• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 20 °C

Chp’li Bingöl’den Darbeye Karşı İzmir Toplantısı

Chp’li Bingöl’den Darbeye Karşı İzmir Toplantısı
Darbe girişimi sonrası CHP'nin Türkiye'deki programını görüşmek üzere İzmir'deki ilçe başkanları ve il yönetimi ile bir araya gelen CHP Genel Başkan...

Darbe girişimi sonrası CHP'nin Türkiye'deki programını görüşmek üzere İzmir'deki ilçe başkanları ve il yönetimi ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekim Bingöl, "Darbeden siyaseten nemalanmak adına "CHP darbeden medet umar" diyenler büyük mahcubiyet içinde gözlerimizin içine dahi bakamadılar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekim Bingöl ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP İzmir İl Başkanlığında, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Parti örgütlerinin darbe girişimi sonrası süreci nasıl geçireceğinin ve CHP'nin Türkiye'deki planlamalarının konuşulacağı toplantı öncesi, Bingöl ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel gündemi değerlendirdi. Bingöl, "Darbeden siyaseten nemalanmak adına "CHP darbeden medet umar" diyenler büyük mahcubiyet içinde gözlerimizin içine dahi bakamadılar. Önemli olan dik duruş sergilemek. Aynı kararlılıkla devam ediyoruz" diye konuştu.

"Darbelerden en çok sıkıntı çeken partiyiz"

Türkiye'de olağanüstü günler yaşandığını belirten Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "15 Temmuz akşamı ordudaki cuntanın darbe girişimi söz konusu oldu. CHP olarak ilk andan itibaren çok açık bir tavırla darbeye karşı tutumumuzu ortaya koyduk. Geçmişte darbelerden en çok sıkıntı çeken, mağdur olan bir partiyiz. Bunun da ötesinde sosyal demokrat bir parti olmamız nedeniyle darbelere, diktaya her dönem karşı çıkmışızdır. Henüz taşlar yerine oturmadan, Sayın Genel Başkanımız uçakta bu darbeye karşı açık bir dille darbeye karşı olduğumuzu ifade etmişti. Darbeye kim ya da kimler kalkışırsa kalkışsın darbe başarıya ulaşsa dahi "bu darbeye karşıyız" diye açık tavır koyan bir siyasi partinin mensuplarıyız."

"Sabaha kadar demokrasi nöbetini tuttuk"

15 Temmuz gecesi Ankara'daki milletvekilleri ile CHP Genel Merkezi'ni süratle açıp parlamentoya geçtiklerini hatırlatan Bingöl, 15 Temmuz'un parlamenter demokratik sistemin önemini çok net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Bingöl, şöyle devam etti: "Parlamentoyu açtık, sabaha kadar asıl demokrasi nöbetini tuttuk milletvekilleri ile. Direndik, bombalar patlarken bile bir an olsun geri adım atmamak üzere orada bulunduk. Bunun önemli bir etkisi oldu. Yayınlar parlamentonun çalıştığını gösterdi, darbeye karşı duruş sergileyen parlamento, vatandaşlarımızı cesaretlendi. Her partiden vatandaşlarımız koşarak alanlara geldiler. Yarın kim ya da kimler tarafından kalkışılırsa kalkışılsın aynı kararlı duruşu göstereceğiz. Sadece Genel Merkezimiz ya da milletvekillerimiz bu tavrı koymadı. O gece Türkiye'nin bütün bölgelerinde CHP'liler aynı kararlı tavrı gösterdi."

"Örgütlerimiz arayış içerisinde"

Parti örgütlerinin büyük bir soğukkanlılıkla kaotik ortamın bertaraf edilmesi adına neler yapılacağı konusunda arayış içerisinde olduklarını belirten Bingöl, "Genel Başkanımız o devlet anlayışını, o birikimini, ülke sıkıntıya düştüğü an her türlü fedakarlık yapabildiğimizi bir kez daha ortaya koydu. Ülkemize ve 78 milyon vatandaşımıza karşı temel sorumluluğumuz var. Bu anlayışla ortaya koyduğumuz tavır, sorumluluğumuzun gereğidir" ifadelerini kullandı.

"Siyaseten mutlu değiliz"

15 Temmuz süreci içerisinde bir takım etkinlikler planladıklarını söyleyen Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taksim'de büyük bir buluşma gerçekleştirdik. Ona "miting" dersem oraya katılan milyonlarca vatandaşa haksızlık etmiş olurum. Orada büyük buluşma gerçekleştirildi. Siyaseten mutlu değiliz ama ülkemiz adına, o bütünleştirici ruhu ayağa kaldıran etkinlik olması adına çok mutluyuz. Siyaseten nemalanmak adına bu girişimlerde asla bulunmuyoruz. Tek sevdamız 78 milyon vatandaşımızın bir arada kardeşlik duygusuyla yaşamasıdır."

"Olağanüstü günlerden geçiyoruz"

Toplantıda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel de, olağanüstü günlerden geçildiğini dile getirerek, şöyle konuştu: "15 Temmuz'da Türkiye uçurumun kenarından döndü. Darbe tehlikesini tam olarak atlattık mı atlatmadık mı, bu da bir tartışma konusu. Bu süreçte örgütlerimizin süreci nasıl geçireceği ile ilgili yakından ilişki içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerle ilgili İzmir'de nasıl çalışmalar planlayacağımızı değerlendireceğiz."

Bingöl, yarın yapacağı bir basın toplantısı ile planladıkları İzmir programını açıklayacak.

Chp’li Bingöl’den Darbeye Karşı İzmir Toplantısı

Chp’li Bingöl’den Darbeye Karşı İzmir Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894