• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İzmir 8 °C
  • Manisa 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Afyon 1 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Bursa 4 °C
  • Çanakkale 5 °C
  • Muğla 7 °C
  • Uşak -2 °C

Ege Üniversitesi'nden Aliağa Çıkarması

Ege Üniversitesi'nden Aliağa Çıkarması
Ege Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Aliağa’da, sanayi üniversite iş birliği için dev bir adım atmaya hazırlanıyor.

SANAYI BÖLGESI ALIAĞA’DA 1200 DÖNÜM ARAZI EGE ÜNIVERSITESI’NE TAHSIS EDILDI

İÇİNE KAPANAN BİR ÜNİVERSİTENİN BÖLGEYE ve DÜNYAYA AÇILIŞI

Ege Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Aliağa’da, sanayi üniversite iş birliği için dev bir adım atmaya hazırlanıyor. Bölge sanayisinin ihtiyaç duyduğu eğitimli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla Hükümet ve Aliağa Belediyesi tarafından 1200 dönümlük arazi Ege Üniversitesi’ne tahsis edildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “İzmir’in sanayide en gelişmiş ilçesi, Batı Anadolu’nun dışa açılan kapısı olma yolunda ilerleyen Aliağa’da 1200 dönüm arazinin Hükümetimiz ve Aliağa belediyesi tarafından üniversitemize tahsis edilmesini sağladık. Bu kurumsal gelişimimiz adına tarihi bir olay, Ege Üniversitesi’nin tarihini değiştirecek bir projedir” dedi.

“EGE ÜNİVERSİTESİ ÖNCÜ ROLÜNÜ DAHA GÜÇLÜ SÜRDÜRECEK”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, hafta sonu Ege Üniversitesi Senatosu üyeleriyle birlikte Aliağa’ya çıkarma yaptı. Ege Üniversitesine tahsis edilen arazileri senato üyelerine gezdiren Rektör Budak, “Son yıllarda üzücü ve olumsuz gelişmelerle anılmaya başlayan Ege Üniversitesi kendi içine kapanmıştı. Lakin biz, Ege Bölgesinin ve hatta Batı Anadolu’nun ilk üniversitesi olan Ege Üniversitesi’nin, bu öncü rolünün motivasyonuyla, bu durumu değiştirmek için; özneler arası pratik aklı esas alarak öğrenci, akademik ve idari personel arasında kurduğumuz iletişimle, fiziki ve akademik standartları yükselterek kendi sınırlarını aşmaya yöneldik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, bilimin toplumsal yarar yönünü işlevsel, görünür kılmak, üniversitemizin, ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaçlarına katkı sunmak ve sorunlarına çözüm üretmek için bilimsel alanda ne türde çeşitlemeler yapılabileceği, modeller geliştirilebileceği arayışı içinde olduk. Öncelikle üniversitemizde ortak aklı harekete geçirdik. Bunun verdiği güçle üniversitemizin geleceğini inşa etmek için hayatın içindeki bütün paydaşlarla ve kurumlarla irtibata geçtik. Nitekim İzmir’in sanayide en gelişmiş ilçesi, Batı Anadolu’nun dışa açılan kapısı olma yolunda ilerleyen Aliağa’da 1200 dönüm arazinin Hükümetimiz ve Aliağa Belediyesi tarafından üniversitemize tahsis edilmesini sağladık” diye konuştu.

EGE ÜNİVERSİTESİ İÇİN TARİHİ BİR PROJE

Rektör Budak projenin tarihi nitelik taşıyor olmasını şu sözlerle açıkladı; “Bu kurumsal gelişimimiz adına tarihi bir olay, Ege Üniversitesi’nin tarihini değiştirecek bir projedir.

