• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • Afyon 16 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 15 °C
  • Uşak 17 °C

Esen Plastik hızla “ZİRVE”de

Esen Plastik hızla “ZİRVE”de
İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2017 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Esen Plastik 354’üncü sırada yer aldı.

ESEN PLASTİK HIZLA “ZİRVE”DE

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2017 yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Esen Plastik 354’üncü sırada yer aldı.  

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 1968’den bu yana aralıksız olarak açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2017” araştırmasının sonuçları açıklandı. Ege bölgesinden 62 sanayi kuruluşunun yer aldığı listede Esen Plastik San. ve Tic. AŞ. de ülke sanayisine ve ekonomisine yarattığı katkı ile Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluş arasında 354’üncü olma başarısını gösterdi.

Üretim gamında bulunan HDPE borular, KORUGE borular, CTP borular ve telekomikasyon boruları ile başta D.S.İ. olmak üzere, tüm belediyelerin ve telekom şirketlerinin tedarikçisi konumunda bulunan, altyapı, üstyapı, zirai sulama sektörlerine yönelik ürettiği tüm boru çeşitleriyle sektöründe lider marka haline gelen Esen Plastik, sektörde 42  yılını geride bıraktı. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Çok çalışıyoruz” diyerek şunları söyledi: “Esen Plastik olarak, 1976 yılında 3 kişilik bir ekip ve 500 metrekarelik bir atölyede başlayan yolculuğumuz bugün itibariyle İzmir’de 60 bin metrekare ve Adana’da 60 bin metrekare olmak üzere son teknolojiyle donatılmış tesisleri, 500’e yakın çalışanı ve 150 milyon dolara yaklaşan cirosuyla sektöründe köklü bir yer edindi. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 354’üncü sıraya yerleşerek bu başarılarımızı taçlandırdık. Menemen Plastik İhtisas OSB´de kuracağımız sadece Türkiye´nin değil Avrupa´nın en modern plastik boru fabrikasının da devreye girmesiyle yatırımlarımıza hız kesmeden devam etmek istiyoruz.”

Reel sektörün bütün zorluklara rağmen ülkenin umudu olmaya devam ettiğini sözlerine ekleyen Esen, “Rakamlara baktığımızda İSO 500’ün üretimden satışları 2017 yılında yüzde 33.2 artışla 490 milyar TL’den 653 milyar TL’ye çıkararak yüksek bir büyüme performansı gösterdi. Son üç yıldır İSO 500’ün üretimden satışlarında görülen zayıf büyüme, 2017 yılında yüzde 19’luk oranla yerini reel büyümeye bıraktı. Görülüyor ki reel sektör tüm zorluklara rağmen ekonominin umudu olmaya devam ediyor Gerçekleşen büyüme oranı da İSO 500’de son 13 yılın en yüksek büyümesi olarak dikkat çekti. Türk reel sektörünün desteklenmesi ülke ekonomisinin de büyümesi anlamına geliyor. Verilen destekler çok önemli olmakla birlikte, üretimin önündeki tüm engellerin kaldırılarak, rakiplerimizle eşit şartlarda üretimin sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894