• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • Afyon 21 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Çanakkale 19 °C
  • Muğla 19 °C
  • Uşak 18 °C

Başkan Güven: "Dedikodu Siyaseti Yapmayacağız"

Başkan Güven: "Dedikodu Siyaseti Yapmayacağız"
Alaattin Yüksel'in istifasının ardından il yönetimi tarafından CHP İzmir İl Başkanı seçilen Asuman Ali Güven, "Kısır siyaset döngüsü içinde yer...

Alaattin Yüksel'in istifasının ardından il yönetimi tarafından CHP İzmir İl Başkanı seçilen Asuman Ali Güven, "Kısır siyaset döngüsü içinde yer almayacağız, dedikodu siyaseti yapmayacağız" dedi. Güven, geçen seçimlerde kaybedilen sekiz ilçeyi de yeniden kazanmaları gerektiğini söyledi.

Alaattin Yüksel'in CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından il yönetimi toplantı yaparak partide uzun yıllar görev alan CHP İzmir Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven'i il başkanı olarak seçmişti. Yüksel'in istifasını "büyük kayıp" olarak yorumlayan Güven, yönetimin kendisine önemli bir görev verdiğini ve İzmir'de siyasetin boşluk kaldırmaması gerektiğini söyledi. Yüksel'in AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile daha olumlu bir diyalog içine girmesi hakkındaki soruyu cevaplayan Güven, "Darbe girişimi nedeniyle Türkiye büyük bir tehlike atlattı. Alaattin Başkan yönetimle birlikte AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret etti. Ben de bunun başında geliyordum. Siyasi partilerin görevi önce ülkesini savunmaktır. Öncelikli olan devlettir, vatandır, millettir, bayraktır. Elbette siyasi partilerle görüşeceğiz. CHP'nin çok ciddi sorumlulukları var. Yeri geldiğinde özveride bulunacağız. Kısır siyaset döngüsü içinde yer almayacağız, dedikodu siyaseti yapmayacağız" diye konuştu.

"Parti içi meseleler değil dışa dönük çalışmalar"

Yüksel'in çok değerli bir insan olduğunu ifade eden Güven, sözlerini şöyle sürdürdü: "Alaattin Başkan büyük bir kayıptı. Çok değerli bir arkadaşımız ancak kendisi öyle takdir etti. Ben onun vekiliydim. İl yönetimimiz il başkanlığı görevini bana verdi. İzmir'de siyaset boşluk kaldırmıyor. Boş alan bırakmamak gerekiyor. İl başkanlığı önemli bir görev. Şuanda görevin başındayız. Birlik beraberlik içinde hep birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, tüm örgütümüzle birlikte dayanışma ortamı içinde olacağız. Aramızda sevgi, saygı, dayanışma bağları olsun istiyorum. Parti içi meseleler değil dışa dönük, toplumun beklentileri doğrultusunda, ülkenin ve halkın çıkarları doğrultusunda, İzmirlilerin beklentilerini karşılayacak çalışmaları hep birlikte parti olarak yapmamız gerektiğine inanıyorum."

"Sekiz ilçemizi tekrar kazanmalıyız"

Göreve gelmesiyle birlikte geçen seçimlerde kaybedilen ilçeleri de geri almak için çalışacaklarını dile getiren Güven, "Demokratik ülkelerde siyasi partilerin varlık nedeni seçim kazanmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin kurucu partisi. Uzun zamandır genel seçimlerde ülkeyi yönetme şansımız olmadı. Artık bu yaşanan süreçlerden sonra konjonktürün bizi iktidar olmaya zorladığını düşünüyorum. Bizim iktidar olma mücadelesi içinde olmamız gerekir. Örgütlerin hep birlikte hareket etmesi gerekir. İzmir önemli bir kent. Burada oylarımızı artırmamız gerekiyor. Böyle bir misyonumuz var. Yerel seçimlerde kaybettiğimiz sekiz ilçemizi tekrar kazanmalıyız, oy oranını artırmalıyız. Bu seçimlerde ciddi mesafeler kaydedeceğiz. İl yönetiminde bu sorumluluğu taşıyacak arkadaşlarımız var. Güçlü bir yönetimimiz var. Hepsi de beni seviyor ve desteklediler" dedi.

"Özverili olmamız gerekiyor"

Darbe girişimi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını dile getiren Güven, zor bir sürecin atlatıldığını, partilerin de birlikte demokrasiyi savunarak süreci atlatmaya çalıştığını ifade etti. Türkiye'nin çok önemli hizmetlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Güven, "Bu konuda partiler arası ilişkiler, ilçe örgütleri ve STK'larla ilişkiler çok önemli. Doğru kararlar almamız gerekiyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurucu partiyiz. Özverili, yapıcı bir pozisyonda olmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894