• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 10 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 9 °C
  • Uşak 5 °C

Batı Prefabrik Ege'nin Her Köşesine İmza Attı

Batı Prefabrik Ege'nin Her Köşesine İmza Attı
İnşaat sektöründe 22. yılını kutlayan Batı Prefabrik, bugüne kadar başta endüstri yapıları olmak üzere alış veriş merkezi, tarımsal yapılar ve turizm ile eğitim yapıları gibi bin 200 tesisin inşaatını tamamladı.

BATI PREFABRİK EGE'NİN HER KÖŞESİNE İMZA ATTI

İnşaat sektöründe 22. yılını kutlayan Batı Prefabrik, bugüne kadar başta endüstri yapıları olmak üzere alış veriş merkezi, tarımsal yapılar ve turizm ile eğitim yapıları gibi bin 200 tesisin inşaatını tamamladı. Halen taahhütlerinde devam eden 24 farklı inşaat projesinin bulunduğunu belirten Batı Prefabrik Genel Müdürü Erdem Çotur, prefabrik betonarme ile daha kaliteli, daha hızlı, daha ekonomik yapıların üretildiğini söyledi.

Avrupa'da prefabrik betonarme yapı sistemlerinin, betonarme üst yapı sistemlerinde kullanım oranının yüzde 58, Amerika'da yüzde 60, Kanada'da iyüzde 64'ü bulduğunu Türkiye'de ise bu oranın henüz yüzde 4'ün bile üzerinde olmadığına dikkat çeken Çotur, Türkiye'nin “kaliteli yapılaşma, zamandan tasarruf, uzun ömürlülük, düşük maliyet” gibi avantajlara sırt çevirme lüksünün olamayacağını söyledi. Türkiye Prefabrik Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Çotur, prefabrik betonarme ile yapıların tamamen endüstri ortamında denetime tabi olarak üretildiğini, şantiye şartlarının güvenlik risklerinin en aza indirildiğini, çevreye verilen rahatsızlığın en kısa sürede tutulduğunu belirtti.

İNŞAAT SÜRESİ KISALIYOR
Türkiye'de çok katlı binaların tamamlanma süresi ortalama 36 ay olduğunu, daha sonra ise bu binaların kiralama ya da satış sürecinin başladığını ifade eden Çotur, “Eğer siz bu 36 aylık süreci bir yıl erkene çekerseniz müthiş bir olaya imza atmış olur, 12 ay fazladan kira getirisi elde edilmesini sağlarsınız. Bunu Kuşadası'nda inşa ettiğimiz 32 bin metrekarelik alış veriş merkezinde yaptık. Proje planına göre 2014 yılının mayıs ayında tamamlanacak olan inşaatı prefabrik betonarme yapı sistemlerini kullanarak 2013 yılı mayıs ayında tamamlanabilir hale getirdik. 32 bin metrekare kiralanabilir bir alanın bir yıl erken tamamlanması, oldukça önemli bir ekonomik kazanımdır” dedi.

PREFABRİK BETONARME CEPHE SİSTEMLERİ DAHA AVANTAJLI
Prefabrik betonarme cephe sistemlerinin, yapıların işletim süreçlerinde ayrı bir kazanç sağladığını söyleyen Çotur şöyle devam etti:

“Özellikle ısı yalıtım performansı yapıların yaşam süreleri boyunca iklimlendirme maliyetlerini direkt olarak belirler. Cephe sistemlerindeki geleneksel metotlarda, tuğla veya benzeri elemanlarla oluşturulmuş sıvalı yüzeyler ile bunların üzerine çoğunlukla ithal ürünlere dayalı mimari yapı elemanlarının kullanıldığı giydirme sistemleri kullanılıyor. Oysa prekast cephe sistemleri ile geleneksel sistemler arasında çok önemli bir fark var. Prefabrik betonarme sistemleri, İnşa süreci, ekonomik ömür ve yalıtım kapasiteleri konusunda açık ara önde”

TÜRKİYE HER YIL 4 MİLYAR DOLAR KAYBEDİYOR
Yapı cephelerindeki bakım ve yenileme işleri için Türkiye'nin yılda yaklaşık 4 Milyar Dolar kaybettiğine dikkat çeken Çotur, “Oysa hem kurulumu çok kısa sürede tamamlanan hem de yapı ömrü kadar uzun ömürlü olan ve dolayısıyla da bakım ihtiyacını asgariye indiren ayrıca ısı yalıtım kapasitesinde ve yanmazlık sınıfında en üst düzeydeki prefabrik betonarme cepheleri kullanarak bu kaybı azaltmak mümkün” diye konuştu. Prefabrik betonarme cephe sistemleri üzerine yapacakları yatırım için son iki yıldır teknoloji araştırma ve tasarım geliştirme çalışmalarını yürüttüklerini söyleyen “Bu değerli çabaların sonucunda ortaya çıkacak ürün ve sistemlerin sektöre arzı yakın gelecekte gündemimizde olacak” dedi. //EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894