• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 25 °C
  • Afyon 22 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 20 °C

Chp Konvoyuna Saldırı

Chp Konvoyuna Saldırı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saldırıya ilişkin bilgiler veren CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, "Tabi Genel Başkanımızın bulunduğu konvoy, Şavşat'ta Artvin konvoyu vardı. Üyelerimiz, partililerimiz, halkımızla birlikte tüm Artvin'de bir program için oradaydı. Şavşat'tan sonra dağlık bir bölgede, hareket halindeyken o bölgede varlığından haberdar olunan terörist bir grubun varlığı nedeniyle, jandarmanın da güvenlik önlemi aldığı, konvoy geçişi sırasında öndeki bir jandarma aracının açılan ateş sonucu, arkadan gelen konvoyun durarak, derhal güvenli bir bölgeye çekildiğini ve hatta ateş açanların da kendini gösterme cesaretini gösterdiklerini biliyoruz. Böyle bir saldırı olayı var. Şükür Genel Başkanımızda herhangi bir şey yok, konvoyda herhangi bir şey yok. Öteki askeri araçtaki askerlerimiz, vatan evlatlarımız, bu çatışmanın içine giren askerlerimizden yaralananların olduğunu biliyoruz. İnşallah, dileğimiz odur ki, şehit yoktur. Konvoy ambulans aracılığıyla ilerletiliyor. Yaralanan askerlerimiz derhal hastaneye kaldırılmış durumda. Çatışma bölgesinden uzaklaşarak, güvenli bir bölgeye, oradan da dağlık bölgeden alınacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programına devam edeceğini belirten Sındır, "Programlar iptal edilmeyecek. Genel Başkanımızın dileği iptal edilmemesi yönündedir. Ama güvenlik nedeniyle iptal edilmesi konusunda bir telkinde bulunabilir. Böyle bir olay hepimizi üzmüştür. Bizim en büyük üzüntümüz, her zaman olduğu gibi, vatan evladımızın, askerimizin, polisimizin şehit olmasıdır, gazi olması, onların evlerine, ocaklarına ateş düşmesi. En büyük üzüntümüz budur. Biz Genel Başkanımıza bir şey olmamasına sevinemeyiz, vatan evladımıza bir şey olursa. O nedenle bakalım konuşuruz" diye konuştu.

Terör faaliyetlerinin Türkiye'nin dört bir yanında yaşandığını savunan Sındır, "Doğu'da ve Güneydoğu'da özellikledir. Ordunun Kuzey Suriye'deki YPG hedeflerini de daha önce vurduğunu biliyorsunuz. DAEŞ harekatı ve DAEŞ'e karşı burada güvenli bir bölgenin oluşturması amacıyla yapılan bir harekat sonrasında maalesef bir şekilde umutları bir şekilde beslenmiş olan, gerek DAEŞ, YPG, PYD, PKK, aslında Suriye bölgesinden çok kendi ülkemizde, gerekse Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması gibi terörist unsurlar, bu beslenen umutlarının karşılığını daha sonra göremeyince, böyle bir saldırgan tutum içerisine girdiler. Daha da saldırganlaşıyorlar. Türkiye'de terör belası, siyasi ortamda, Büyük Millet Meclisi altında, siyasi irade ortaya konarak, birlikte el birliğiyle ve Türk'üyle, Kürt'üyle, Sünni'siyle, Alevi'siyle, hiçbir ayrım gözetmeksizin, Türkiye'de bu birliği sağlayacak iradeyi, hükümette, iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi de ikna olur da bu birlik ve beraberlik konusunda, bize, bizim önerilerimize, bizim getirdiğimiz tekliflerimize bunun araştırılması, bunun çözüme getirilmesi konusunda meclise getirilen, bu terör belasından kurtarmak ve arındırmak adına, ikna olursa, inşallah olacaktır, bu terör belasından kurtuluruz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, saldırıyı kimin yaptığına ilişkin soruya ise şöyle cevap verdi:

"PKK unsurlarının bölgede var olduğu biliniyor. Biliyorsunuz geçenlerde bir PKK'lı o bölgede öldürüldü. Orada PKK unsurlarının varlığından haberdarız ama onlar bu unsurlar mıdır, yoksa başka amaçla orada Türkiye'de, kaotik ortamı, terörün amacı budur. Terör nereden, kimden hangi unsurdan gelirse gelsin, aslında korku oluşturmak, toplumda kaos oluşturmak, endişe oluşturmak, yani huzur ortamını ortadan kaldırmak temel amacıdır. Onun için kimden nereden geldiğinin önemi yok. Bir terörist saldırı var. Askerimiz, polisimiz buna karşı direnç gösteriyor. Bizim Genel Başkanımızın geçişi öncesi yapılan saldırı ve çatışma dolayısıyla şiddetle kınıyoruz."

Chp Konvoyuna Saldırı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894