• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 15 °C
  • Aydın 16 °C
  • Afyon 14 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Bursa 15 °C
  • Çanakkale 14 °C
  • Muğla 13 °C
  • Uşak 13 °C

Başkan Cahan Miniklerle Satranç Masasına Oturdu

Başkan Cahan Miniklerle Satranç Masasına Oturdu
Uşak Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Uşak İl Temsilciliği'nin ortak organizasyonuyla "Sokakta Satranç Var" turnuvasının dördüncüsü Uşak'ta...

Uşak Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Uşak İl Temsilciliği'nin ortak organizasyonuyla "Sokakta Satranç Var" turnuvasının dördüncüsü Uşak'ta yapılmaya başlandı.

Uşak bugünlerde ilginç, bir o kadar da dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. İsmiyle müsemma, İsmetpaşa Caddesi'nde açılışı yapılan ve önceki gün de Atapark'a taşınan satranç masalarındaki kıyasıya rekabet vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Uşak Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği, 8 Eylül'de başlayan ve 15 Eylül tarihinde sona erecek olan "Sokakta Satranç Var" etkinliğinin Atapark ayağını Başkan Cahan da ziyaret etti ve miniklerle satranç masasına oturdu.

Büyük dikkat ve zeka gerektiren satranca gençlerin yoğun ilgisinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Cahan, satranç masasına oturarak minik satranç ustasıyla kozlarını paylaştı.

Uşak Satranç İl Temsilciliği ile halka açık olan güzel bir projenin gerçekleştirildiğini dile getiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Çarşı merkezimizde ve Atapark'ta, yaş şartı gözetmeksizin 7'den 77'ye insanlarımızla birlikte satranç masaları kurduk. Güzel bir farkındalık oluşturduk ve herkes masalarımıza misafir oldu. İnşAllah bunu çarşı merkezimizde ve mahalle konaklarımızda açacak olduğumuz satranç evleriyle daha üst noktaya taşımayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Geleceğe daha bilinçli nesiller yetiştirmek istediklerini belirten Başkan Cahan, "Günümüzde teknoloji bağımlısı, bilgisayar ve tablet kullanımı fazla olan gençlerimizin bu tür etkinliklerle normal hayata entegre etmek istiyoruz. Satrançta belli bir seviyede olan, önemli bir potansiyele sahip şehrimizi, sağlayacağımız ortamla hem Türkiye'de hem de dünyada derece kazanan iller seviyesine ulaştırmak istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

Vatanını, milletini seven ve düşünen nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Türkiye Satranç Federasyonu Uşak İl Temsilcisi Yusuf Orel, Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından verilen satranç merkezi müjdesine atıfta bulunarak başladığı konuşmasında destekler nedeniyle duydukları memnuniyeti paylaştı. Orel, satrancın düşünmeyi ve sabırlı olmayı öğrettiğini anımsatarak, "Bu etkinliğimiz Türkiye Satranç Federasyonu'nun bir projesi. 81 ilde eş zamanlı olarak yapılıyor. Dördüncü kez düzenlenen satranç etkinliğini Uşak'ta, Sayın Belediye Başkanımız Nurullah Cahan'ın katkılarıyla ilk kez gerçekleştiriyoruz. 8 Eylül'de kent merkezimizde başladığımız etkinliğimizi Atapark'ta sürdük. Bugün Sayın Başkanımız kent merkezinde bize bir yer tahsis edilebileceğinden bahsettiler. Çok mutlu olduk. Çocuklarımızın sürekli turnuva yapabilecekleri bir alan yoktu. Ben çok teşekkür ediyorum." dedi.

Turnuvaya katılım sağlayan oyunculardan Ali İhsan Kartaloğlu, "Satrancı ben de çok seviyorum. İlkokulda satranca başladık ve satrançta böyle güzel imkanlar verildiği için Başkanımıza ve Satranç İl Temsilcimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye ve dünyada da dereceler yaparız." değerlendirmesinde bulundu.

Satranç oynamayı çok sevdiğini belirten turnuvanın miniklerinden Elif Su ise, ilkokuldan bu yana turnuvalara katıldığını paylaşarak turnuva için teşekkürler etti.

Başkan Cahan Miniklerle Satranç Masasına Oturdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894