• BIST 9645.02
  • Altın 2414.694
  • Dolar 32.5576
  • Euro 34.6845
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 17 °C
  • Aydın 19 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Bursa 18 °C
  • Çanakkale 15 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 10 °C

Erdoğan: Meclis Güzel Bir Duruş Sergiledi

Erdoğan: Meclis Güzel Bir Duruş Sergiledi
Reuters Haber Ajansı’na mülakat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Olağanüstü Hâl Yasası’nın parlamentodan geçtiğini belirterek, “Gazi Meclisimiz bu kararı almakla yeni bir istiklal mücadelesinin adımını attı.

ERDOĞAN: MECLİS GÜZEL BİR DURUŞ SERGİLEDİ

Reuters Haber Ajansı’na mülakat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Olağanüstü Hâl Yasası’nın parlamentodan geçtiğini belirterek, “Gazi Meclisimiz bu kararı almakla yeni bir istiklal mücadelesinin adımını attı. Felaketin yaşandığı ülkemizde olağanüstü hâl ile ilgili oylamada 346 evet çıkıyor. Meclis güzel bir duruş sergiledi. 3 ay içinde çok yoğun bir çalışma yapacağız, halkımız endişeye kapılmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters Haber Ajansı’na şu açıklamalarda bulundu:

15 Temmuz'da haberi aldığımda MİT Müsteşarı'nı aradım ulaşamadım, Genelkurmay Başkanı'nı aradım ulaşamadım. Olaylar sırasında Başbakanımıza güçlükle ulaştım. Vatandaşlarımı sokağa davet ettim ve tepkiyi takip etim

“HAVALİMANININ PİSTİNİ KARARTTILAR”
Halkın Türkiye genelindeki tepkisini görünce süratle Marmaris'ten ayrılma planlarını yaptık. Ailemle önce helikopterle Dalaman'a geçtik. İstanbul'da pistin karartıldığını öğrendik. Pilota tur atmasını ve pisti kontrol etmesini söyledim. Ben pilotumuza şunu söyledim. ‘Biz her türlü riske hazırız. Sen inebilir misin? İnemez misin? Bunu söyle.’ O da ‘inebilirim ama riski var’ dedi. O arada havaalanının aydınlatılması için görüştük. Darbeciler üzerimizden ses hızını aşarak geçtiler. İstanbul Emniyet Müdürümüzle görüştüm, havalimanını kısa sürede boşaltacaklarını söylediler. O arada pist aydınlanınca indik.

“YENİ BİR DARBE GİRİŞİMİ KOLAY OLMAZ”
Darbecilerin rehin aldıklarını Akıncı Üssü'ne götürdü. 12 saatte kontrol ele geçirildi. Yeni bir darbe girişimi mümkün ama kolay olmaz. Milletimiz meydanlara çıkması her şeyin üstündeydi. Milletimizin tankların önünde durması, dünyada müstesna bir milletin yapacağı işti.

246 şehit, 2 bin 185 yaralımız, 4 bin160 tutuklu var. Bunların 103'ü general 80'i de rütbeli Emniyet mensubu. Halkın gücünün tankın gücü karşısında ne anlam ifade ettiği ortaya konmuş oldu. Onlar ölüme seve seve gitti, ölümden korkmadı ölümü korkuttu.

“İSTİHBARAT ZAAFI OLDUĞU ORTADA”
İstihbarat teşkilatları her şeye dört dörtlük hâkim değildir. Bu olayda bir istihbarat zaafı olduğu açıkça ortada. Bunu MİT Müsteşarıma da söyledim. Ben eniştemden duyana kadar haberim olmadı. Bu bir sıkıntıdır. Bu bir darbe girişidir. Bunun muhakkak öncesi vardır.

“BU DARBE GİRİŞİMİ MİLLETE KARŞIDIR”
Kimse 11 Eylül'ü ABD yaptı diyor mu? Bu olay için niçin böyle bir yönteme giriliyor. Bu olay millete karşı yapılmıştır. TBMM'yi bombalamakla kalmıyorlar, Külliye'yi de bombalıyorlar. Demek ki milletin dinamik unsurları neresiyse buraya saldırıyorlar. Bütün bunlar olurken tabi millet burada işi ele alıyor. Sağ olsun, milletin çağrıma verdiği cevap benim için iftihar sebebidir. Demek ki millet kendisinin seçtiği reise anında cevap veriyor ve bu FETÖ'ye ‘bu ülke sizin değil, bizim’ diyor.

