• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Aydın 23 °C
  • Afyon 23 °C
  • Balıkesir 19 °C
  • Bursa 19 °C
  • Çanakkale 18 °C
  • Muğla 18 °C
  • Uşak 20 °C

Bilim İnsanları İKÇÜ’de Buluştu

Bilim İnsanları İKÇÜ’de Buluştu
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Aile Hekimliği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Aile Hekimliği Kongresi’ bildirilerin sunulmasıyla sona erdi.

Aile Hekimliği, Demans, Alzheimer Hastalığı gibi başlıklarda dünyadaki ve Türkiye’deki  son bilimsel gelişmelerin gündeme getirildiği, iki gün süren kongreye; İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Turan Gökçe, Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Gökhan Köylüoğlu ile yurt içi ve yurt dışından toplam 532 akademisyen ve sağlık profesyoneli katıldı.

“İLGİ GİDEREK ARTIYOR”

Avrupa Demans ve Alzheimer Organizasyonu Başkanı Prof.Dr. Paraskevi Sakka ile Avrupa Aile Hekimliği Birliği (WONCA) Başkanı Prof.Dr. Mehmet Ungan’ın da konuşmacı olarak katıldığı kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Kongre Başkanı Prof.Dr.Kurtuluş Öngel, “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz kongreye katılım ve ilginin giderek daha arttığını görüyoruz. 532 adet kayıtlı katılımcının bulunduğu kongremizde; 267 sözel, 72 poster bildirimiz yer aldı. Kongremize bu yıl ilk defa sadece hekimlerimizi değil sağlık alanında çalışan tüm profesyonellerimizi de dahil ettik. Tüm misafirlerimizi İzmir’de ağırlamaktan gurur duyduk.” dedi.

“SAĞLIK ALANINDA HIZLA GELİŞEN BİR ÜNİVERSİTEYİZ.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gökhan Köylüoğlu ise, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ev sahipliğinde bu kongreyi yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. İKÇÜ hakkında katılımcılara bilgi veren Dekan Prof.Dr.Köylüoğlu, “Biz, 2010 yılında kurulan, bu yıl  sekizinci eğitim-öğretim yılını tamamlamak üzere olan bir üniversiteyiz. Yaklaşık 13 bin öğrencimiz var. Tıp Fakültesi olarak da ikinci mezunlarımızı uğurladık. Diğer üniversitelerden farklı olarak Sağlık Bakanlığı hastaneleriyle afiliasyon protokolü ile gidiyoruz. İzmir’in iki büyük hastaneleri olan Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi ve Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi ile biriyle iş birliği biriyle birlikte kullanım protokolüyle çalışıyoruz. İKÇÜ sağlık alanında hızla gelişen bir üniversite. Burada çok büyük bilimsel aktarımlar ve deneyimlerimizi birbirimizle paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

“İZMİR’İN BİLİM ŞEHRİ OLMASINI DESTEKLEMEKTEYİZ.” 

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede de, kongrenin giderek ilgi odağı haline gelmeye başladığının altını çizdi. “Tüm dünyada bilgi üretilmekte ve ihraç edilmekte.” diye konuşan Prof.Dr.Dr.İrfan Karadede, İzmir’ in bu noktada önemli bir katma değer pozisyonuna sahip olduğunu vurguladı. Prof.Dr.Dr.Karadede, “Artık dünya üniversitelerinde akademide bilgi üretme dönemimden bilim üretme evresine geçilmiş bulunmaktadır. Aile hekimliği diğer bilim dallarıyla multidisipliner çalışmalarla giderek değer kazanmaktadır. Bu tür kongreler ve bilimsel etkinlikleri de değerli bilim insanlarının bir araya gelerek bilgilerini paylaşması, tartışmaları, yeni fikirler ve ortak projeler üretilmesi için önemli bir açılımı oluşturmaktadır. İzmir’in bir bilim şehri olma yolunda ilerlemesini bu tür kongrelerle de desteklemekteyiz” şeklinde konuştu.

Kongrede ayrıca Aile Hekimliği alanına sayısız katkı sunan, ebediyete intikal eden bilim insanları, Prof. Dr. Hasan Basri Üstünbaş, Prof. Dr. Füsun Yarış, Dr.Öğr.Üyesi Eşber Özkömür, Uzm.Dr.Özcan Uğur, Uzm.Dr.Rıdvan Şahin anısına plaket takdiminde bulunuldu.   /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894