• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Çanakkale 12 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 10 °C

Başkan Şahin: İzmir’in en iyi esnafı Menemen’de

Başkan Şahin: İzmir’in en iyi esnafı Menemen’de
Bu yıl 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla Sevgi Yolu’nda esnaf ve sanatkarları kahvaltıda buluşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir’in en iyi esnaflarının Menemen’de olduğunu söyledi.

BAŞKAN ŞAHİN: İZMİR’İN EN İYİ ESNAFI MENEMEN’DE

Bu yıl 23-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla Sevgi Yolu’nda esnaf ve sanatkarları kahvaltıda buluşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir’in en iyi esnaflarının Menemen’de olduğunu söyledi.

Bu yıl 29.’su kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in  ev sahipliğinde Sevgi Yolu’nda düzenlenen kahvaltıya esnaf ve sanatkarların yanı sıra; CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Menemen Sanatkarlar Odası Başkanı Can Kahvecioğlu, Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, Minibüsçüler Odası Başkanı Muhsin Gezici, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Kurt, Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal ile Muhtarlar katıldı.

Esnaf ve sanatkârın bayramı olarak kutlanan Ahilik Haftası’nda, her yıl Menemen’de farklı bir yerleşim bölgesinde esnaf ve sanatkarı kahvaltıda buluşturan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e esnaf ve sanatkarlar adına teşekkür eden Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hilmi Kurtoğlu, “Halkımıza hizmet eden bizleriz. Sizleri taşıyan, götüren, kahvaltınızı önünüze koyan, çayınızı, kahvenizi taşıyan esnaf ve sanatkarı Menemen halkının unutmamasını, sahiplenmesini arzu ediyorum. Belediye Başkanıma ve katılan Oda Başkanlarıma, siz esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum. Ahilik Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN; “MENEMEN ESNAFINA HİZMET ETMEK BENİM İÇİN ONURDUR”
İlçe merkezinde ticaretin yoğun olarak yaşandığı Sevgi Yolu’ndaki esnaf ve sanatkarların çiçekle karşıladığı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ahilik Haftası’nda kahvaltı geleneğinin Menemen’de sürdürüleceğini açıklayarak; “Bu birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirmek adına bu güzel kahvaltılarımızı yapmamız gerekli olduğunun altını çizmek istiyorum. Ahilik; kardeşlik, birlik, beraberlik demek. O duyguları yaşamak ve yaşatmak demektir. Menemen’de bulunan esnaflarımızda bu saydığımız bütün duygular var. Birlik, beraberlik, kardeşlik var. ‘Bakırçay’ın, İzmir’in en iyi esnafı nerede?’ diye soracak olursanız, inanın en iyi esnaf Menemen’de. Hatta İzmir’den gelen esnaf ve sanatkar arkadaşlarımız bilerek buraya geliyor. Burada birlik ve beraberliğin olduğunu görüyor, buradaki müşteri portföyünü görüyor, esnafın vatandaşa ne kadar çok iyi davrandığını görüyor, yeni gelen esnaf arkadaşımız da vatandaşlarımıza o sevgi dolu birliği ve beraberliği aktarıyor. Ben bunu esnaf kökenli bir kardeşiniz olarak yaşıyorum. Böyle bir esnafa hizmet etmek benim için onurdur, gururdur” dedi.

BAŞARIYI CEZA DEĞİL, BİRLİK VE BERABERLİK SAĞLADI
Menemen’de altyapı çalışmalarının ardından kaldırımları beton kapladıklarını hatırlatan Başkan Tahir Şahin; ürünlerini kaldırımlara koymamaları konusunda talepte bulundukları esnafların gösterdikleri duyarlılık sonucunda, Menemen’de bugün yayaların huzur ve güven içerisinde kaldırımları kullandığına dikkat çekerek; “Burada hem Meslek Odalarımız, hem Belediyemiz, hem esnaflarımızla birlik, beraberlik var. 100 esnafımız varsa, bunun 1 tanesinin cezası vardır. %99’unda birlik, beraberlik vardır. Bugün Ahilik Haftası münasebetiyle, bu birliği, beraberliği, kardeşliği sağlayan esnaf arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yürekten alkışlıyorum tüm esnaflarımızı. Bu vesileyle Ahilik Haftamız kutlu olsun” dedi ve gelecek yıl Ahilik Haftası kahvaltısının Uğur Mumcu Mahallesi’nde yapılacağını müjdeleyerek konuşmasını sona erdirdi. 
Sevgi Yolu’ndaki esnaf ve sanatkarları aynı sofrada buluşturan kahvaltı, yemek duasının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894