• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 13 °C

Dünyanın İlk Halatsız Asansörü

Dünyanın İlk Halatsız Asansörü
MULTI, Almanya’da Uluslararası Tasarım Ödülü Baden-Württemberg “Gümüş Odak’’ ödülünü
MULTI, Almanya’da Uluslararası Tasarım Ödülü Baden-Württemberg “Gümüş Odak’’ ödülünü, İspanya’da “Alman Ticaret Odası İspanya Mükemmeliyet Ödülü 2018”i ve Çin’de “Endüstriyel İmalat Mükemmeliyeti – Yenilikçi Ürün Ödülü 2018”i kazandı.
 
thyssenkrupp gökyüzünde yeni taşıma teknolojisi olasılıklarını araştırmak için,Yüksek Binalar ve Kentsel Habitat (CTBUH) araştırma projesini destekliyor.
 
thyssenkrupp Dubai’de 25 Ekim’de yapılacak olan Orta Doğu konferansında CTBUH araştırma projesindeki projelerini sunacak.
 
Gelecek için akıllı şehirler geliştirme yönündeki çalışmalarında önemli adımlar atan thyssenkrupp Asansör, çığır açan MULTI asansör teknolojisinin üç yeni endüstri ödülü daha kazandığını duyurdu. Şirket aynı zamanda, kentsel tasarım ve planlamada bir sonraki sınır olan gökyüzünü araştıran Yüksek Binalar ve Kentsel Habitatlar (CTBUH) Konseyi ile yepyeni bir araştırma projesi gerçekleştirdiğini de açıkladı. 20-25 Ekim tarihleri arasında Dubai’de düzenlenen CTBUH Orta Doğu Konferansı’nda tanıtılacak proje, çok-merkezli şehirlerin yenilikçi mobilite çözümlerine acil ihtiyaç duyması nedeniyle, bu yılın kılavuz konferans teması olan “Bir Şehir İçinde Birden Fazla Şehir” teması ile de mükemmel bir uyumluluk içinde bulunuyor.
 
“Bağlantı Köprüleri (skybridge): Dikey Dünyaya Yataylığı Getirmek” başlıklı, 18 aylık bir çalışmanın sonucu olan araştırma projesi, gökyüzünde yeni yatay yaşam alanları yaratma konusundaki kültürel, organizasyonel ve yargısal gereklilikleri ve aynı zamanda şehrin aşırı kalabalıklığına ve verimsizliğine yönelik çokça ihtiyaç duyulan çözümü sağlamak için bağlantı köprülerinin potansiyeline odaklanıyor. Binalar arasındaki ara bağlantıları farklı bir boyuta taşıyan bağlantı köprüleri, binalardaki insanların için ek olanaklar getirmenin yanında, gökdelenler arasında geliştirilmiş mobilite ve alternatif kaçış rotaları ile daha fazla güvenlik sağlıyor.
thyssenkrupp Asansör, dünyanın ilk halatsız ve yatay da hareket edebilen asansörü olan MULTI gibi ürünleri ile geleceğin şehirleri için öncülük eden mobilite çözümlerine katkı sağlıyor. Ayrıca küresel kentleşme mega trendine hitap eden uzman topluluk, bu dönüşümsel yenilikçiliği prestijli kabullerle takdir etmeyi sürdürüyor. MULTI, Dubai’de düzenlenen CTBUH Orta Doğu Konferansı ile aynı zamanda üç farklı ödül aldı: Almanya’da “Internationaler Designpreis Baden-Württemberg”, “Gümüş Odak” ödülü, Alman Ticaret Odası İspanya Mükemmeliyet Ödülü 2018 ve “Endüstriyel İmalat Mükemmelliği – İnovasyon Forumu 2018” tarafından verilen “Endüstriyel İmalat Mükemmeliyeti – Yenilikçi Ürün Ödülü 2018”.
 
thyssenkrupp Elevator CEO’su Andreas Schierenbeck şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu üç ödül işimiz için önemli bir ivme sağlarken, şirketimizin yenilikçi gücünün yanı sıra bugünün ve geleceğin kentsel yaşamı için çözümlerimizin önemini kanıtlıyor. 10 milyon veya daha fazla kişiye ev sahipliği yapan şehirler akıllı ulaşım sistemlerine ihtiyaç duyarlar ve şirketimizin geleceğe dönük ulaşım konseptleri için kapasite ve yetkinliklerini kullanarak vizyonumuzu gerçekleştirme üzerine çalışmaya devam edeceğiz.”
 
“Internationaler Designpreis Baden-Württemberg”, “Gümüş Odak” ödülü, asansör kabininin çalışma şeklini gösteren bir animasyon eşliğinde, 12 Ekim tarihinde Ludwigsburg, Almanya’da takdim edildi. Kabinin tasarım konsepti, Technische Universität Dresden’de Endüstriyel Tasarım Mühendisliğinde genç akademisyenler tarafından oluşturulurken; tasarım ajansı neongrau yeni aydınlatma konseptine ve arayüze imza attı. Şu anda, şeffaf özel tasarlanmış hafif kabin, Rottweil Almanya’da bulunan, yüksek hızlı asansörlerin test edildiği thyssenkrupp test kulesinin lobisinde sergileniyor. Daha önce Almanya’nın öncü teknoloji fuarı CEBIT’te de tanıtılan MULTI kabini, yakın zamanda Seattle’da bir teknoloji şirketinde ABD pazarına tanıtılacak.
 
Alman Ticaret Odası İspanya Mükemmeliyet Ödülü 2018 Oda Başkanı Javier González Pareja tarafından thyssenkrupp Grubunun Iberia CEO’su Dario Vicario’ya 27 Eylül’de Barselona’daki bir etkinlikte takdim edildi. Alman Ticaret Odası İspanya Mükemmeliyet Ödülü İspanyol-Alman ilişkilerinin geliştirilmesine önemli katkıları olan şirketler, kişiler veya kurumlara veriliyor. Ödüllerin 2018’de yedinci yılı kutlanırken, thyssenkrupp Elevator 3.000 Euro’luk ödülü kâr amacı gütmeyen kuruluş olan Learning Lions’a bağışlama kararı aldı.
 
Çin’de “Yenilikçi Ürün Ödülü 2018” Pekin’de 17 Ekim tarihinde Çin “Endüstriyel İmalat Mükemmeliyeti – Yenilikçilik Forumu 2018” tarafından thyssenkrupp’a verildi. Ödül, Çin imalat endüstrisinin geleneksel ekosisteminde değişiklikler yapan yenilikçi şirketlere ve onları geliştirdiği en kullanıcı dostu ürünlere veriliyor.
 
thyssenkrupp Elevator MULTI CEO’su Prof. Michael Cesarz, “MULTI, gelecekte şehirlerimizin nasıl görüneceğini değiştirme potansiyeline sahip, gerçek anlamda devrimci bir sistem. Ortak bağlantı köprüleri projemiz ile gerçek anlamda binaları bağlıyoruz, akıllı şehirler için temel inşa ediyoruz. Dünyanın tek halatsız ve yatay hareket eden asansör sistemi, geleceğin şehirleri için daha önceden görülmemiş olasılıklar ve yapım verimliliklerini beraberinde getiriyor” dedi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894