• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 9 °C
  • Çanakkale 9 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 3 °C

Eğitim Bir-sen Başkanı Uçak’tan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Eğitim Bir-sen Başkanı Uçak’tan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı
18 Eylül'de başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, köklü sorunlara köklü...

18 Eylül'de başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, köklü sorunlara köklü çözümlerin getirilmesi gereken bir dönemin eşiğinde olduklarını belirterek yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Uçak yaptığı açıklamada, "2017-2018 eğitim-öğretim yılı, öğrencilerimiz için yeni bir heyecanın başlangıcı, öğretmenlerimiz için yeni fedakârlıklar ve özveri dönemi, milletimiz içinse geleceğe yönelik daha büyük adımlar atabilme hedefiyle başlıyor. Öğrencimize, Öğretmenimize, diğer eğitim çalışanları ile birlikte büyük ailenin tüm fertlerine başarılar diliyoruz. Ülkemizi ve içinde yaşadığımız coğrafyayı birçok yönüyle sıkıntıya sokan terörün ve darbe girişimiyle başlayan 15 Temmuz işgal hareketinin olumsuz yansımalarını yaşamaya devam ettiğimiz bir dönemde, yeni eğitim-öğretim yılı, millî şuurun artırılmasına katkı sağlamalıdır" dedi.

"Hayatın her alanını etkileyen boşluklar eğitim boşluğundan kaynaklanıyor"

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Uçak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin toparlanması ve geleceğin şekillenmesi anlamında birçok alanda adımların atılması, eğitimde de iyileştirici hedefler içeren değişim iradesinin ortaya konulması umut verici olmakla birlikte, hâlâ yapılması gereken pek çok iş, çözülmesi gereken sorunlar bulunduğunu söyledi. Uçak, "Hayatın her alanını etkileyen olumsuzluklar eğitimin bıraktığı boşluklardan kaynaklanmaktadır. Bugün toplumsal bir ihtiyaç haline gelen yeni bir müfredat olgusu hepimizin gerçeğidir. Çocuklarımızın çağın gereklerine göre yetişmesi, gençlerimizin evrensel nitelikteki normlarla donanması, milletimizin geçmişten devraldığı medeniyet değerlerinin yarınlara aktarılması için tarihimizi günümüze bağlayan değerlerimizle bezenmiş yeni bir müfredata ihtiyaç vardır" dedi.

"Köklü sorunlara köklü çözümlerin getirilmesi gereken bir dönemdeyiz"

İyi bir müfredatla başarı sağlayacağımız iyi bir eğitim sistemini hayata geçirmek, doğrudan istiklal ve istikbalimizle ilgili olduğunu söyleyen Uçak, "Sahici bir istikbal, kendi gerçeklerimize uygun okullarda öğreteceğimiz bilgiyle, çocuklarımıza kazandıracağımız davranışla ve değerlerimizi yaşatmakla mümkündür. Köklü sorunlara köklü çözümlerin getirilmesi gereken bir dönemin eşiğindeyiz. Millî Eğitim Bakanlığı'nın bu kritik dönemlerde her anlamda sürdürülebilir politikalar benimsemesi, belirleyeceği politikalar öncesinde eğitimin paydaşlarıyla istişare etmesi, eğitimin sorunlarının çözümü için çok önemlidir" dedi.

"Belirsizlikler giderilmeli"

Uçak, erkek kamu görevlilerine dayatılan kılık-kıyafet zorunluluğu, çerçeve yönetmelikteki bazı antidemokratik yaptırımlar yüzünden kamu görevlilerinin yaşadıkları mahrumiyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Uçak, "Öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin yaşadıkları belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, 15 Temmuzdan ani bir refleksle açığa alınan öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının soruşturmalarındaki belirsizliğin bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen devam etmesi, ders kitaplarının yazımında, hazırlanmasında ve dağıtımında yapılan özensizlikler, öğretmen açığı, eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme süreçlerinde yaşadıkları sorunlar, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sıkıntılar gibi, çözüme kavuşturulması gereken hususların 2017-2018 eğitim-öğretim yılı içerisinde aşılmasını ümit ediyoruz" dedi.

"Eğitim adına herkesimin yapacağı mutlaka bir şeyler vardır"

Eğitim-Bir-Sen olarak, bilgiye, bilmeye, başarmaya odaklanmamızın daha bir önem kazandığı gerçeğiyle yeni dönemin daha rahat, aydınlık, umut dolu gelişmelere vesile olmasını temenni eden Uçak, "Özlenen başarıya ulaşmak için başta öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, eğitim çalışanlarımız olmak üzere, öğrenci ve veliler olarak herkesin, her birimizin yapacağı çok güzel, iyi şeyler mutlaka vardır. Her birimiz yeni eğitim döneminin heyecanını görevimizin idrakinde bir sorumlulukla yaşayabiliriz, yaşamalıyız. İnsanları eğitimli, bilgi ve yüksek değerlerle donatılmış Yeni Türkiye'nin gerçek anlamda yolunu, ufkunu açacak bir eğitim düzenine kavuşma heyecan ve beklentisi ile yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz" dedi.

Eğitim Bir-sen Başkanı Uçak’tan Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894