• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Aydın 10 °C
  • Afyon 6 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Bursa 11 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 9 °C

Chıck Corea İle Çalan Küçük Piyanistin Büyük Heyecanı

Chıck Corea İle Çalan Küçük Piyanistin Büyük Heyecanı
Dünyaca ünlü, 22 Grammy ödüllü cazın efsane ismi Chick Corea, İzmir'de 15 yıl sonra verdiği konserde bazı parçalarda sahneye davet ettiği seyircilerle...

Dünyaca ünlü, 22 Grammy ödüllü cazın efsane ismi Chick Corea, İzmir'de 15 yıl sonra verdiği konserde bazı parçalarda sahneye davet ettiği seyircilerle doğaçlama piyano çaldı. O şanslı isimlerden biri de Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Okulu öğrencisi 7 yaşındaki İrfan Karakılıç oldu. Hayatı boyunca unutamayacağı anlar yaşayan küçük piyanist, heyecanla çıktığı sahneden caz efsanesinin tebriklerini kabul ederek indi.

Cazın 60 yıllık efsane ismi, 22 Grammy ödüllü ünlü sanatçı Chick Corea, Avrupa turnesine İzmir'den başladı ve geçtiğimiz hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde hayranlarıyla buluştu. Corea, solo piyano konserinde dinleyenlere eşsiz bir performans sergilemenin yanı sıra mütevazı kişiliği ve esprileriyle de salonu kendine hayran bıraktı. Corea, seyircilerle bazı parçalarda interaktif bir konser gerçekleştirdi. Caz efsanesi, sahneye davet ettiği seyirciler ile doğaçlama piyano çaldı. O şanslı isimlerden biri de YÜSEM Müzik Okulu öğrencisi 7 yaşındaki İrfan Karakılıç'tı. Corea, "Benimle çalmak isteyen var mı?" dediğinde büyük bir medeni cesaret örneği göstererek ayağa fırlayan ve çalmak istediğini söyleyen küçük İrfan, salondan da büyük alkış alarak sahneye çıktı. Chick Corea'nın "Sen çal" dediği İrfan, Johann Sebastian Bach'ın Solfeggietto parçasını çaldı, sonrasında ikisi doğaçlama olarak çaldı. Ailesiyle birlikte dinleyici olarak geldiği ilk konserde, hayatı boyunca unutamayacağı anlar yaşayan küçük piyanist, heyecanla çıktığı sahneden, caz efsanesinin ve izleyicilerin tebriklerini kabul ederek indi.

"Unutamayacağı anlar yaşadı"

İTK Bornova Kampüsü ilkokul 2. sınıf öğrencisi İrfan Karakılıç, 1,5 yıl önce başladığı piyano çalışmalarını, YÜSEM Müzik Okulunda Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni'nin öğrencisi olarak sürdürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Sedef Karakılıç ile Doç. Dr. İlhan Karakılıç, o unutulmaz anı anlatarak, "İrfan'ın dinleyici olarak katıldığı ilk konser Chick Corea konseriydi. Bu yüzden zaten çok heyecanlıydı. Corea, "Benimle çalmak isteyen var mı?" dediğinde kendisi çıkmak istediğini ama utandığını söyledi. Biz de "Sen bilirsin" dedik. Sonra bir baktık ki ayağa kalkmış iki elini kaldırarak İngilizce "Ben, ben" diyor. Spontane gelişti ve sahneye davet edildi. Önce bay Corea "Sen çal" demiş, o da Bach'ın Solfeggietto parçasını çaldı. Sonra da Corea ile birlikte doğaçlama çaldılar. Çok heyecanlı ve çok mutluydu" dedi.

"Efsane ile çalmak büyük şans"

Öğrencisini her şeyden önce medeni cesareti için kutlayan Payam Gül Susanni de dünyaca ünlü bir efsanenin, bu kadar doğal, bu kadar mütevazı ve bir çocukla kurduğu muhteşem iletişim nedeniyle ayrıca takdir edilmesi gerektiğini belirterek, "Chick Corea gibi bir efsane ile aynı sahneyi paylaşmak, onunla birlikte çalmak dünyada çok az insana sahip olabileceği bir şans. İrfan, medeni cesareti sayesinde daha 7 yaşında bu şansa ulaştı ve muhteşem bir deneyim yaşama fırsatı buldu. Liszt ve Chopin hayranı çok parlak bir çocuk, kendi besteleri var. Gelecekte de piyanist olmayı hedefliyor" diye konuştu.

Chıck Corea İle Çalan Küçük Piyanistin Büyük Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894