“OHAL DEMOKRASİNİN SAĞLIKLI ÇALIŞMASI İÇİN”
Bu darbe girişimi millete karşıdır. Bunlar hainlik ettiler, ihanet ettiler. Bunlar devlet kurumlarında görevli değil işgalciydi. Bu aynen bir kanser virüsünün metastaz yapmasına benziyor.

OHAL yasasını çıkardık ve parlamentodan geçti. Gazi Meclisimiz bu kararı almakla yeni bir istiklal mücadelesinin adımını attı. Felaketin yaşandığı ülkemizde olağanüstü hâl ile ilgili oylamada 346 evet çıkıyor.

“MECLİS GÜZEL BİR DURUŞ SERGİLEDİ”

Meclis güzel bir duruş sergiledi. 3 ay içinde çok yoğun bir çalışma yapacağız. Halkımız endişeye kapılmasın, OHAL demokratik kurumlarımızın sağlıklı çalışması içindir. Eskiden OHAL çıktığında bir telaş herkesi kaplardı. Şimdi millet gece sabaha kadar adeta meydanlarda bu sürecin takipçisi konumundadır.

Mesela Kanun Hükmünde Kararname süreci vardır ki hükûmete ne lazımsa çıkarılacaktır. Devletin yeniden yapılanmasın bu çerçeve içinde yapılacaktır. Bütün bakanlıklarımızda işgalleri söz konusuydu. Milleti için çalışmayan bu hainler bunun bedelini ödemeli.

“OHAL GEREKTİĞİNDE UZATILABİLİR”
Şu anda Fransa 3 ay yaptı sonra bir daha uzattı. Bu konuda bir mani yok. 3 ay bittiğinde lazım olduğunda bir uzatma daha yapılabilir. Hedefimiz belli. Nasıl bölücü terör örgütüyle mücadelemiz devam ediyorsa bunlarla da tüm nerde varsa aynı şekilde sürdüreceğiz. Bunlar devlet yapılanmasına kast ettiler. Ülkenin tankını topunu ele geçirmek suretiyle kendi milletinin üzerine böyle bir şey yapılabilir mi? Bunlar bunu yapmışlardır.

“YAŞ TOPLANTISI ÖNE ALINABİLİR”
Yüksek Askerî Şura Genelkurmay'ın talebiyle bir hafta öne alınabilir, bunun adımını atacağız. YAŞ'ın başkanı Başbakanımızdır. İlgili birimlerle çalışmalar yürütülüyor. Çok kısa zaman içinde yeni yapılanma ortaya çıkacak. İnanıyorum ki yeni bir kan olacaktır. Süreç devam ediyor. Asla rehavete kapılmayacağız. Bazı şeyleri geçmişte anlatamadık ama şimdi durum çok daha farklı.

Bizim birliğe beraberliğe, kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Biz bugünleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Farklı partileri destekliyor olabilirsiniz ama kardeş olalım diyorum.

“STANDARD&POOR'S AÇIKLAMASI TAMAMEN SİYASİ”
Türkiye gibi bir ülkeye karşı uluslararası bazı kuruluşların aldığı tavrı anlamak mümkün değil, asla kabul etmiyoruz. S&P'nin açıklaması tamamen siyasi, kendilerinin bir yere kiralandığının göstergesidir. Moody's de böyle bir açıklama yaparsa bu objektif bir açıklama değildir. Piyasalarda likidite sıkıntısı yok, finans sektörümüz güçlü noktada yoluna devam ediyor.

Buyur Osmangazi Köprüsü'nü yeni açtık. Bunlar darbenin yanında yer aldılar. Türkiye gibi demokrasiyi baş tacı etmiş bir ülkede bu tür uluslararası bazı davranışları anlamak doğru değil. Yakında Kanal İstanbul'u Çanakkale Köprüsü'nü, açılacak olan havalimanını göreceksiniz.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894