• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 17 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Çanakkale 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Uşak 16 °C

Çaltılıdere’de Yeni Bir Sosyal Yaşam Alanı Doğuyor

Çaltılıdere’de Yeni Bir Sosyal Yaşam Alanı Doğuyor
Geçtiğimiz ay 8 mahalle projesine eş zamanlı başlayan Aliağa Belediyesi bu kez Çaltılıdere’de Sosyal Yaşam ve Rekreasyon Alanı Projesine başladı.

Çaltılıdere’de Yeni Bir Sosyal Yaşam Alanı Doğuyor

Aliağa Belediyesi Çaltılıdere’de Sosyal Yaşam ve Rekreasyon Alanı Projesine Başladı. 

Aliağa Belediyesi’nin Hazırladığı Sosyal Yaşam ve Rekreasyon Alanı Projesinde Saha Çalışmaları Başladı. 

Aliağa Belediyesi 8 Mahalle Projesinden Sonra Çaltılıdere’de Yeni Bir Projeye Daha Başladı. 

Geçtiğimiz ay 8 mahalle projesine eş zamanlı başlayan Aliağa Belediyesi bu kez Çaltılıdere’de Sosyal Yaşam ve Rekreasyon Alanı Projesine başladı. Çaltılıdere’de kaliteli sosyal yaşam olanakları sunacak tesis ve rekreasyon alanı mahalle sakinleri, çocuklar ve ziyaretçiler için yaşamı renklendirecek doğa ile iç içe zaman geçirme olanağı sağlayacak. 
 
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın kenti bir turizm destinasyonuna dönüştürme vizyonu doğrultusunda mahalleye hızla kazandırılacak olan projede çalışmalar başladı. Çaltılıdere Mahallesinde Taş Kahve, Düğün Salonu ve Akçaliman mevki arasında kalan toplam 37.000 metrekare alanda projelendirilen  “Çaltılıdere Sosyal Yaşam ve Rekreasyon Alanı” için belediye ekipleri tesviye çalışması yaparken iş makineleri ile zemin hazırlığı gerçekleştiriliyor. Çalışmaların yaklaşık dört aylık bir sürede tamamlanması planlanıyor. 

SOSYAL TESİS ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Çaltılıdere Sosyal Yaşam ve Rekreasyon Alanı içerisinde yer alan 940 metrekare kapalı alana sahip 2 katlı ve 200 kişi kapasiteli sosyal tesis binası yenilenerek özel gün ve kutlamalara ev sahipliği yapacak. 

MESİRE ALANI DOĞAYLA İÇ İÇE KEYİFLİ SAATLER SUNACAK
Proje dahilinde toplam 22.000 metrekare alana sahip mesire alanı yer alıyor. Mesire alanı Aliağa’da doğanın tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak noktası olacak. Yeme-içme faaliyetleri için farklı noktalarda büfeler yer alacağı gibi doğal ortamda piknikten vazgeçemeyenler için de masalar ve barbekü alanları bulunuyor. Kent mobilyaları ve kamelyalar ziyaretçilerin konforunu sağlarken 60 araç kapasiteli otopark da trafik akışını rahatlatacak. 

UÇURTMA TEPESİ’NİN MÜDAVİMLERİ HEM ÇOCUKLAR HEM BÜYÜKLER OLACAK
Rekreasyon alanında çocuklar için en heyecanlı noktalarından biri ise Uçurtma Tepesi olacak. 10.000 metrekareyi kapsayan serbest kullanım alanı ile Uçurtma Tepesi, püfür püfür havasıyla ve rengârenk uçurtmaların görsel şöleniyle her yaştan misafirin ilgi odağı ve bölgenin gözde mekânı olacak. Proje alanında yer alan ahşap çocuk oyun grupları çocukların kendi kendine hayal gücü ile oyun kurabileceği bir aktivite noktası olacak.

MODERN BİSİKLET YOLU
Çaltılıdere Sosyal Yaşam ve Rekreasyon alanı projesinde 800 metre uzunluğunda standartlara uygun bisiklet ve yürüyüş yolları da bulunuyor. 

Proje hakkında bilgiler veren Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş Şirketi Proje Şefi ve Peyzaj Mimarı Yasemin Yağmur Zengin, şunları söyledi: “Proje sayesinde hem Çaltılıdere Mahallesi hem de bölge halkı yepyeni modern bir sosyal yaşam ve rekreasyon alanına kavuşmuş olacak. Vatandaşlarımızın keyifle, huzurla vakit geçirebileceği, tüm olanakların sunulduğu projeyi yaklaşık dört ayda tamamlamayı planlıyoruz” // EGE BASIN GRUBU

1-caltilidere’de-yeni-bir-sosyal-yasam-alani-doguyor-001.jpg5-caltilidere’de-yeni-bir-sosyal-yasam-alani-doguyor-001.jpg6-caltilidere’de-yeni-bir-sosyal-yasam-alani-doguyor.jpg7-caltilidere’de-yeni-bir-sosyal-yasam-alani-doguyor.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894