gibi yaşlanma, çevresel faktörler ya da şeker hastalığı gibi farklı rahatsızlıkların etkisiyle de ortaya çıkabilir. En sık görülen göz rahatsızlıkları; görme kusurları (miyop, hipermetrop, astigmat), şaşılık, göz tembelliği, katarakt, konjonktivit, göz tansiyonu (glokom), doğuştan gözyaşı kanalı tıkanıklığı, doğuştan anomaliler, bazı göz tümörleri olarak sıralanabilir. Bu rahatsızlıkların birçoğunun belirtisi olduğu için yetişkinler doktor kontrolüne giderler. Ancak çocuklar ve bebekler durumu fark etmeyebilir ve tedaviye geç kalınabilinir. Bu nedenle ebeveynler, bebekte veya çocukta herhangi bir göz rahatsızlığından şüpheleniyorsa hemen bir göz doktoruna başvurmalıdır. Erişkin çağda görülebilen pek çok göz hastalığı bu yaşlarda da görülebileceği gibi, bu döneme has bazı özel hastalıklar da bu kontroller sırasında yakalanır ve tedavi edilebilirler" dedi.

Gözde meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı bir takım önlemler alınabileceğini de belirten Dr. Ümit Kaplan, şu ipuçlarını paylaştı: "Bebekler şikâyetlerini dile getiremezler. Bu nedenle bebeğinizin gözünde her hangi bir rahatsızlık olup olmadığını öğrenebilmek için mutlaka muayene ettirin. Kırma kusurları okul başarısını da etkilemektedir. Özellikle okul başarısı düşük olan çocukların kırma kusurları açısından incelenmesinde yarar var. Günümüz çalışma hayatının büyük bir kısmı bilgisayar ekranın karşısında geçiyor. Bununla birlikte özellikle çocuklar uzun saatler bilgisayar oyunları oynuyorlar. Bilgisayar ekranına sabit bir şekilde bakmak göz kırpma refleksini azaltarak ve gözyaşını buharlaştırarak göz kuruluğuna neden olabilir. Bu nedenle bilgisayar ekranı karşısında çok uzun saatler geçirmeyin ya da ara sıra gözlerinizi dinlendirin ve kırpın. Şeker hastalarının büyük bir kısmında göz ile ilgili de rahatsızlıklara rastlanır. Bu nedenle eğer diyabet rahatsızlığınız varsa mutlaka belirli aralıklarla göz muayenesi olun. Rimel, göz kalemi, göz farı gibi göz ile ilgili makyaj malzemelerini ortak kullanmayın. Mikrobik Konjonktivit, temas ile çok kolay bir şeklide bulaşabilir. Gözünüze ani bir darbe alırsanız ya da gözünüze bir cisim kaçarsa yüzünüzü su ile bol yıkayarak göz doktoruna başvurun. Ani görme kayıpları göz hastalıkları acillerindendir. Bu durumlarda vakit kaybetmeksizin göz hastalıkları uzmanına ulaşılmaktadır. Gözde flaş patlar gibi ışıklar görme, yabancı cisimler görme retina yırtığının habercisi olabilir. En kısa zamanda bir göz hastalıkları uzmanına başvurmak gerekir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894