Çünkü;
•    Burada ekonomik, teknolojik, sağlık ve sosyal bilimler alanında insanlığın tarihi ufkunu belirleyen yeni bilimsel alanlar için kurulacak birimler bölgenin ekonomik ve teknolojik alanda eğitimli iş gücü ihtiyacını karşılayacaktır.
•    Ekonomik ve teknolojik alanda önemli bir merkez haline gelen Aliağa’da Ege Üniversitesi’nin yer alması “üniversite ile ekonomik ve teknolojik üretimi sağlayan kurumlar arasında” ortak bir dil ve hedef oluşturmak demektir.
•    Bölgenin en köklü yükseköğretim kurumu olan ve öncü olma özelliğini koruyan üniversitemiz bu özelliğini sürdürmek konusunda geleceğini planlamakta ve bunu adım adım gerçekleştirmektedir.
•    Üniversitemizi akademik ve fiziki alanda geliştirme çabamızın eksenine yerleştirdiğimiz en önemli husus, kendi kendine yeten ve dış dünyaya katkı sağlayan ve etkileyen bir üniversite inşa etmek oldu. İnsanın hayatının bütün formlarına yönelik değer üreten, insanın ve toplumun varoluşsal kıymetlerine değer veren, dünyanın geleceğini doğru değerlendiren bir üniversitenin, dünya üniversiteleri arasında saygın bir yer alacağına şüphe yoktur.
•    Ege Üniversitesi’nin atmış olduğu bu adım, kurumsal gelişimimiz adına tarihi bir adımdır. SOCAR’ın bölgeye yaptığı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından gerçekleştirilen 6.3 milyar dolarlık Star Rafinerisi yatırımının açılışı, hem Aliağa’nın ekonomik ve teknolojik ve benzeri alanlardaki yerini güçlendirmekte, hem de köklü tarihi ve kültürel bağlara sahip olan iki devletin burada böyle bir açılışı gerçekleştirmesi üniversitemizin geleceğine ilişkin son altı aydır geliştirdiğimiz projenin ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu pekiştirmektedir. Zaten açılış töreni sonrasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e ve Meclis Başkanımız Binali Yıldırım’a bölge ekonomisinin gelişmesi için gerekli eğitim ve akademik desteği bu projemizde de sunmaya hazır olduğumuzu ifade ettim.
•    Aliağa’da yerleşik 12 firma, üretimden satışlara göre ülkemizin ilk 100 büyük firması arasında yer almaktadır. TÜPRAŞ, PETKİM, İzmir Demir Çelik ve diğerleri. Geçen yıl Ege Bölgesinin 18 milyar dolar olan toplam ihracatının  yüzde 52’si Aliağa Limanlarından gerçekleşmiştir. İlgili öğretim üyelerimizle beraber buradaki sanayi bölgelerini ziyaret ettik. Sanayicilerimizin bizden taleplerini dinledik. Bölgede eğitimli iş gücüne olan ihtiyacı bizzat sahada gözlemledik. Kimya sanayisi, petrokimya, deniz taşımacılığı, lojistik, turizm ve tarım konularında önemine işaret ettiğim Aliağa’da, Ege Üniversitesi yerleşkesinin ve burada kurulacak akademik, teknik ve eğitim birimlerinin üniversitemizin ve ülkemizin geleceği adına çok önemli bir proje olduğu ortaya çıkmaktadır, Üniversitemize kazandırdığımız taşınmaz mülkün nasıl bir değere sahip olduğu da böylelikle açıklık kazanmaktadır.
•    1200 dönümlük bu taşınmaz mülkte, bilim, teknik ve eğitim amaçlarına yönelik yapıların yansıra TOKİ iş birliği ile Ege Üniversitesi çalışanlarına yönelik toplu konut projeleri geliştirme çalışmamız da söz konusudur. Böylelikle akademisyenler için Aliağa’nın daha cazip, daha çok tercih edilen bir yer olmasını sağlayacağız”

“KAYNAKLARIMIZI VERİMLİ KULLANIYORUZ”

Üniversitenin yolunda sağlam hedeflerle ilerleyeceğini dile getiren Rektör Budak “Fotoğrafın tümüne baktığımızda üniversitemizi inşa etmenin merkezine, devletine en az yük olacak şekilde bilim adamlarımızla birlikte kaynak üretmek adına geliştirdiğimiz projelerle kendine yeten, yetiştirdiği bilim adamlarıyla hem bölgeye hem de dünyaya katkı sağlayan bir üniversite olmayı yerleştirdiğimiz anlaşılmaktadır. Artık kaynaklarını keyfiliğin biçimsiz dilini beslemek için israf eden değil, kaynaklarını etkin ve verimli kullanan, yeni kaynaklar ve değerler üreten, bilimi ve bilimin toplumsal yarar bağlamını merkeze alan bir yönetim anlayışını hem kuramsal hem de pratik olarak gerçekleştiriyoruz. Kendi çıkar çizgisini izleyen “kendi dünyasıyla hemhal, başka dünyalardan habersiz” yönetim anlayışını tarihe havale ederek “herkese açık, şeffaf, dinleyen ve anlamaya çalışan, iş yapan ve değer üreten, paylaşan bir yönetimi esas alıyoruz. Bu nedenle bu taşınmazın tüm senato üyelerimize tanıtımı bizzat araziye gidilerek yapılmıştır” diye konuştu.

“EGE ÜNİVERSİTESİ SINIRLARINI AŞACAK”

Rektör Budak, “İşlerimizin ve eylemlerimizin sınırları ufkumuzun ve dünyamızın sınırlarıdır. Doğruluk ve dürüstlük, ahlaki ifadesini eylemde bulur. Şahsımızı aşan ve dış dünyada olumlu anlamda değişime sebep olan eylem, kurucu eylemdir. Bir yıllık görev sürecinde gerçekleştirdiğim bu proje, üniversitemiz kurumsal gelişim tarihi adına büyük bir öneme sahiptir. Ege Üniversitesi’nin bu perspektif ve atılımlar sayesinde sınırlarını aşarak dünya üniversiteleri arasında hak ettiği yere, üst sıralara doğru yükseltmeyi hedeflemekteyiz. Kurduğumuz iletişim, diyalog ve değer üretme çabalarıyla bunu gerçekleştireceğiz”  dedi./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894