• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 11 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Bursa 16 °C
  • Çanakkale 13 °C
  • Muğla 10 °C
  • Uşak 9 °C

Başkan Çelik Ev Ev Yeni Sitemi Anlatıyor

Başkan Çelik Ev Ev Yeni Sitemi Anlatıyor
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Karaoğlanlı Mahallesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili ev ziyaretleri yaparak Anayasa değişikliği...

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Karaoğlanlı Mahallesinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili ev ziyaretleri yaparak Anayasa değişikliği ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Karaoğlanlı Mahallesinde 16 Nisan'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ilgili halk oylaması öncesinde ev ziyaretleri yaparak Anayasa değişikliği ile ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Karaoğlanlı Mahallesi ziyaretinde Başkan Çelik'e AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve teşkilat mensupları da eşlik etti.

Karaoğlanlı'da 4 aileyi evlerinde ziyaret eden Başkan Çelik Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi hakkında bilgilendirmeler yaptı. Geçmiş dönemde hükümetler ile cumhurbaşkanlığı arasında yaşanan sorunları anlatan Başkan Çelik, yeni sistem ile birlikte tek başına iktidarın zorunlu olduğunu ifade ederek, 16 Nisan referandumun ardından evet çıkması ile birlikte koalisyon sisteminin tamamen ortadan kalkacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile Türkiye'nin daha hızlı bir şekilde büyüyeceğinin altını çizen Başkan Çelik, "Yeni sistem ile birlikte seçimlerin hemen ardından hükümetler güvenoyu sorunu yaşamaksızın görevlerine başlayacak ve halka daha hızlı bir şekilde hizmetleri 5 yıl boyunca kesintisiz götürebilecek. Geçmiş dönemlerde hepimiz gördük ve yaşadık aynı görüşe sahip cumhurbaşkanları kızım dedikleri başbakanlarla geçinemediler ve bu da halkımızı olumsuz yönlerde etkiledi ve tüm sıkıntıları halkımız çekti. Yeni sistem ile birlikte çift başlılık ortadan kalacak ve hizmetlerin önün açılmış olacak" dedi.

"Türkiye tek başına iktidarlarda büyümüştür"

Karaoğlanlı Mahalle meydanında bulunan kahvehanede gençlerle de bir araya gelen Başkan Çelik ve Tonguç burada gençlerin sorularını dinleyerek yeni sistem hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yeni sistem ile birlikte kurulacak olan hükümetlerin ömrünün 5 yıl olacağını ifade eden AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, "Bugüne kadar 94 yıllık Türkiye Cumhuriyeti ömründe 65 hükümet oluşmuş ve bu da ülkemize çok şeyler kaybettirmiştir. Örnek verecek olursak başkanlık sistemi ile yönetilen Amerika 241 yıllık tarihinde toplamda 45 başkan ile yönetilmiş. Bu da Amerika'nın gelişmesinin önünü açmıştır. Türkiye'de geçmişe baktığımızda hükümetlerin ömrü ortalama 1 yıl bile olmamıştır. En istikrarlı ve büyümenin en hızlı olduğu dönemler ise tek başına iktidarın olduğu dönemlerdir. Bu nedenle daha hızlı büyüyen ve güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Sistemi önemli bir sitemdir" dedi.

Kahve sohbetinin ardından esnafları da ziyaret eden Başkan Çelik ve beraberindekiler Karaoğlanlı Mahallesinde esnaflık yapan Mustafa Örs adındaki vatandaşın neden evet denmesi gerektiği ile ilgili açıklamalarını dinledi. Mahalle esnafı Örs geçmişte Sultan Abdülhamit Han'a yapılanların aynısının bugün Recep Tayyip Erdoğan'a yapıldığının altını çizerek, Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinin tek yolunun "evet" ten geçtiğini ifade etti. Gece geç saatlere kadar ziyaretlerini sürdüren Çelik son olarak Karaoğlanlı eski Belediye Başkanı Ali Nalbant'a vefat eden torunu nedeni ile taziye ziyaretinde bulundu.

Başkan Çelik Ev Ev Yeni Sitemi Anlatıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894