• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 15 °C
  • Afyon 13 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 15 °C
  • Uşak 14 °C

Bu Millet Demokrasi Destanı Yazan Şanlı Bir Millettir

Bu Millet Demokrasi Destanı Yazan Şanlı Bir Millettir
15 Temmuz’da yaşanan bu alçak darbe girişimi milletin tek yürek olarak, hep birlikte canını ortaya koyarak engellediği bir demokrasi bayramı olarak tarihe geçecektir.

 

HAMZA DAĞ: BU MİLLET DEMOKRASİ DESTANI YAZAN ŞANLI BİR MİLLETTİR

İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Hamza Dağ, yapılan darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hamza Dağ'ın yaptığı değerlendirmede şu ifadeler yer aldı:

15 Temmuz’da yaşanan alçak darbe girişimi milletin tek yürek olarak, hep birlikte canını ortaya koyarak engellediğini ve 15 Temmuz’un bir demokrasi bayramı olarak tarihe geçtiğini belirten Dağ, “Bu milletin tarihinin her sayfası ayrı bir şanlıdır, ancak 15 Temmuz gecesi yaşananlar bu milletin tarihinde birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olarak yerini alacaktır. Kurtuluş savaşında o zamanın zor koşullarında yedi düvele karşı mücadele eden bu aziz millet yine aynı ruh ve inançla bu hain alçak darbe karşısında demokrasi destanı yazmıştır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir ve Ege bölgesi her gece meydanlara çıkarak büyük bir demokrasi sınavı vermiştir” dedi.

Darbe girişimi karşında TBMM'nin, tüm siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, siyasi iktidarın, basın kuruluşlarının gösterdiği demokratik direnç taktire şayandır. Türkiye'deki sivilleşme sürecinin son 15 yılın ön önemli gelişmesi olduğunu, gerek asker zihniyeti açısından, gerek toplumsal ve siyasal direnç açısından 15 Temmuz gecesi taçlandığını ifade eden Milletvekili Av. Hamza Dağ “15 Temmuz'un farkı, tarihte ilk defa siyaset demokrasi için halkı sokağa davet etmiştir ve halk sokaklara dökülmüştür. Bu demokrasinin bu ülkede yeniden tanımıdır. Eğer bu 'direniş' olmasaydı, halka o erken çağrılar yapılmasaydı ve 'sokak hareketi' gerçekleşmeseydi, bugünkü genel ve yaygın tepki asla gösterilmeyecekti. Her darbe girişimi başta o dönemin iktidarına ve demokrasiye karşı yapılır. 15 Temmuz girişimi de bizim iktidarımıza ve demokrasiye karşı olmuştur. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz bu devasa krizi kıvanç duyulacak, bütün dünyaya örnek olacak şekilde, son derece büyük başarıyla yönetti, yönetiyor” dedi.

Paralel devlet yapılanmasının nasıl tehlikeli bir terör örgütü olduğunu kendi halkının üzerine ateş eden, kendi ülkesinin kurumlarını, Meclisini, MİT teşkilatını bombalayan, bu ülkenin Cumhurbaşkanına suikast düzenlemeye çalışan vahim ve ölümcül yüzünün içeride ve dışarıda gerekçesiz, bahanesiz tümüyle açığa çıktığını belirten Dağ “Sayın Cumhurbaşkanı bir Facetime uygulamasıyla cep telefonu üzerinden ve özel TV'ler kanalıyla milletine seslenmiş, en küçük korku ve yılgınlık emaresi göstermeyerek milletini meydanlara çıkmasını söylemiş büyük bir liderlik örneği sergilemiştir. Milli iradenin gücü konusunda kafalarda olabilecek her türlü tereddüt, yine millet tarafından yok edilmiştir. İktidar olmanın ülkemizde sadece milli iradenin tecellisiyle mümkün olacağı bir kere daha anlaşılmıştır” dedi. Bu millet, ülkesi için, vatanı için, demokrasisi için günlerdir meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaktadır. Demokrasi nöbetleri için her türlü fedakarlığı göze alan bu aziz milletimize ve bizleri Konak Demokrasi meydanında yalnız bırakmayan tüm İzmirli hemşerilerimize tekrar teşekkür ediyorum. // EGE BASIN GRUBU

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894