• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 10 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 12 °C

Bu Bebekler Hastalıklarla Daha Güçlü Savaşıyor

Bu Bebekler Hastalıklarla Daha Güçlü Savaşıyor
Son 10 yılda toplam ürün pazarındaki organikleşme 4 kat arttı

Son 10 yılda toplam ürün pazarındaki organikleşme 4 kat arttı. Kimyasal katkılı, sentetik gübre ile yetiştirilen ürünlerin sayısı bir hayli fazla olsa da organik ürünlere ulaşım da kolaylaştı. Gebelikte ve emzirme döneminde beslenme konularında anneleri sık sık bilgilendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu; sofralarda eskiye dönüşün, doğru beslenme alışkanlığı kazanmak ve anne, bebek sağlığını korumak için harika bir gelişme olduğunu vurguladı.

Doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak hayatın her döneminde önemli ancak gebelik ve emzirme döneminde daha kritik bir önem arz ediyor. Zira anne karnında gelişimi başlayan fetüs, beslenmesinin tamamını plasenta adı verilen bebeğin eşinden sağlıyor. Plasenta ise esas olarak anne dolaşımından beslendiği için annenin yediği-içtiği şeyler önem kazanıyor. Emzirme döneminde de olmazsa olmaz dediğimiz anne sütünün kalitesine annenin tükettiği gıdalar direkt etki ediyor. Sağlıklı bir gebelik ve emzirme süreci için doğru beslenme alışkanlıkları çok önem kazanıyor. Centrum Clinic Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu, organik kavramının doğru anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı ve özellikle gebelik sürecinde olan kadınlara yönelik açıklamalarda bulundu.

ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN ORGANİK PAZARI!

Organik ürünler ile organik olmayan ürünleri birbirinden iyi ayırmak şart. Günümüz dünyasında üzerinde ‘organik’ yazan her ürün aslında tam anlamıyla organik kabul edilmemeli. Konu hakkında bilgisi olan bilinçli tüketiciler doğru organik ürünleri tercih edebiliyor. Prof. Dr. Recai Pabuçcu; mutfaklarımızda doğala dönüşün gerekli ve önemli olduğuna vurgu yaparken, organik kavramını açıkça tanımlamayı da ihmal etmiyor; “Üretiminde hiçbir kimyasal madde, sentetik gübre, genetiği değiştirilmiş organizma ve iyonlayıcı radyasyon kullanılmamış ürünlere organik denir. Ayrıca, bu ürünlerin üretim sonrası dikkatlice değerlendirilip bu kategoride ilan edilmesi önemli. Kendi bahçenizde de yetişse her ürün organik değildir”. Pabuççu, bu hassas ürün sınıfına dahil olmanın kolay olmadığının da altını çiziyor.

BU BEBEKLER HASTALIKLARLA DAHA GÜÇLÜ SAVAŞIYOR!

Araştırmalar gösteriyor ki, doğru-organik besinler diğer gıdalara göre daha yüksek oranda antioksidan içeriyor. İşlem görmeyen, zararlı ışınlara ve kimyasallara maruz kalmayan bu ürünler ile beslenen vücutlar daha dirençli oluyor. Prof. Dr. Pabuçcu; “Gebelik döneminde olan annenin beslenme alışkanlıkları, bebeklerinin gelişimini hem doğrudan hem de dolaylı olarak etkiler. Organik olmayan ürünlerde kullanılan kimyasal maddeler ve hormonlar, bebeğin sağlığını tehdit edebilir.” sözleriyle, daha sağlıklı nesiller için organik beslenmenin önemine dikkat çekiyor.

ORGANİK ANNE SÜTÜ HER BEBEĞİN HAKKI!

Dünya sağlık örgütü, dünyaya gelen bebeklerin özellikle ilk 6 aylarında sadece anne sütü ile beslenmelerini şiddetle tavsiye eder. Altıncı ayını dolduran bebekler, çocuk hastalıkları doktorlarının da gözetiminde ek gıdayla tanışır, takviye besin tüketebilir. İlk 6 aylık zaman diliminde annelerin beslenmesi ayrı bir önem kazanır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu; ‘’Hem süt verimleri hem de süt kalitesi için annenin doğru beslenmesi çok önemli. Bu aşamada organik ürünlerin tüketilmesi daha da önem kazanıyor’’ sözleriyle gebelik sürecindeki kadınlara seslendi ve ekledi: “Gebelik ve süt verme döneminde doğru beslenmek ve özellikle de doğal ve organik ürünlerin tüketilmesi belki de bebeğimize vereceğimiz en güzel hediye...’’   /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894