• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Çanakkale 20 °C
  • Muğla 23 °C
  • Uşak 20 °C

ÇTSO İş Adamlarını Finlandiya’ya Götürdü

ÇTSO İş Adamlarını Finlandiya’ya Götürdü
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası; orman ürünleri, mobilya, inşaat ve maden sektörlerinde yer alan 12 üyesi ile 9-12 Ekim 2016 tarihlerinde Helsinki’ye iş gezisi düzenledi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası; orman ürünleri, mobilya, inşaat ve maden sektörlerinde yer alan 12 üyesi ile 9-12 Ekim 2016 tarihlerinde Helsinki’ye iş gezisi düzenledi.

Düzenlenen iş gezisine inşaat sektöründen, Odanın 7 no.lu inşaat sektörü Komite Başkanı Adem Yılmaz, sektör temsilcileri; Ahmet Yonar, Bülent Demirel, Ercan Döner, İlker Haktanır, Muzaffer Özer, Mürsel Metin ve Yasin Demirel, orman ürünleri ve mobilya sektöründen ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Murat Aydoğdu, sektör temsilcileri Hüseyin Şen ve Muzaffer Köse ile maden sektöründen Mustafa Hayreddin Dereli katıldı. Heyete ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, Ticaret Sicil Müdürü Şerife Kurt ve Proje Uzmanı Gökhan Doğru eşlik etti.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, Finlandiya Ticaret Odası ve Helsinki Ticaret Müşavirliği işbirliğinde gerçekleştirilen iş gezisinin birinci ve ikinci gününde, sektör temsilcileri, Helsinki Ticaret Odasında aynı alanda faaliyet gösteren Finlandiyalı iş adamlarıyla ikili iş görüşmeleri yaptı. ÇTSO heyeti aynı tarihlerde ikili iş görüşmelerini tamamladıktan sonra Helsinki’de faaliyet gösteren; Vahanen Group, Finnish Wood Contruction, Thermowood, Lujato Oy, NCC, Asko Oy, Metsä Wood, RTV , K-rauta Ruoholahti ve Löyl&Avanto Arkkitehdit Oy firmalarına ziyaretler gerçekleştirdi.

10 Ekim 2016 Pazartesi günü iş görüşmelerinin tamamlanmasının ardından aynı gün saat 18:30’da T.C. Türkiye Helsinki Büyükelçiliği tarafından ÇTSO heyeti için resmi resepsiyon verildi. Helsinki Büyükelçisi Sayın Adnan Başağa’nın rezidansında gerçekleştirilen resepsiyonda, Helsinki Büyükelçiliği Müsteşarları Erdem Mutaf ve Güneş Yeşildağ, Helsinki Ticaret Müşaviri Serdar Akıncı ve Finlandiya Ticaret Odası yetkilisi Anne Hatanpää' da yer aldı. Yaklaşık 2 saat süren resepsiyonda ÇTSO heyeti Konsolosluk ve Ticaret Müşavirliği yetkilileriyle birlikte Çanakkale-Finlandiya arasında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilebilecek yatırım çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Resepsiyonun sonunda ÇTSO Yönetim Kurulu üyesi Yaşar Murat Aydoğdu, 7 no.lu meslek komite başkanı Adem Yılmaz ve Genel Sekreter Sema Sandal günün anısına Büyükelçi Başağa’ya Çanakkale’ye özgü seramik, ÇTSO tarafından hazırlatılan Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Deniz Ticareti Kitabı ile Oda üyesi Ahmet Uslu tarafından Türkçe-İngilizce olarak hazırlanan Gallipoli kitabı takdim edildi.  

İş Gezisinin üçüncü ve son gününde gerçekleştirilen Helsinki Ticaret Odası ziyaretinde; Çanakkale ile ilgili güncel verilerin yer aldığı İngilizce sunum yapılarak, ÇTSO tarafından hazırlatılan İngilizce Çanakkale tanıtım filmi izlendi. Helsinki Ticaret Odası yetkililerinin gerçekleştirdiği sunumun ardından, heyetimiz tarafından gerçekleştirilen ikili iş görüşmeleri ve ziyaretlerle ilgili düşünceler dile getirildi. ÇTSO heyeti, Helsinki Ticaret Odası yetkililerinden firma ziyaretleri sırasında Finlandiya da yapılan iç ve dış dekorasyon ile renevasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı. Organizasyonun düzenlenmesinde ve Helsinki’deki bulunan firmalarla iletişim kurulmasını sağlayan Finlandiya Ticaret Odası temsilcisi Anne Hatanpää ve heyetimizle birlikte tüm gezi boyunca yer alarak her türlü desteği sağlayan Helsinki Ticaret Müşaviri Serdar Akıncı’ya gerçekleştirilen ziyaretin anısına Çanakkale’ye özgü seramik, Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Deniz Ticareti Kitabı ile Oda üyesi Ahmet Uslu tarafından İngilizce-Türkçe olarak hazırlanan Gallipoli kitabı takdim edildi.   

ÇTSO Heyeti son olarak Helsinki’de 12-14 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen FinnBUILD Yapı ve İnşaat Fuarını gezerek Helsinki iş gezisi ziyaretini tamamladı. / EGE BASIN GRUBU

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894