• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Aydın 10 °C
  • Afyon 6 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Bursa 11 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 9 °C

Elginkan Vakfından Eğitime Büyük Hizmet

Elginkan Vakfından Eğitime Büyük Hizmet
Manisa Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi kurulduğu günden bugüne 24 yılda 237 bin 841 kişiye çeşitli alanlarda eğitim vererek yetişkin...

Manisa Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi kurulduğu günden bugüne 24 yılda 237 bin 841 kişiye çeşitli alanlarda eğitim vererek yetişkin eğitimine desteğini sürdürmeye devam ediyor. Merkezin KOSGEB işbirliğiyle düzenlediği son Girişimcilik Kursunda ise 30 girişimci adayı düzenlenen törenle girişimcilik sertifikalarını aldı.

Manisa Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve KOSGEB Manisa İl Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Girişimcilik Kursu sona erdi. 4 gün süren kursa 30 girişimci adayı katıldı. Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törenle kursa katılanlara sertifikaları takdim edildi.

Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdür vekili Murat Dolgun, "Merkez olarak 24 yıldır mesleki ve teknik alanlarda, kalite, kişisel gelişim ve iletişim başlıkları altında yetişkin eğitimleri veriyoruz. Sadece 2017 yılında yaklaşık 13 bin kişi eğitimlerimizi tamamlayıp belge aldı. Açıldığımız günden Ocak 2018 sonuna kadar toplamda 237 bin 841 belge verdik. Üç eğitim merkezi ve internet üzerinden verdiğimiz uzaktan eğitimleri de eklediğimizde bu sayı 1 milyona yaklaşmaktadır. 80 milyon nüfusumuz olduğu göz önüne alınırsa eğitime yatırım yapılması ve eğitim ihtiyacının fark edilmesi, fark ettirilmesi ve karşılanması en önemli önceliğimizdir. Elginkan Vakfı gibi ulvi bir çatı altında, Elginkan ailesinin her şeyini bıraktığı milletimize hizmet etmekten her zaman büyük onur duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

Girişimcilik eğitimlerinin girişimci adaylarına verildiğini kaydeden Dolgun, "Ne var ki bazı gruplarda "Belgemi alayım da ilerde bir iş kurmak istersek kullanırız" düşüncesiyle gelen katılımcılarımız olur. O düşüncedeki arkadaşların yoğun olduğu gruplara eğitim vermek de tahmin edileceği üzere çok tat vermez. Zira can kulağıyla dinleyen bir öğrenci profili yoktur. Fakat bu grup öyle değildi. Arkadaşların yüzüne de gıyabında da bunu söyledim. Gerçekten son derece ilgili kendi işini kurmaya niyetli seçilmiş bir grupla bu son eğitimi yaptık. KOSGEB desteğini de alacaklarından şüphem yok. Elbette az önce bahsettiğim eğitimle güçlenen insanımızın girişimci ruhla gerek sanayi gerek ticari yatırımlara yönelmesi toplumsal kalkınmayı daha da hızlandıracak hatta şahlandıracaktır. Son dönemde sıklıkla telaffuz ettiğimiz yerli ve milli üretim ifadesi ECA'da tam olarak vücut buluyor. Tamamen yerli sermaye. Girişimci adaylarımıza kuracakları işlerde başarılar dilerim yolunuz açık olsun" diye konuştu.

KOSGEB Manisa İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç ise girişimci adaylarına dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi. Kılınç, Elginkan Vakfı'na Girişimcilik Kursu kapsamında verdiği eğitimlerden dolayı teşekkür etti. Girişimcilik eğitimi alanların ülkemize yeni işletmeleri kurduklarını kaydeden Kılınç, "Yeni KOBİ'lerin ortaya çıkması hedeflerimizden bir tanesidir. Girişimcilik eğitimleriyle işletmelerin doğru bir şekilde kurulmasına katkı sağlıyoruz. 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar alacağınız ekipmanlara göre bir desteğimiz var. Belgeleri aldıktan itibaren süreç başlıyor. Eskiden işletme kurulmadan önce başvuru yapılıyordu, ama şimdi işletme kurulduktan sonra, vergi kaydı alındıktan sonra süreç başlıyor. Yapılan başvuruda herhangi bir eksiği falan yoksa ilk kurul toplantısında bunu değerlendiriyoruz. Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. KOSGEB'e gelen biz size yardımcı olalım" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikalara takdim edildi.

Elginkan Vakfından Eğitime Büyük Hizmet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894