• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İzmir 8 °C
  • Manisa 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Afyon 1 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Bursa 4 °C
  • Çanakkale 5 °C
  • Muğla 7 °C
  • Uşak -2 °C

Çinlilerin Midesine Yolculuk

Çinlilerin Midesine Yolculuk
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), son yıllarda zenginleşen Çinlilerin Türk gıda ürünlerini daha fazla tüketmesi için harekete geçti.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), son yıllarda zenginleşen Çinlilerin Türk gıda ürünlerini daha fazla tüketmesi için harekete geçti. Çin'e son 3 yılda yaptığımız gıda ihracatının yüzde 100 artışı da Egeli ihracatçıları bu pazarda büyüme konusunda yüreklendiriyor.

Temmuz ayında Guandong Gıda İthalatçıları Derneği ve Derneğe üye beş ithalatçı firmanın satın alma yetkililerinden oluşan bir heyeti "VİP Alım Heyeti" kapsamında İzmir'de ağırlayan Ege İhracatçı Birlikleri, bu sefer 10-14 Aralık tarihlerinde Türk gıda ihracatçılarıyla, Çinli gıda ithalatçılarını Çin'de buluşturmak için kolları sıvadı. Guangdong Gıda İhracatçıları Birliği ile kurulan yakın temas neticesinde Çin'e yönelik bir ticaret heyeti organizasyonu yapma kararı aldıklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, Çin Halk Cumhuriyeti'nin öncelikli hedef pazarlarımız arasında yer aldığını, Guangzhou Ticaret Müşavirliği ile yaptıkları görüşmeler neticesinde gıda ürünleri ihracatçılarımızın Çin pazarına giriş yapması açısından Ticaret Heyeti Organizasyonu yapma kararı aldıklarını kaydetti. Celep, Çin pazarında büyümek isteyen Türk gıda ihracatçılarını bu fırsatı değerlendirmeye davet etti. Çin Ticaret Heyeti Organizasyonunun gıda ihracatçılarına önemli fırsatlar sunacağını dile getiren Celep, "Heyet çerçevesinde Türk ihracatçıları ile Çinli ithalatçılar arasında ikili iş görüşmeleri düzenlenecek. Ayrıca Çin gıda pazarı ile ilgili detaylı bilgi almak üzere toptancı ziyaretleri ve süpermarket ziyaretleri yapılacak, resmi kurum ve kuruluş ziyaretleri organize edilecek" diye konuştu.

"Çin'e gıda ihracatımızı 3 yılda yüzde 100 artırdık"

Çin'in yıllık gıda ithalatının 50 milyar dolara yaklaştığı bilgisini paylaşan Celep şöyle devam etti: "Türkiye'nin Çin'e gıda ihracatı 2014 yılında 72 milyon dolar seviyesinde iken 2017 yılı sonunda yüzde 100'lük artışla 144 milyon dolar seviyesine ulaştı. Çin'i sadece bir ülke gibi görmemek gerekir. Çin, adeta bir kıta büyüklüğünde. Çin'i geleceğin değil bugünün hedef pazarı olarak görmek lazım. Et ve et ürünleri, su ürünleri, kuru meyveler, zeytinyağı ve bitkisel yağlar, meyve sebze mamulleri, taze meyve sebze, fındık başta olmak üzere tüm gıda ürünleri üreten ihracatçı firmalarımız Çin pazarına yoğunlaşmalı. Çin, artan gıda talebiyle olağanüstü bir tüketici pazarı, yüksek gelirli tüketici ve yüksek kaliteli, sağlıklı ürün talebindeki artış Türk gıda ürünlerini avantajlı hale getiriyor."

Ege İhracatçı Birlikleri'nin gıda ihracatçılarına yönelik "Çin Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu"na katılmak isteyen firmaların Ege İhracatçı Birlikleri Tarım1 Şubesi ile 0 232 488 60 00 numaralı telefon ya da [email protected] e-posta adresi aracılığıyla en geç 27 Eylül Perşembe günü mesai bitimine kadar iletişime geçmeleri bekleniyor.

Çinlilerin Midesine Yolculuk

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894