• BIST 9524.59
  • Altın 2496.1
  • Dolar 32.5441
  • Euro 34.7282
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 13 °C
  • Muğla 10 °C
  • Uşak 9 °C

Ergenç’ten Yeni Nesil Patronlara Öneriler

Ergenç’ten Yeni Nesil Patronlara Öneriler
Günümüzde özellikle iletişim ve bilgi teknolojilerinin ilerlemesiyle iş yapma biçimleri de buna paralel olarak geliştiğini ifade eden Liderlik Okulu kurucusu...

Günümüzde özellikle iletişim ve bilgi teknolojilerinin ilerlemesiyle iş yapma biçimleri de buna paralel olarak geliştiğini ifade eden Liderlik Okulu kurucusu ve kişisel gelişim mentoru Erkut Ergenç, yeni nesil patronlara önerilerde bulundu.

İş yapma biçimlerinin değişmesiyle birlikte günümüzde işletmeleri işleten yönetici ve patronlarında bu iş yapma biçimlerinin de değiştiğini belirten kişisel gelişim mentoru Erkut Ergenç, "Özellikle geçmiş kuşaktan gelen günümüz patronları bu hızlı değişime ayak uydurmakta zorlanabiliyorlar. Bu değişikliğe uyum sağlayabilen patronların gerçekten çok başarılı olduğunu görüyoruz. Artık insanlar bir mesaja çok farklı kanallardan maruz kalabiliyor. Dolayısıyla bu kadar karmaşık dünyada karmaşık mesaj kalabalığı içerisinde müşterilere kadar olan aşamada tüm herkesle doğru iletişim kurmak, onları bir yerden yakalamak gerekiyor. Bu yüzden de firmalar çeşitli alanları kullanmaya başladılar. Birçok iş adamına baktığınızda sosyal medya araçlarını çok etkin kullandığını görüyoruz. İş adamları sosyal medyada günlük hayatlarında normalde patronun görünmek istemeyeceği şekilde hikaye atabiliyor. Doğal aile olduklarını, doğal hallerini takipçileriyle paylaşabiliyorlar. Yine aynı şekilde iş adamları yine kendi hayat tecrübelerini belki yaşadığı olayları bir sosyal medya kanalı açarak takipçilerine paylaşabiliyorlar. İş adamlarının bu alanda çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bunların bir kısmı doğal ilerliyor, bir kısmı çeşitli ajans ve diğer yöntemlerle de yapılabiliyor" dedi.

İş adamlarının, patronların neler yapması gerektiği hakkında öneride bulunan Ergenç, "Özellikle dijital araçları iyi kullanmaları gerektiğini söyleyebilirim. En başta akıllı telefonlarını etkin bir şekilde kullanmalarını tavsiye ediyorum. Telefon sohbet aracı değil bir iletişim aracıdır. Sadece sosyal medya hesaplarını takip etmek için değil işleriyle ilgili kısımları da günümüzde artık mobil cihazlar üzerinden takip edebilirler. Anlık satışlar, anlık çalışmalar, anlık üretimler çeşitli programlarla cep telefonundan takip edilmesini öneriyorum. Yani iş adamları işletmelerini e-işletmeye çevirmeleri gerekiyor. Patronların bilgi kaynaklarına erişimi sırasında zaman sorunu olduğu için bazı unsurları daha etkin kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Örneğin kitap okuma konusu. Zaman bulup kitap okuyamadığını söyleyen birçok iş adamı tanıyorum. Asıl mesele bir iş adamının ya da patronun kendini geliştirmesidir. Bu alana da dijital kaynaklara ulaşabilirler. Bugün uluslararası ölçekte dünyada milyonlarca kitaba internet üzerinden ulaşılabilir. Avantajları da var. Önemli yerlerin altı çizilip paylaşılabiliyor, bazen 216 kişi tarafından altı çizildi gibi paragraflar oluyor. Oraya dikkat edip bu kısımları sizde alıntılayabiliyorsunuz ya da kaydedebiliyorsunuz. Bu tarz teknolojilere de patronların erişmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Patronlar dijital ajanda kullansın"

Patronlar için bir başka dijital araç tavsiyesinde bulunan Ergenç, günümüz dünyasında cep defteri tutmanın yazılı hale getirmenin kullanışlı olmadığını vurgulayarak, "Dijital ajandaları öneriyorum. Her cihazdan ulaşabileceğiniz uygulamalar mevcut. Örneğin "Google Keep" iş adamlarımıza bu tarz not tutma uygulamaları öneriyorum. Bir diğeri de dijital takım çalışması ve proje yönetim uygulamaları. Özellikle kullanılan sistemler var, örneğin biz şirketlerimizde "Asana" programını kullanıyoruz. Patronların da proje üreten ekiplerle, bu tarz görev yönetim sistemlerini aktif şekilde kullanmalarını tavsiye ediyorum. Orada yazılan şeyler hiçbir zaman kaybolmuyor ve yapılan projeler aktif kalıyor. Zaman kazandıran verimliliği arttıran ürünler tercih edin. Bir diğer sistem ise elektronik bankacılık uygulamalarıdır. Günümüzde bütün işlemler, telefon bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. İş adamlarımızın da bankacılık uygulamalarını ele almaları gerekmektedir. Güvenlik açısından da iyi patronların internet bankacılığını kesinlikle kullanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"Patronlar yazı yazsın"

Patronların iş alanları için bilgi bikirim ve tecrübelerini aktarabilecekleri web sitesi veya blog oluşturmaları gerektiğini dile getiren Ergenç, "İş adamları bilgi ve tecrübelerini düzgün bir şekilde yazarak gelecek nesillere aktarırlarsa ülke bilgi birikimin artacağını düşünüyorum. Bugün bir fikrim var diye düşündüğünüz şeyi aynı zamanda yüzlerce insanın düşündüğünü bilin. Bilgi saklanmıyor, paylaşılarak size geri dönüyor. Patronlar yazmalı diye düşünüyorum. Yazdıklarını internet sitesinden, bloglardan hem kendileri için hem de topluma yarar sağlamak açısından paylaşabilirler. Patronlarımıza son olarak önereceğim unsur sosyal medya araçları, internet araçlarını etkin kullanmaları gerektiğidir. Bunların başında Youtube geliyor artık. Günümüzde insanlar bir televizyon programı gibi bunları takip ediyor. Patronlara sosyal medya platformunda bir program yaparak ya da video çekerek doğal hallerini paylaşmalarını öneriyorum. Şuanda birçok kişi uygulama konusunda zorlanacak ama gençler bu tarz şeylerden feyz alabilecek ve işlerini kurmak isteyecekler yani fayda sağlayabilecek. Bu tarz kanallara ülkemizin çok ihtiyacı var patronlarımıza yeni nesil web kanalları kurmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894