• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 17 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 14 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 10 °C

Biyometrik Güvenlik Teknolojileri Yeni Bir Devrimin Kapılarını Aralıyor

Biyometrik Güvenlik Teknolojileri Yeni Bir Devrimin Kapılarını Aralıyor
Gemalto’nun bir anketine göre kişilerin %44’ü bir güvenlik sızıntısı gerçekleştiği takdirde bankasını değiştireceğini, %38’i de daha iyi servis sağlayabilecek bir bankaya geçiş yapabileceğini belirtiyor.

BİYOMETRİK GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ YENİ BİR DEVRİMİN KAPILARINI ARALIYOR

MÜŞTERİLERİN %44’Ü BİR GÜVENLİK SIZINTISINDA BANKASINI DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR

Gemalto’nun bir anketine göre kişilerin %44’ü bir güvenlik sızıntısı gerçekleştiği takdirde bankasını değiştireceğini, %38’i de daha iyi servis sağlayabilecek bir bankaya geçiş yapabileceğini belirtiyor. Biyometrik güvenlik önlemleri de bu değişimin merkezinde yer alıyor. Bilişim güvenliği alanındaki dağıtım ve çözümleriyle pazarda lider konumda bulunan Komtera Teknoloji’nin güvenlik uzmanları, biyometrinin finansal teknoloji, bankacılık ve perakende gibi sektörlerde geleceğin anahtarı olduğunu belirtirken biyometrik güvenliğin başarılı olması için uygulanması gereken kriterleri paylaşıyor.

Son yıllarda finansal hizmetler sektörünün ticari başarısı, gelişen teknolojilere karşın artan siber saldırılar nedeniyle tüketicilerin özellikle ödeme yöntemlerinde aradığı rahatlık ve güveni sağlamaktan geçiyor. Parmak izi veya avuç izi taraması gibi yöntemlerle kimlik belirlemeye imkan sağlayan biyometrik güvenlik teknolojilerinin, tüketicilerin taleplerini karşılayacağı düşünülüyor. Bilişim güvenliği alanındaki dağıtım ve çözümleriyle pazarda lider konumda bulunan Komtera Teknoloji uzmanları, pek çok sektörde biyometrik güvenliğin doğru kullanımının, kimlik doğrulama yetersizliği gibi sorunları çözebileceğini belirtirken böyle bir kullanım için uygulanması gereken kriterleri paylaşıyor.

Finansal teknoloji sektörünün son yıllardaki büyük gelişiminde tüketici davranışları ve ödeme şekilleri arasındaki değişimler paralel ilerliyor. Gemalto’nun bir anketine göre kişilerin %44’ü, bir güvenlik sızıntısı halinde bankasını değiştirebileceğini belirtiyor. Aynı anket katılımcılarının %38’i ise bir bankanın kendisinin halihazırda müşterisi olduğu bankadan daha iyi servis sağlaması durumunda ona geçiş yapabileceğini söylüyor. Bu durum, artan siber tehditlere karşı müşterileri tam olarak korurken aynı zamanda hiçbir şekilde pozitif kullanıcı deneyiminden de ödün vermemek gerektiğini ve başarı bulunacak bir servisin rahatlık ve güvenin birleşiminden doğabileceğini gösteriyor.

Bu konuda çözüm olarak görülen ve parmak izi, avuç içi tarama gibi teknolojik yöntemlerle kimlik belirleyebilen biyometrik güvenlik teknolojileri aracılığıyla bir tıkla ödeme, avuç izi taramasıyla ATM’lerden para çekme olanağı, e-pasaport geçişlerinde biyometrik kimlik kullanma, selfie ile para transferi uygulaması gibi işlemler kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca biyometri ile kartlar için PIN kodu belirlemek veya onları temassız ödeme limitleriyle kullanmak gibi gereklilikler de tarihe karışıyor.

“Biyometrik Teknolojiler Dolandırıcılık Tespit Sistemleriyle Bir Arada Kullanılmalı”

Biyometriğin özellikle bankacılık, finansal teknoloji ve perakende sektörleri için hayati önem taşıdığından şüphe duyulmuyor. Ancak finansal teknoloji dünyasının seyrini değiştiren biyometriye her şeyi çözecek sihirli bir formülmüş gibi davranmamak ve bütün talepleri karşılayabilmesi için özellikle güvenliği arka plana atmamak bu teknolojilerin gelişimde önemli rol oynuyor.

Komtera Teknoloji uzmanlarına göre biyometrik güvenlik teknolojilerini tam potansiyeliyle uygulayabilmek için onu büyük bir resmin parçası olarak değerlendirmeli. Biyometrinin tam anlamıyla işe yararlı ve güvenli olması için dolandırıcılık tespit sistemleriyle daha çok bütünleşmesi gerekiyor. Örneğin, biyometrik kimlik kontrolleri dışında yapay zekaya da başvurularak kullanıcı davranışlarına dair gerçek zamanlı analizler aracılığıyla profil belirleme teknolojilerinin kullanılması bizi ileri götürür. Örneğin fare üzerindeki hareketlerin incelenmesi gibi sistemler risk değerlendirmeye olanak vererek banka işlemleri sırasında onları onaylamayı, engellemeyi ya da gerekirse daha fazla kimlik doğrulama talep etmeyi başarabiliyor.

“Devlet Yatırımları Biyometrik Teknolojilerin Yararını Artıracak”

Finansal hizmetler sektöründeki değişimin hızı ivmeli bir şekilde artacak ama bu gelişmelerin boyutunu en çok devletlerin biyometrik teknolojilere yatırımı büyütebilecek açıklamasında bulunan Komtera Teknoloji uzmanları, teknolojilerin pek çok sağlayıcı tarafından uygulanmaya hazır olmasına rağmen pek azının bu teknikleri yürürlüğe geçirmesi sorununun devlet desteğiyle azaltılabileceğinin altını çiziyor. Kişiler, son kullanıcı izinleri ve tam gizlilik kuralları eşliğinde bankacılık servislerine milli biyometrik kimlikleri aracılığıyla daha hızlı ve güvenli erişim sağlayabilecek ve birçok işlerini daha verimli ve rahat bir şekilde yapabilecek./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894