• BIST 9535.33
  • Altın 2472.413
  • Dolar 32.4704
  • Euro 34.5484
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 27 °C
  • Çanakkale 28 °C
  • Muğla 24 °C
  • Uşak 22 °C

Genç Girişimcilere İki Ödül Birden

Genç Girişimcilere İki Ödül Birden
Yaşar Üniversitesi Kuluçka Merkezi Minerva'da girişimci genç akademisyenler ve öğrencilerince hayata geçirilen "UniverList.com", Teknopark İzmir tarafından...

Yaşar Üniversitesi Kuluçka Merkezi Minerva'da girişimci genç akademisyenler ve öğrencilerince hayata geçirilen "UniverList.com", Teknopark İzmir tarafından düzenlenen en iyi startup'ların yarıştığı teknoloji kampı Tech'n Roll'da iki ödül birden kazandı. Türkiye'deki ve dünyadaki üniversiteleri, eğitim olanaklarını tek tuşla öğrencilerin önüne getiren UniverList, İzmir Ticaret Odası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı ödüllerini almayı başardı.

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Murat Ödemiş'in öğrencilerden oluşan 15 kişilik ekibiyle Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi desteğiyle Kuluçka Merkezi Minerva'da hayata geçirdiği UniverList, Tech'n Roll'da büyük başarı elde etti. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Teknopark İzmir'in organize ettiği Tech'n Roll'a, Türkiye'nin her yerinden halihazırda bir girişimi olan veya fikrini belli bir aşamaya getirmiş onlarca genç girişimci başvurdu. Bir ay süren danışmanlık desteğinden yararlanan startup'lar, projelerini kurum temsilcileri ve sektörün önde gelen isimlerine aktarma fırsatı buldu. Türkiye'nin en iyi 15 StartUp'ı seçilerek finalde ödül için projelerini jüriye sundu. Yurt içi ve yurt dışı üniversiteleri her yönüyle inceleyen, analiz eden, adayların doğru bölüm ve üniversite bulmalarına yardımcı olan bir girişim olan UniverList, finaldeki sunumuyla İzmir Ticaret Odası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı ödüllerini kazandı.

Dünyanın üniversitesi bu sitede

Bölüm, üniversite, lisans, yüksek lisans, doktora programları aramanın oldukça sıkıntı verici olduğunu, bu nedenle hızlıca tek bir yerden inceleyip başvurabileceğiniz bir platform oluşturduklarını belirten Murat Ödemiş, "Hedefimiz, sadece Türkiye'de değil tüm dünyadaki üniversite ve bölümlere, lisans ve yüksek lisans programlarına tek tıkla adayları ulaştırmak. Üniversiteleri, çeşitli akademik ölçütler ve öğrenci puanlarına göre değerlendiren, sosyal olanakları, tesisleri, akademik ve bilimsel başarıları, ulusal ve uluslararası ölçütleri ile çalışma alanlarına göre filtreleyerek listeliyoruz. Bunların yanında sitemizde, öğrencilerin okumayı düşündükleri bölümler ve şehirlerle ilgili bilgiler de mevcut. Ayrıca, merak ettiğiniz bölüm ve üniversite hakkındaki soruları, UniverList üzerinden üniversite öğrencilerine ve mezunlarına kolayca, ücretsiz olarak sorabiliyorsunuz. Yalnızca son 5 günde, 2 bin soru soruldu ve cevaplandı" diyerek site içeriği hakkında bilgi verdi.

Tercihe özel sistem

Hazırladıkları sistemle tercihlere ve üniversite seçimine yardımcı olduklarını ifade eden Ödemiş, "Günde 50 bin kişi sitemizi ve uygulamalarımızı ziyaret ediyor. Ağustos ayında 1 milyonun ziyaretçi bekleniyor. Şu ana kadar 47 bin öğrenci, sistemimizi kullanarak tercih yaptı ve liste oluşturdu. Tercih sistemimiz Yaşar Üniversitesinde de kullanılıyor. Bilgi için www.univerlist.com adresine girmeniz ya da telefonlarına uygulamamızı indirmeniz yeterli. Amacımız, üniversite denince sadece ülkemizde değil dünyada ilk akla gelen site olmak. 2019 yılı içerisinde tüm dünyadan 26 bin üniversitenin sistemde olmasını planlıyoruz. Aldığımız bu ödüller de bu yolda bizim en büyük moral kaynağımız oluyor" dedi.

Genç Girişimcilere İki Ödül Birden

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894