• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 13 °C

Görme Engelli Zümrüt Dursun’un Başarısı Gurur Kaynağı Oldu

Görme Engelli Zümrüt Dursun’un Başarısı Gurur Kaynağı Oldu
Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BAYGEM) eğitim gören görme engelli Zümrüt Dursun Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sözel bölümde aldığı 464 puanla 490 bin kişi arasından 3 bin 518’inci oldu. Dursun, “Ortadoğu Teknik...

 BAYGEM ile çalıştı ODTÜ’yü tercih etti

Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BAYGEM) eğitim gören görme engelli Zümrüt Dursun Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sözel bölümde aldığı 464 puanla 490 bin kişi arasından 3 bin 518’inci oldu. Dursun, “Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) tarih okumak istiyorum. Benim durumumda olan öğrencilerin iç sesi oluyorum. Kimseden farkımız yok. İstediğimizi başarabilecek güce sahibiz” dedi.

 Bayraklı Belediyesi geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik hayata geçirdiği projelerin meyvelerini onların elde ettiği başarılarla topluyor. Her yıl TEOG ve LYS’de elde ettiği başarılarla gurur kaynağı olan BAYGEM, bu yıl da önemli başarılara imza attı. Öğrencilerin tamamı 2 ve 4 yıllık üniversiteleri kazanmayı hak etti. Öğrenciler arasından görme engelli olmasına karşın çalışkanlığı ve azmiyle öne çıkan Zümrüt Dursun ise, başarısıyla herkese örnek oldu. Cihat Kora Anadolu Lisesi’nden bu yıl mezun olan görme engelli Dursun, BAYGEM’de çalışarak sözel bölümde 464 puan aldı, 490 bin kişi arasından 3 bin 518’inci oldu. Yüksek puanıyla istediği üniversiteyi seçme hakkı kazanan başarılı öğrenci ODTÜ’de tarih bölümünü okumak istiyor.

KİMSEDEN FARKIMIZ YOK!

BAYGEM öğretmenlerinin kendisiyle yakından ilgilendiğini ve düzenli olarak çalışmasının neticesinde önemli bir başarı kazandığını belirten Dursun, sınav sonucunun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Dursun, “Böyle bir başarı benim için sürpriz oldu. Sevinçten ağladım. Ben elimden geleni yaptım. Küçüklüğümden beri elimden gelenin en iyisini yaptım. Hayatımızın her safhasında zorluklar yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Bazen yılgınlıklar veya farklı faktörler işin içine girebiliyor. Her şeyi başarabileceğimizi göstermemiz gerekiyor. Diğer insanlardan farkımız olduğunu düşünmüyorum, hiçbir zaman da düşünmedim. Tüm engelli gruplarındaki insan için ‘hiçbir zaman pes etmeye değmez’ diyorum. Çünkü hayat su gibi akıp gidiyor. Yaşadıklarımız zorluklar olabilir ama onları yenmek bizim elimizde. İnsan içindeki gücü keşfettiğinde bu güç bizi istediğimiz yere taşıyor” dedi.

 “PES ETMEYİN”

Üniversiteye hazırlanacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dursun, “Sınavlara hazırlanırken CD’lerden yararlandım, öğretmenlerden destek aldım. Planlı programlı çalışmak gerekiyor. Sevdikleri derslerden başlayarak, önce azar azar ve sonrasında daha yüksek tempoda çalışmalarını öneriyorum. Pes etmesinler, başarı gelecektir. Bundan sonraki hedefim üniversitede tarih alanında çalışmak. Bedenim toprak olduktan sonra geriye bir şeyler bırakmak istiyorum. Adımın iyi şekilde anılmasını istiyorum. Umarım bunu başarabilirim. Ben belki de benim durumumda olan insanların iç sesi oluyorum. Bu doğrultuda da çalışmalarımı sürdüreceğim” diye konuştu.

 GURURUMUZ OLDU

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM’de eğitim gören dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarının TEOG ve LYS’de elde ettiği başarılarla gururlandıklarını belirterek, “Öğrencilerimizle bu yıl da yine bizleri sevindirdi. Hayallerindeki lise ve üniversiteleri kazanmak için onlara gerekli desteği verdik, veriyoruz. Zümrüt, görmenin bir engel olmadığını, bir insanın azmettiğinde neleri başarabileceğinin en iyi örneklerinden… Gururumuz oldu. Ülke genelinde derece yaptı. Umarım herkese örnek olur” dedi.  / EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

Etiketler: ,
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894