• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 11 °C
  • Aydın 13 °C
  • Afyon 9 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Bursa 9 °C
  • Çanakkale 9 °C
  • Muğla 8 °C
  • Uşak 3 °C

Başkan Ülken İddialara Yanıt Verdi

Başkan Ülken İddialara Yanıt Verdi
Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, odanın yeni hizmet binasında yaptığı basın açıklaması ile 1 Nisan'da yapılacak seçimlerde oda başkanlığına...

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, odanın yeni hizmet binasında yaptığı basın açıklaması ile 1 Nisan'da yapılacak seçimlerde oda başkanlığına aday olan "Beyaz Grup'un Başkanı Ömer Özkaya'nın iddialarına cevap verdi.

Ömer Özkaya'nın listelere ulaşamadıkları yolundaki iddiasına cevap veren AYTO Başkanı ve "Güneş Grubu'nun lideri Hakan Ülken, "Listeler Aydın Ticaret Odası tarafından kurumsal olarak imza ve tutanakla teslim edildi. Kendi imzası da kayıtlarda mevcut" dedi.

Munzam aidatı ile ilgili davada hukuki sürecin devam ettiğini belirten Başkan Ülken, "Munzam aidat, Türkiye'nin her yerinde aynı yöntemle alınıyor. Bunu o gün bir hukukçu da ifade etti. Bahsi geçen yargı süreci devam ediyor. Hukuki süreçle ilgili meclis kararının olmadığı yönünde bir iddia gündeme geldi. Bütçe her yıl mecliste onaylanır ve aidat rakamları orada geçer. Yönetim Kurulu ve meclis kararlarımız da mevcuttur. Bahsi geçen bütçe içerisinde de munzam aidatla ilgili kanun maddesi konur. Çünkü kanun maddesiyle ilgili bizim bir değişiklik yapma şansımız yoktur. Bütün Türkiye'de aynısı uygulanır. Oda aidatı konusu, bizim övünç kaynağımız. Türkiye'nin en düşük üye aidatına sahip odayız" dedi.

"Kurumsal imza ile listeleri verdik"

Beyaz Grubun üye listelerinin gizlendiği yönündeki iddialarının kesinlikle gerçeği yansıtmadığını da belirten Başkan Hakan Ülken, "Kurumsal yapı gereği, talep edenlere tutanakla listeleri verdik. Burada Ömer Özkaya Bey'in imzası var. 1 Ekim'de yapılması planlanan ancak Bakanlar Kurulu Kararıyla ertelenen seçimler öncesinde Ömer Bey'e, kendi imzasıyla teslim etmişiz. Bu listelerde üyelerin cep telefonları yok. Bu da malum, 2014 yılında Anayasanın 20'nci maddesine göre, özel hayatın gizliliği ve kişisel verilerin verilmemesi yönünde bir uygulama var. Bu tüm Türkiye'de böyle. Cep telefonu dışında ticaret sicilindeki tüm bilgiler, bu listelerde var. Yani, AYTO tarafından isteyen arkadaşlarımıza listeler tutanak karşılığında verilmiştir. Listeler Aydın Ticaret Odası tarafından kurumsal olarak imza ve tutanakla teslim edildi. Kendi imzası da kayıtlarda mevcut" diye konuştu.

"Misafirlere davetiye gönderilir, kendilerini misafir gibi görmesinler"

AYTO yeni hizmet binası açılış töreninde Ömer Özkaya'nın davetiye almadıkları yolundaki açıklamasına da cevap veren Başkan Hakan Ülken, "Burada bir düğün var ve bu düğünün esas sahipleri AYTO üyeleridir. Açılışla ilgili bütün konuşmalarımızda, "Üyelerimizin ev sahipliğinde" dedik. Davetiye, misafire gönderilir. Aydın'daki kamu kurumlarına, kuruluşlara, derneklere, Türkiye'deki oda ve borsalarla bakanlıklara davetiye gönderdik. Bunun dışında meclis üyelerimize de "İstediğiniz kişilere davetiye gönderebilirsiniz" şeklinde teklifte bulunduk. Kurumsal kimlik her şeyden önemli. Seçimde mücadele etmek adına bu tarz konuların gündeme gelmesi, kişilerden çok odamıza zarar verir. Oda seçimlerinin gerginlik girdabı içinde olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Seçimlere 15 günden az zaman kaldı. Bu demokrasi şölenidir. Demokrasi şölenimizi Aydın'ımıza ve odamıza yakışır şekilde tamamlamak niyetindeyiz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894