• BIST 9524.59
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.5847
  • Euro 34.7276
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 6 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 5 °C

Chp’li Başkan Piriştina’dan Başbakan’a Dosya

Chp’li Başkan Piriştina’dan Başbakan’a Dosya
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'nın sorunlarıyla ilgili taleplerini içeren konuları dosya halinde Başbakan Binali Yıldırım'a sunacak.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'nın sorunlarıyla ilgili taleplerini içeren konuları dosya halinde Başbakan Binali Yıldırım'a sunacak. Piriştina, "15 Temmuz Darbe girişimi. 16 Nisan refarandum süreçleri nedeniyle veremedik. 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti Konrgesi sonrası iletmek istiyoruz. Çözer veya çözmez bilmiyorum ama destek vereceğine inanıyorum" dedi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina görevde bulunduğu 3 senelik sürede gerçekleştirdiği icraatları basınla paylaştı. Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi'ndeki değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Piriştina, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 3 yılda 183 milyon TL'lik yatırımın yapıldığı söyledi.

İzmir'in Buca ilçesinin nüfus yoğunluğunun hızlı arttığına ve bu durumun sorunlar oluşturduğuna da işaret eden Başkan Piriştina, "1950'lerden bu yana hizmette adaletli paylaşımdan ilçemiz yararlanamamış. Buca, İzmir'deki ilçeler arasındaki avantajlarına, kozmopolit yapısına karşın istenilen payı alamamış. Bu nedenle biz adaletli hizmet dağıtımına öncelik verdik. Asfalt, kaldırımda ciddi atak yaptık. Kaldırım proje bile değildir belki. Ama ilçenin pek çok yeri 30 senedir bu yatırımları görmemişti. Altyapısı eksik olan yerlerde insana, kültüre, spora yapılan yatırımların bir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle hizmetin adaletli dağıtımını sağladıktan sonra merkez mahallelere yatırımlara girdik. Yatırımlar altyapıdan insan doğru ivme kazandı. Çocuklara, yaşlılara, engellilere yönelik çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Kentteki her yaştan kişi hizmet almalıdır. Bunu başardığımıza inanıyorum. Metropoldeki kemikleşmiş, trafik, ulaşım, planlama gibi sorunların bir anda çözülmesi mümkün değil. Doğru başlanırsa ciddi sonuçlar alınabilir. Biz doğru başladığımıza inanıyoruz. Çünkü katılım yüksek. Diğer sonuçları ise anketlerde ve seçimde göreceğiz" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'a Buca dosyası

Levent Piriştina, Başbakan Binali Yıldırım'a kentle ilgili bazı konularda taleplerini anlatan bir dosya hazırladıklarını belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan süreç, 16 Nisan referandum propaganda dönemi nedeniyle Buca'yla ilgili dosyayı götürmeye fırsat olmadı. İzmir'in konularına hakim olmasından dolayı dosyamızdaki konuları hızlı anlatabileceğimize ve anlayacağına inanıyoruz. Ancak bu kez de AK Parti'deki konrge süreci var. Kongre sonrası randevu talep edeceğiz ve dosyamızı ileteceğiz. Çözer çözmez onu bilmiyorum. Kendisine götüreceğim ve destek olacağına inanıyorum. Konu şahsımı ve partimi ilgilendiren bir konu değil. Yarım milyon nüfusu olan ilçenin sorunlarını çözmek onların da asli görevi zaten. Bu konularda biri cezaevinin kaldırılmasıdır. Ancak daha öncelikli olarak da Menderek Caddesi'ne paralel bir aksı açmak için cezaevi jandarma lojmanlarının hemen güneydeki bir alana taşıma önerimizi vereceğiz. Projemizi çizdik. Yeni binaları inşa edip lojmanların yıkılacağı alandan yolu açmak istiyoruz. Altı ayda tamamlarız. Muhtemelen Başbakan da destek verecektir. 21 Mayıs'taki kongre sonrası dosyamızı götüreceğiz" dedi.

