• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 13 °C
  • Aydın 11 °C
  • Afyon 12 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Bursa 13 °C
  • Çanakkale 10 °C
  • Muğla 12 °C
  • Uşak 12 °C

Başkan Özdemir:

Başkan Özdemir:
Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, darbecilere karşı demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, darbecilere karşı demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi. Her gün Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katıldıklarını belirten Özdemir, "Darbecilere darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtik" dedi.

Yurt genelinde 15 Temmuz darbe girişiminden sonraya başlayan Demokrasi Nöbetlerine katılım her geçen gün artıyor. Sağlık-Sen İzmir Şubesi Başkanı Ekrem Özdemir, her gün nöbette olduklarını belirterek, "Milletin iradesine darbe yapmak isteyen bir takım cuntacı hainler tarafından başlatılan darbe girişimi 15 Temmuz gecesinden itibaren milletimizin demokrasiye ve iradesine sahip çıkmasıyla tankların, askerlerin ve uçakların kurşunlarına göğsünü siper ederek ve bir tarih yazarak darbecilere karşı, darbe yapan bir millet olarak tarih yazdık" diye konuştu.

"Milletimiz destan yazdı"

"Tarihi günler geçirdiğimiz şu günlerde, milletimizin iradesine sahip çıkarak ve darbeye geçit vermeyerek tarih yazdık" diyen Özdemir şöyle devam etti: "Toplumun tüm kesimlerinden destek alarak alanlara inen tüm vatandaşlarımız tankların, uçakların, helikopterin ve askerlerin silahları karşısında sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, göğsünü siper ederek dikilen, her birinin ayrı ayrı destanlaşan kahramanlıklarıyla, tüm vatan sevdalıları 15 Temmuz silahlı darbe girişimini bozguna uğratarak ve günlerdir sokakları meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Namlusunu millete çeviren bu hainlere karşı millet olarak en güzel cevabı meydanlarda verdik. Demokrasi nöbeti için meydanlardan ayrılmayan halk, çelik iradesi ve vakur duruşuyla bu topraklarda operasyon yapılmayacağını bir kez daha göstermiştir. FETÖ mensubu teröristlerin ülke üzerinde oyunlara karşı dik durarak rüştünü ispatlamıştır. Bu kalkışmaya karşı gösterilen direniş ile milletimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır."

"Hainler hukuk içerisinde hak ettikleri cezaya çarptırılmalıdır"

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülüp bertaraf edilmesinde yaşanan her sürecin ve sonucun milli tarihimizin altın sayfalarına yazılan büyük bir zafer olduğunu anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Bu zaferin elde edilmesini sağlayan milletimizin feraset ve cesareti, devletimizin kararlığı ve kudreti temelindeki sarsılmaz ortaklığın, medeniyet coğrafyamızın en büyük güvencesi olduğunu tarihe not olarak düşüyoruz. 15 Temmuz gecesi, kahraman halkımızın destansı savunması, bu ülkedeki herkesin önüne yepyeni bir sayfa açmıştır. Sağlık-Sen ailesi olarak darbe teşebbüsünün ilk dakikalarından itibaren Türkiye'nin her şehrinde, her beldesinde her hangi bir çağrı beklemeden ailesiyle, dostlarıyla, akrabalarıyla, komşularıyla birlikte bayrağını alıp meydanlara koşan, darbe ve darbecilere karşı tepkisini en güçlü şekilde ortaya koyan, tereddüt etmeden meydanlara inen ve demokrasimize sahip çıkan tüm dava arkadaşlarıma, tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza can-ı gönülden teşekkür ederiz. Anayasal düzeni yıkmayı ve seçilmiş meşru hükümeti devirmeyi amaçlamak yanında ülkemizin işgale açık hale getirilmesini hedefleyen 15 Temmuz darbe kalkışmasının kişi, kurum ve ülke düzeyinde iç ve dış bütün uzantılarının ortaya çıkarılmasının, faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasının milletimizin en büyük beklentisi, bu süreçteki şehitlerimizin en net vasiyeti olduğunu hatırlatıyoruz. Bu hain ve alçak girişime katılan, yardımcı olan, destekleyen bütün hainler hukuk içinde hak ettiği cezaya çarptırılmalıdır. Bu darbe girişiminin bütün uzantıları tespit edilerek, gereği yapılmalıdır."

"Rehavete kapılmayacağız"

Rehavete kapılmayacaklarını, darbeye ve darbecilere karşı cesaret ve onurla dik duruşumuzu devam ettireceklerini ifade eden Özdemir, "Memur-Sen ve Sağlık-Sen teşkilatları olarak tüm yurtta sokaklarımızı terk etmiyoruz. Tüm yurtta ve İzmir'de dokuz gündür meydanlardayız ve son hain temizlenene kadar demokrasi nöbetlerimiz devam edecektir. Bu nedenle vatanın savunması, bütün fikir ayrılıklarının, bütün görüş farklılıklarının ötesindedir. Bu nedenle söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bu nedenle varlığımızla vatanımızın teminatı olacağız. Bu vesile ile 15 Temmuz darbe girişimi sonucunda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894