• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 17 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 17 °C
  • Muğla 16 °C
  • Uşak 14 °C

Ege Üniversitesi Kaliteli Eğitimin Adresi Olmaya Devam Ediyor

Ege Üniversitesi Kaliteli Eğitimin Adresi Olmaya Devam Ediyor
Ege Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) yetkilendirdiği kurumlar tarafından kaliteli eğitimin adresi olduğunu belgelendirmeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi Kaliteli Eğitimin Adresi Olmaya Devam Ediyor

Ege Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumu’nun  (YÖK) yetkilendirdiği kurumlar tarafından kaliteli eğitimin adresi olduğunu belgelendirmeye devam ediyor. Akredite edilen programlar arasına Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi de dahil oldu. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı, Eğitim Fakülteleri Eğitim Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 2020 yılına kadar akredite edildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin önde gelen eğitim fakültelerinden olan Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı akredite edildi. Program, Eğitim Fakültesinde lisans programındaki derslerin yüzde 30’unu İngilizce veren ve akredite olan ilk ve tek lisans programı. Başarılarından dolayı akademisyenlerimizi kutluyorum” dedi. 

Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüyen Ege Üniversitesi; kaliteli, nitelikli ve çağa uygun eğitim anlayışıyla birçok uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından eğitimin doğru adresi olarak gösteriliyor. Ege Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB ) tarafından en fazla proje başvurusu yapan ve en çok a projesi kabul edilen üniversite oldu. Yükseköğretim Kurulu tarafından uluslararasılaşma stratejisi kapsamında Ege Üniversitesi pilot üniversite seçildi.

Ege Üniversitesi Türkiye`de Mühendislik eğitimi kalitesinde önde gelen  bir üniversite olduğunu Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilerek kanıtladı.  Avrupa Birliği’nin Bologna Süreci’nde oluşturduğu Avrupa Mühendislik Eğitim Akreditasyon Ağı, (ENAEE European Network for Accreditation of Engineering Education)  üyesi olan MÜDEK, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar, Elektrik – Elektronik, Gıda, İnşaat, Kimya, Makine ve Tekstil Mühendisliği Bölümü Programlarını akredite etti. Aynı zamanda bu programlara EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verildi. Mühendislik Programları için Avrupa Akreditasyonu anlamına gelen EUR-ACE Etiketi, bölüm programının “Lisans Düzeyinde Avrupa’dan Akredite Olmuş Mühendislik Programı” anlamını taşıyor. 

Türkiye’nin Gururu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, YÖK nezdinde Üniversiteler arasında akademik performans bakımından, tıp alanında birinci,  üniversite olarak ise 3. sırada yer alıyor.  Hastane, sahip olduğu donanımlı altyapısının yanı sıra cerrahlarının uluslararası alandaki başarıları ile Türkiye’nin “Sağlık Turizmi” alanında önemli bir referans merkezi. Tıp Fakültesi, Tıp Eğitimleri Programı Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından 2023 yılına kadar 2’nci defa akredite olarak hizmet kalitesini tescillendirdi. Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı  “Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık Eğitimi” alanında akredite edildi. 

Ege Üniversitesi bünyesinde Edebiyat Fakültesi Psikoloji Programı; Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Eğitim Programı ve Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitim Programı;  Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı ve Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı akredite oldu.   Programlar arasında süresini dolduranların akreditasyonu yenilendi.

Yabancı Diller Yüksekokulu  "Pearson Assurred" Uluslararası Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenerek uluslararası düzeyde akredite oldu. Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Pearson kurumundan BTEC eğitimleri vermek üzere akredite edildi. Ayrıca, Akaryakıt/Petrol Analiz Laboratuvarı (EGEPAL), Tekstil Araştırma Uygulama Merkezi (TEKAUM) ile İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR), Gıda Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı, laboratuvar akreditasyonu çalışmaları kapsamında akredite olarak tescillendi. / Ege Ajans / Ege Basın Grubu

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894