Yerel idarede merkeze kayma

Belediyelerin kaynak sorunları olduğuna ancak bunu da kendi çabaları ile bazı fonalrdan karşılamaya çalıştıklarına değinen Başkan Levent Piriştina, idari anlamda da sorunlar olduğunu savundu. Dünyada başarıya ulaşmış modern çağdaş kentlerin, sorunlarını yerelde çözerken, Türkiye'de gitgide merkeze kayma olduğunu belirten Piriştina "Yerel yöneticileri yakından ilgilendiren, rahatsız eden budur. Sistem merkeze kaymayı emrettikçe, yerelde finansal sıkıntı olur. Yerel ve merkezi idare kıymetli ikilidir. Uyumlu olması gerekir. Seçimler bittikten sonra parti ayrımları ortadan kalkmalıdır. Çoğu anlamda müzdarip olduğumuz konu budur" dedi.

Şirinyer'e müjde yakında

Şirinyer Parkı Projesi, ilçenin hep konuşulan ama bir türlü başlanılamayan proje olduğunu dile getiren Piriştina, "25- 30 senedir kasaplar meydanı, metro ve Şirinyer projesiyle ilgili hep bir yılan hikayesi vardır. Kasaplar Meydanı'yla başladık. Şimdi Şirinyer Projesi'nin iki etabı var. Forbes etabı ve Şirinyer kısmı var. Kordon'da olduğu gibi Forbes'i yeni bir yüze kavuşturacağız. Esnafla tartışıyoruz. Onların da kazançlarını olumsuz etkilemek istemiyoruz. Artık Forbes yoruldu, binalar çok eski. Oraya komple bir yenilemeye giriyoruz. Şirinyer ise son meclisten uygulama projeleri yapılmak üzere tüm 5000 ve 1000'lik planlar geçti. Türkiye'de olmayacak nitelikte bir proje çizildi. Ufak itirazlarımız oldu. Eylül ya da Ağustos ayında Türkiye'nin en iddialı projesi başlayacak. Proje hazır, plan hazır, ihale hazır hukuki bir engel çıkmazsa bu müjdeyi veririz" diye konuştu.

Forbes ve Yedigöller'de yenileme çalışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Forbes Caddesi'ni yeni bir yüze kavuşturacaklarını belirten Piriştina, esnafla görüşmelerinin sürdüğün en kısa sürede zemin yenilmesinden tek tip tenteye, portatif tuvaletlerden anfitiyotraya kadar Kordon'da olduğu gibi komple bir yenilemeye girileceğini söyledi. Yedi Göller'le ilgili geciktiklerini ancak Temmuz-Ağustos ayında yenileme çalışması için hazırlık yaptıklarını dile getiren Piriştina, buranın de çekim merkezine dönüşeceğini, bir şenlik yapacaklarını söyledi.

Engelliler ile eğitime destek projeleri

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Belediyesi'ni arazisine dikilecek 17 bin 500 ağaçla "Zeytin dalı" projesini hayata geçireceklerini paylaştı. Bunun bir eğitim seferberliği olduğunu belirten Piriştina, yapılacak olan hasattan 1 milyon TL gelir beklediklerini söyledi. Bu gelirle eğitimin fonlanacağını, 600 üniversite öğrencisinin okutulacağını belirten Piriştina," Ülkenin eğitim hayatına katkı verecek bir kaynak olacak. Vakıf aracılığıyla yapmak istiyoruz. Çünkü gelecekte siyasi tercihler nedeniyle kaynak başka tarafa yönelmesin"dedi. Piriştina, engellilere de istihdam kapısı açacaklarını, Kaynaklar'da 10 bin metrekare alan üzerine kurulucak Kompost ve Solucan Gübre Tesisi'nde 15 engellinin istihdam edileceğini söyledi.

Chp’li Başkan Piriştina’dan Başbakan’a Dosya

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894