• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 7 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Çanakkale 13 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 11 °C

Dünyada 795 Milyon İnsan Açlık Çekiyor

Dünyada 795 Milyon İnsan Açlık Çekiyor
Açlık ve yetersiz beslenme sorununun yüzde 98’i gelişmekte olan ülkelerde görülüyor. Sahra altı Afrika en yüksek açlık yüzdeliğine sahip bölge iken yetersiz beslenen insanların 3’te 2’si ise Asya’da bulunuyor.

DÜNYADA 795 MİLYON İNSAN AÇLIK ÇEKİYOR

2000 yılından beri gelişmekte olan ülkelere tıbbi ve insani yardım götüren Yeryüzü Doktorları, Ramazan ayında gıda sorunu yaşayan bölgelerde yeterli beslenme imkânı bulamayan insanlarla buluşup onlarla Ramazan’ın bereketini paylaşıyor.

UNICEF, WFP, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) gibi uluslararası kuruluşların verilerine göre dünyada halen 795 milyon insan açlık çekiyor, her 9 insandan 1’i açlık ve yetersiz beslenmeden kaynaklı sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Açlık ve yetersiz beslenme sorununun yüzde 98’i gelişmekte olan ülkelerde görülüyor. Sahra altı Afrika en yüksek açlık yüzdeliğine sahip bölge iken yetersiz beslenen insanların 3’te 2’si ise Asya’da bulunuyor.

Yeterli beslenememe veya yanlış beslenme sonucu kronik malnütrisyon (yetersiz beslenme sonucu oluşan enfeksiyon ve ölümlere yol açabilen rahatsızlık) hastalığı ortaya çıkıyor.  Yeterli beslenebilse dâhi tüketilen besinlerde ihtiyaç duyulan vitamin ve mineraller olmadığı takdirde yine malnütrisyon hastalığı görülebiliyor. Küçük yaşlardaki çocuklarda sıklıkla görülen malnütrisyon hastalığı çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini engelliyor. UNSCN raporuna göre gelişmekte olan ülkelerde, okul öncesi çocuklarda büyüme geriliği 147 milyon çocuğu etkiliyor. Aynı raporda dünyadaki zihinsel engele dayalı hastalıkların ve beyinde oluşan kalıcı hasarların nedeninin iyot eksikliği ve yetersiz beslenme olduğu belirtiliyor.    

Yeryüzü Doktorları, uluslararası araştırmalar ve istatistiklerden yola çıkarak ihtiyaç duyulan bölgelere gıda yardımları gönderiyor. Açlık ve yetersiz beslenme sorununun tüm dünyanın ortak sorunu olduğu sorumluluğunu paylaşan Yeryüzü Doktorları, Asya ve Afrika bölgelerinde görülen hastalıkların da en önemli nedenlerinden biri olan gıda yetersizliğine karşı Ramazan ayında sofrasını yeryüzüne açıyor.  

DÖRT KITAYA YAYILAN İFTAR SOFRALARI

2000 yılında ‘daha sağlıklı bir yeryüzü için iyilik yolunda’ misyonu ile yola çıkan Yeryüzü Doktorları Ramazan ayında lokmasını dünya ile bölüşmeye devam ediyor. 2015 yılında Yemen, Suriye, Çad, Gambia, Kongo DC, Gana, Filistin-Gazze, Somali, Kenya, Nijer ve İstanbul’a gıda yardımlarında bulunan Yeryüzü Doktorları 2016 yılında da gönüllülerinin desteğiyle dünyanın dört bir yanına ulaşarak sınırları olmayan iftar sofraları kurmaya devam ediyor.

2016 yılında rotasını Gana, Filistin-Gazze, Uganda, Nijer, Kenya, Suriye ve Çad’a çizen Yeryüzü Doktorları, Ramazan’ın getirdiği bereket ile yarattığı paylaşma ve dayanışma duygusunu kumanya yardımları aracılığıyla mekansız iftar sofralarında birleştiriyor.

Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan GÜNEY, ‘Ramazan getirdiği bereket ve tüm insanları birleştiren kucaklayıcı özelliği ile başta Müslümanlar olmak üzere herkes için çok önemli bir dönem. Ramazan duygusunun üst düzeye çıktığı anların başında ise Ramazan sofraları ve hep birlikte iftara oturmanın manevi keyfi vardır. Yeryüzü Doktorları olarak yeterli beslenme imkânlarından yoksun olan bölgelere kumanya yardımları götürerek onlarla Ramazan’ın bereketini paylaşmaya çalışıyoruz. Dünyaya sağlık ve iyilik yolunda güzellik katmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki Ramazan, sofrandaki lokmayı paylaştıkça anlamlıdır.  Gönüllülerimizin desteğiyle bu Ramazan’da da yeni coğrafyalara ulaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz’ diyor.

Ramazan ayında fitre, zekat ve kumanya yardımlarını Yeryüzü Doktorları aracılığıyla yapmak isteyenler RAMAZAN yazıp 6612’ye SMS gönderebilirler. / EGE BASIN GRUBU

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894