• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 10 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 5 °C

Dev Projeleri Ayakta Tutuyor

Dev Projeleri Ayakta Tutuyor
Mersin'den Avrupa ve dünyaya alt ve üst yapı malzemesi üreten Berdan Cıvata, yer aldığı 'dev projelerle' hedefini

Mersin'den Avrupa ve dünyaya alt ve üst yapı malzemesi üreten Berdan Cıvata, yer aldığı 'dev projelerle' hedefini büyütüyor. Bir çok 'Asrın Projesi' olarak nitelendirilen yapılara imzasını atan firma, Avrupa'nın ikinci asma köprüsü olan İzmit Körfez geçiş köprüsünü ayakta tutuyor.

Berdan Civata'nın 39 yıl önce 5 kişi ile başlayan başarı öyküsü, ilham kaynağı olacak türden. Türkiye'nin yanı sıra yaklaşık 10 ülkede daha adını duyuran Berdan Cıvata, sektöre 150 metrekare alanla adım attı. Başarılı işlere ardı ardına imza atan firma kısa  sürede adını duyurarak, Türkiye ve dünyadaki bir çok projelerin aranan ismi oldu. 36'sı mühendis 260 kişiye istihdam sağlayan Berdan Cıvata, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan 'Turquality' programına da dahil oldu. Enerji, çelik yapılar, rafineler, petro-kimya, inşaat, tersanecilik, havaalanları, hangarlar, asma köprüler, demiryolları, tünel, baraj inşaatları ve rüzgar enerji santralleri gibi sektörler için cıvata, saplama, dişli çubuk ve somun üretimi yapan Berdan Cıvata,  Avrupa’nın en uzun ikinci köprüsü olan İzmit Osmangazi Köprüsü’nün ayaklarını taşıyan 10 metre boyda, 780 kg ağırlıkta ankarajlarını üretim için yeterlilik belgesi alan 3 firmadan birisi olurken bugün ise dünyanın en uzun köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsü’nün benzer saplamalarını 12 metre boyda, 950 kg ağırlıkta üretmek üzere Türkiye’den teklif veren tek firma olma özelliğine sahip.

Atatürk Havaaları dış hatlar terminalı hangarlarında da imzası olan firma aynı zamanda, Mekke-Medine Haremeyn istasyonlarının alt yapısındaki ankeraj cıvatalarından, üst yapıdaki daldırma galvanizli 10.9 kalite cıvatalarına kadar tüm bağlantı elemanlarını üretti. 

Asrın Projesi olarak nitelendirilen denizin 250 metre altından, Anamur’dan Kıbrıs’a 80 kilometre uzunlukta içme suyu projesinde, 1,6 m çaplı boruların bağlantı elemanlarını ve paslanmaz saplama ve cıvatalarının yanında deniz suyu içerisinde 100-150 yıl paslanmaya dayanıklı özel bir kaplama ile korunan 10.9 kalite çelik cıvata, somun ve saplamaları da üretti. Bu çok uzun ömürlü kaplama, tuz testi korozyonuna 6 bin 500 saat, yani tam 270 gün dayanımlı. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Laboratuvarında ise  yalnız Türkiye’nin değil, 500 ton kapasitesi ile Avrupa’nın en güçlü çekme testi cihazının ve en güçlü tork testi cihazına sahip. Müşteri ihtiyaçlarını dikkate alarak, kaliteden ödün vermeden  ürün geliştiren ve ticari başarının sürekliliğini sağlayan firma, Türkiye'de ve yurt dışında yapılan  'dev' projelere de imzasını atıyor.

ISO, EN, DIN, ASTM normları ve müşteri taleplerine göre üretim yapan Berdan Cıvata;  ISO, EN 17025'e göre Türkak’tan Akredite Test Laboratuvarı, sıcak ve soğuk cıvata üretim tesisleri, otomatik somun üretim tesisleri yanında ısıl işlem tesisi, elektro galvaniz, sıcak daldırma galvaniz ile çinko lamel kaplama tesisleri ile tam entegre bir cıvata fabrikası Türkiye ve yurtdışı pazarlarında büyük bir paya sahip. Firma ayrıca, sürekli rekabet içindeki iş dünyasında ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere evrensel ilkeler öneren yenilikçi bir kurumsal sorumluluk projesi olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalamış bir kuruluştur.

MOTİVASYON EN ÖNEMLİ BAŞARI KAYNAĞI

Ayrıca, birçok kişiye ekmek kapısı olan Berdan Cıvata,  başarılarının arkasında özverili çalışan elemanları olduğunu düşünüyor. Yıllardır çalışanlarıyla aile ortamı oluşturan firma, motivasyon gecelerinin başarı oranını artırdığına inanıyor. /EGE BASIN GRUBU 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894