• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 24 °C
  • Aydın 22 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 23 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 21 °C

Eski Başbakanlık Görevlisinden Irak’taki Referanduma ’Tavşan’ Benzetmesi

Eski Başbakanlık Görevlisinden Irak’taki Referanduma ’Tavşan’ Benzetmesi
Eski Başbakanlık görevlisi Muhammed Taha Gergerlioğlu, Kuzey Irak'taki sözde referandumda Mesut Barzani'nin uluslararası destek bulamayınca ortada kaldığını...

Eski Başbakanlık görevlisi Muhammed Taha Gergerlioğlu, Kuzey Irak'taki sözde referandumda Mesut Barzani'nin uluslararası destek bulamayınca ortada kaldığını ifade ederek, "Barzani adeta tavşanın gece karanlığında gözüne değen ışık gibi şaşkınlaştırmıştır. Bu günlerini mumla arayacaktır. Türkiye'nin haklılığını görmüş, pişman olmuş; fakat üst akıldan dolayı geri adım atamamış, atmaya cesaret edememiştir" dedi.

Eski Başbakanlık görevlisi Muhammed Taha Gergerlioğlu, Kuzey Irak'ta tüm çağrılara rağmen yapılan sözde bağımsızlık referandumun hiçbir meşruluğu bulunmadığını ifade etti. Kuzey Irak'ta yaşananların bir projenin ürünü olarak ortaya çıktığını anlatan Gergerlioğlu, Mesut Barzani'nin sarf ettiği sözlerinden dolayı hata yaptığını ve referanduma destek bulamayınca pişman olduğunu söyledi.

Barzani'ye tavşan benzetmesi

Uluslararası destek bulamayınca Barzani'nin ortada kaldığını aktaran Gergerlioğlu, "Referandumla bağımsızlık sevdasına düşen Barzani, bu günlerini mumla arayacaktır. Türkiye'nin açıklamalarını kulak arkası yapan Barzani, haklılığı görmüş, pişman olmuş; fakat üst akıldan dolayı geri adım atamamış, atmaya cesaret edememiştir. Uluslararası güçlerin kendisini desteklemesini bekleyen bu kişi, adeta tavşanın gece karanlığında gözüne değen ışık gibi şaşkınlaştırmıştır" dedi.

"Kara kara düşünüyor"

Barzani'nin kara kara düşündüğünü de dile getiren eski Başbakanlık görevlisi Muhammed Taha Gergerlioğlu, "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türkiye burada çıkabilecek herhangi bir karışıklığa karşı da önlemlerini almıştır ve almaya devam edecektir. Savunma sanayi o yüzden ön plana çıktı. Devlet Bahçeli'nin dediği gibi 5 bin değil, binlerce insanla gerekirse her şeye hazırlıklıyız. Sayın Bahçeli'nin duruşu gibi duruş içerisinde olan nice saklı hazır kuvvetlerimizde tetikte beklemektedir. Türkiye'yi Türkiye yapan da bu güçtür, birlik ve beraberliğidir. Atılacak adımlar ise bellidir. Asıl Barzani'yi düşündüren de budur" şeklinde konuştu.

"Ülkemiz, şu anda kurtlar sofrasında bir mücadele içerisindedir"

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleye de dikkat çeken Gergerlioğlu, "Biz öyle bir milletiz ki, en zor zamanlarda en dar dönemlerde en kaotik süreçlerin sonunda hep silkinerek tekrar ayağa kalkmanın bir yolunu bulmuş bir milletiz. 200 yılık bir Türkiye Cumhuriyeti, 2 bin yıllık bir şuurun, akidenin ve mantalitenin mirası ile olgularını belirleyerek, olaylara duruş geliştirmektedir. İşte dünyanın çözemediği bu noktadır. Bize 200 yıllık bir mesafeden bakanlara bizim 2 bin yıllık bir mefkure ile onları kuşattığımızı görememekteler. Dolayısıyla Barzani'nin gözüne çarpan ışığın ne olduğunu biraz olsun aktarabilmişizdir. Dün olduğu gibi bu gün de kaotik bir durumun içinde olduğunun farkında olan ülkemiz, şu anda kurtlar sofrasında bir mücadele içerisindedir. Bu mücadele öyle bir mücadeledir ki; dört bir tarafımızda düşmanlarla dolu. PKK olsun, FETÖ olsun ve diğer terör örgütleriyle çetin bir mücadele içerisindeyiz. Özelikle FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında terör örgütlerine göz açtırmıyoruz. Hal böyleyken, iç politikada da değil, dış politikada da bir mücadele söz konusu" diyerek aktardı.

"Avlanan her tavşanın kaderi sofralara meze olmaktır"

Gergerlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avlanan her tavşanın kaderi sofralara meze olmaktır. Suriye'de yürütülen operasyonlarla Türkiye angajman kuralları çerçevesinde sınır güvenliği açısında bir operasyon yaptı ve yapıyor. Oyunun kurallarına göre oynarken, kendi koydukları kurallarını ihlal edenlere bile, kendi koydukları kurallara bağlı kalmayanlara karşı da bir edep dersi veriyor. Hepimiz biliyoruz ki buradaki teröristler Türkiye'ye her zaman tehdittir. Gözüne ışık değen her tavşanın manevra kabiliyeti kısa süreliğine de olsa felç durumuna uğrar. Avlanan her tavşanın kaderi sofralara meze olmaktır. Biz tarihimizde, hiçbir milleti ve hiçbir ferdi heva ve heveslerimize meze yapan bir anlayış ile mücadele etmedik. Tam tersine haksız ve adaletsiz olan her adımın karşısına dikilmesini dün bildik, bu günde aynı şuurla davranacak hassasiyetlerimize sahibiz. Şunu herkes bilmelidir ki Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye, satranç masasında her zaman hamlelerini önceden tahmin etti. Hatta rakibinin bile hamlesini tahmin ederek ona göre adım attı. Şimdi birileri Rusya'dan alınacak olan S-400 füzelerine bile karşı çıkıyor ve bunu anlamak mümkün değil. Savunma sanayiine önümüzdeki günlerde daha da çok yatırımlar yapılacak. Bunun fotoğrafını görebiliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894