• BIST 9524.59
  • Altın 2494.526
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.7385
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 21 °C
  • Afyon 20 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 17 °C
  • Uşak 21 °C

Çağlar boyunca tarım insan toplum

Çağlar boyunca tarım insan toplum
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi tarafında ortaklaşa düzenlenen Bitkisel Üretim, Arıcılık ve Su Ürünleri Sempozyumu 16 Mayıs 2016 Pazartesi Günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde başlıyor.
PROF. DR. GÜROL ERGİN İLE “ÇAĞLAR BOYUNCA TARIM İNSAN TOPLUM” KİTAP TANITIMI
 
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi tarafında ortaklaşa düzenlenen Bitkisel Üretim, Arıcılık ve Su Ürünleri Sempozyumu 16 Mayıs 2016 Pazartesi Günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde başlıyor.
 
Muğla’nın tarımsal yapısı,  örtüaltı tarımı, narenciye, bağcılık, zeytincilik, arıcılık, su ürünleri yetiştiriciliği,  konuları Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen Profesörler ve uzmanlar tarafından ele alınacak.  Sempozyumun kurucularından Prof. Dr. Gürol Ergin sempozyum sonunda “Çağlar Boyunca Tarım İnsan Toplum” kitabı ile okurlarıyla buluşacak. 
 
Prof. Dr. Gürol Ergin Okurlarıyla Buluşuyor 
Prof. Dr. Ergin insanlığın başlangıcından günümüze değin, tarımın değişim ve gelişimi konusunu ele aldığı başyapıt niteliğindeki eserin tanıtım ve imza günü, 16 Mayıs 2016 Pazartesi Günü Saat: 17.00 ’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşecek. 
 
Prof. Dr. Ergin kitabı hakkında verdiği bilgide, “Bu yapıt, elli yıllık ziraat mühendisliği dönemimde, otuz altı yıllık üniversite öğretim üyeliğinin, sekiz yıllık TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı’nın ve dokuz yıllık parlamenterlik döneminin deneyim ve birikimlerinin bileşkesi olarak, 4 yıl sabırla sürdürdüğüm çalışmalarım sonucu ortaya çıktı.  Kitap, çok geniş bir konuyu, insanlığın başlangıcından günümüze değin tarımın değişim ve gelişimi konusunu, dünya ölçeğinde ele aldığından, değişik dönemlerin ve ülkelerin siyasal-toplumsal gelişmelerini de tarım konusuna bağlı olduğu kadarıyla ele almaktadır. Kitabın basımını üstlenen Menteşe Belediye Başkanımız Sayın Bahattin Gümüş’e teşekkür ediyorum. İçten dileğim, bu kitabın, tarımın geçmişi ve bugünü ile ilgilenenlere ve tarihe ilgi duyanlara yararlı olmasıdır” dedi. 
 
Prof. Dr. Gürol Ergin Kimdir? 
Prof. Dr. Gürol Ergin, 1944 yılında Samsun'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden Ziraat Y. Mühendisi olarak mezun olduktan sonra on dört yıl Atatürk Üniversitesi'nde, yirmi iki yıl Hacettepe Üniversitesi'nde görev yaptı. 1995 – 2013 yılları arasında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı görevinde bulundu. 1996 yılında FAO Türkiye Temsilciliği tarafından Roma'da yapılan Dünya Gıda Kongresi'ne katkılarından ötürü “Gümüş Para” ödülü ile ödüllendirildi. 2000 yılında Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti'nin “Yılın Sivil Toplum Örgütü Yöneticisi”; 2002 yılında Eskişehir Atatürkçü Düşünce Derneği'nin “Atatürkçülük”; 2005 yılında Muğla Hamle Gazetesi'nin “Yılın En İyi Milletvekili”; 2006 yılında Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği'nin “Yılın Milletvekili” ödüllerini aldı. 2002 yılında üniversitedeki görevinden istifa etti. 2002 ve 2007 genel seçimlerinde CHP'den Muğla milletvekili seçildi. CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı. 2011 yılında aktif siyaseti bıraktı.
 
 
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894