• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 14 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 9 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 14 °C
  • Uşak 14 °C

Bodrum’da Ot Festivali Hazırlıkları Tamamlandı

Bodrum’da Ot Festivali Hazırlıkları Tamamlandı
Bodrum Belediyesinin destekleri ve Kumbahçe Muhtarlığının ev sahipliğinde; 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Halikarnas Ot Festivali...

Bodrum Belediyesinin destekleri ve Kumbahçe Muhtarlığının ev sahipliğinde; 30 Mart-1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Halikarnas Ot Festivali hazırlıkları tamamlandı.

Bodrum Belediye A.Ş. KumbahçeCafe'nin önünde düzenlenen basın toplantısına Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran, Halikarnas Ot Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Türkan Kaya Pekgenç ile komite üyeleri Ali Şengün ve Dilşad Akan ile etkinliğe destek veren Kumbahçeli kadınlar katıldı.

Festivalden sorumlu Türkan Kaya Pekgenç, Halikarnas Ot Festivali'ne büyük özveriyle destek olan tüm Kumbahçeli kadınlara ve komite üyelerine ve organizasyona ev sahipliği yapan ve projede etkin olan çalışan Muhtar Nil Taşkıran'a teşekkür etti.

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise yerel değerleri korumak adına yapılan çalışmaların önemine değinerek, "Bizim Bodrum Belediyesi olarak önem verdiğimiz konuların en başında yerel değerlerimizi korumak geliyor. Yerel kültürümüzü yaşatmak, olmazsa olmaz değerlerimizden biridir. Sayın muhtarımızın katkılarıyla, Kumbahçe Mahallemizde yaşayan arkadaşlarımızın katkılarıyla düzenlenen bu ot festivali de, Bodrum'umuza ayrı bir değer katan festival olacaktır. Otlarımız, sofralarımızdan hiçbir zaman eksik olmazlar. Kadınlarımızın analarımızın bereketli elleriyle tarlalardan toplayıp içlerine sevgi katıp pişirerek sofralarımıza sunduğu bu otlar, bizim vazgeçilmez yemeklerimizdendir. Bizler yerel değerlerimizi yaşatan konulara önem veriyoruz. Bundan sonra da gerek Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon gerek Bodrum Belediyesi olarak bu tür etkinliklere sonuna kadar destek vermeye devam edeceğiz. İlki geçen hafta gerçekleşti Bodrum Çamlık Mahallemizde,'Ot Şenliği" adı altında. İkincisi de bu hafta Ortakent Mahallemizde gerçekleşecek. Üçüncüsü ise burada, Kumbahçe Mahallemizde. Bu çalışmayı yapan ve katkı koyan arkadaşlarımıza Belediye Başkanım adına çok çok teşekkür ederim. Umarım festival hayırlı olur, Bodrum'un tanıtımına da alternatif turizm açısından faydalı olur" dedi.

(İK)

Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran da, Girit kökenli bir ailenin ferdi olarak dünyaya geldiğini belirterek, "Bu mahallede, Kumbahçe Mahallesi namı diğer Giritli Mahallesi'nde, Giritli Mahalle Muhtarı olarak bu etkinlikte bulunmaktan ve bunu yaşatmaktan çok onur duyacağım. Geçen sene arkadaşım Türkan Pekgenç'in bu projesini bana bahsettiği zaman, "Nil yanımda olursan birlikte başarabiliriz. Birlikte güzel şeyler üretebiliriz. Var mısın?" dedi ama geçen yıl ben bazı sağlık sebeplerinden dolayı önceliği buna alamadık. Kısmet bu seneymiş. Bizimle beraber eş zamanlı iki ot festivali daha var ki tabi bunlarbirbirinden bağımsızlar. Hepsinin yolu açık olsun. Herkes kendi çapında güzel şeyler yapmak için uğraşacak elbette. Biz bütün Bodrum'u kucaklıyoruz, dışarıdan gelecek misafirlerimizi kucaklıyoruz. Herkes gelsin, herkes Ortakent'e gitsin herkes Kumbahçe'ye gelsin bir hafta sonra. Elimizden geldiği kadar Girit mutfağı, Girit kültürü, Girit yemekleri nasıl yapılıyor, nerede yapılıyor, bunları karşı adadan gelen dostlarımızla birlikte dışarıdan gelecek ünlü şeflerimizle birlikte güzel bir program içerisinde sunacağız. İnşallah her şey güzel olacak" diye konuştu.

Festivali çağrıştırması amacıyla Bodrum yöresine ait otların da sergilendiği basın toplantı sonrası limonata eşliğinde yöresel otlardan yapılmış börek - çörek ve Girit usulü tatlı katılımcılara ikram edildi.

Bodrum’da Ot Festivali Hazırlıkları Tamamlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894