• BIST 9544.47
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 19 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 25 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 17 °C

Bilişimin Oscar'ları İçin Heyecanlı Bekleyiş

Bilişimin Oscar'ları İçin Heyecanlı Bekleyiş
Ekonominin lokomotif sektörlerinden bilişimin en büyükleri, 5 Temmuz’da belli olacak

Ekonominin lokomotif sektörlerinden bilişimin en büyükleri, 5 Temmuz’da belli olacak. Türkiye bilişim sektörünün tek referans kaynağı olarak bu yıl 19’uncu kez sektöre ve iş dünyasına ayna tutacak olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500” araştırmasının sonuçları, 5 Temmuz Perşembe günü İstanbul CVK Park Bosphorus Otel’de düzenlenecek törenle açıklanacak.

Türkiye bilişim sektörünün en önemli referans kaynağı olan “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500” için geri sayım başladı. Bu yıl “İş Dünyası Bilişim Rüzgarı ile Büyüyor” mottosuyla gerçekleştirilen “İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500” Araştırması’nın sonuçları 5 Temmuz Perşembe günü İstanbul CVK Park Bosphorus Otel’de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Bu yıl törende aralarında e-fatura ve e-arşiv, güvenlik donanımları, kesintisiz güç kaynağı ürünleri, coğrafi bilgi sistemleri gibi yeni kategorilerin de yer aldığı toplam 80 ödül sahiplerini bulacak. Anadolu firmalarını da törende sürprizler bekliyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Kurul Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey’in de katılacağı törende faaliyet gösterdikleri kategorilere göre firmalara verilecek ödüllerin yanı sıra, sektöre 35 yıl emek vermiş duayenlere de 35. yıl emek ödülleri takdim edilecek.

TÖRENDE SÜRPRİZLER

Bu yıl törende “Türkiye Ekonomisine Katkı Sağlayan Firma Ödülleri” yeni sürprizlerle sahiplerini bulacak. Geçen yıl başlayan PLUS ödülleri bu yıl daha da kendini belli ederek göze çarparken, özellikle Anadolu İl Birincileri Ödülleri ve yeni kategoriler dikkat çekecek. Ödül kategorilerinde yapılan konsolidasyonlar sonucunda “Bilgi Teknolojileri ve İletişim Teknolojileri İlk 5 Şirket” ödülleri bu yıl verilmeyecek. Ödül töreninde her firma faaliyet gösterdiği alana göre değerlendirilecek ve ödüllendirilecek. Ancak araştırma kapsamında bilgi veren firmaların ilk 500’ünün cirosuna göre yapılan geleneksel sıralama Bilişim 500 yayınında yine yerini alacak.

TOPLAM BÜYÜME YÜZDE 20

“İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2017 – Bilişim 500” Araştırması, bu yıl 19’uncu kez sektöre ve iş dünyasına ayna tutacak. BThaber adına Bilişim 500 Araştırması’nı gerçekleştiren M2S Pazarlama ve Araştırma A.Ş., 2017 yılında Bilişim 500 sıralamasında yer alan şirketlerin toplam cirosunun 2016 yılına göre yüzde 20 oranında arttığını açıkladı. M2S Araştırma ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Özlem Unan, araştırma kapsamında kendilerine bilgi veren şirketlerin yüzde 69’unun gelirlerini bir önceki yıla göre artırdığını ve bu şirketlerin ortalama büyüme oranının da yüzde 44 olarak gerçekleştiğini kaydetti. Araştırmaya katılan şirketler arasında en yüksek büyüme oranı yüzde 458 olarak gerçekleşti. Son iki yıldır Bilişim 500 sıralamasında yer alan 29 şirket de yüzde 100’ün üzerinde büyüdü. Bu yıl 73 şirket araştırmada ilk defa yer aldı.

BİLİŞİM 500, YABANCI YATIRIMCILARIN DA BAŞUCU KİTABI

Bilişim 500, yabancı yatırımcılar için de bir başucu kaynağı olma özelliğini taşıyor. Ticari ateşelikler, yurt dışından Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen şirketlere ürünlerini yurt dışına satmak isteyen şirketleri anlatmak için yıllardır Bilişim 500 kataloğunu takip ediyor ve kullanıyor. Bilişim 500’de yer alan Türk şirketleri de yurt dışında iş birlikleri gerçekleştirmek istediklerinde performans göstergesi olarak bu araştırmayı referans veriyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894